Regelmatig onverklaarbare pijn? Het zou weleens deze oorzaak kunnen hebben!

Fibromyalgie is een langdurige aandoening die pijn, stijfheid en vermoeidheid veroorzaakt, hoewel de exacte oorzaak ervan nog steeds onduidelijk is. De eerste tekenen van fibromyalgie verschijnen meestal bij vrouwen tussen de 25 en 40 jaar en blijven helaas aanhouden. In dit artikel zullen we bespreken hoe je de symptomen van fibromyalgie kunt herkennen en, niet minder belangrijk, welke maatregelen kunnen helpen om je beter te voelen.

Wat houdt fibromyalgie in?

Het woord “fibromyalgie” is samengesteld uit drie delen die veel onthullen over de aard van de aandoening en de symptomen. “Fibro” verwijst naar bindweefsel, dat zowel spieren met botten verbindt als in de gewrichtskapsels aanwezig is. “Myo” staat voor spierweefsel. “Algie” betekent pijn, een van de meest prominente symptomen van fibromyalgie.

Letterlijk vertaald betekent fibromyalgie dus “pijn in bindweefsel en spieren”. Deze aandoening treft tussen de twee en drie procent van de volwassen bevolking in Nederland. Vrouwen worden er vaker door getroffen dan mannen, en de reden hiervoor is nog onduidelijk. De ernst van de symptomen varieert sterk van persoon tot persoon, waarbij sommigen dagelijks ernstige klachten ervaren die het moeilijk maken om te werken en te sporten, terwijl anderen hun dagelijks leven niet zozeer beperkt zien. Lees snel verder op de volgende pagina en kom erachter hoe je deze aandoening kan herkennen.Ook interessant:

Hoe ga je om met een respectloos en brutaal kind? 9 tips van een expert

Fibromyalgie is een langdurige aandoening die pijn, stijfheid en vermoeidheid veroorzaakt, hoewel de exacte oorzaak...

Lees meer

Zwart werken illegaal? Nee hoor! Zoveel mag jij “zwart” bijverdienen per jaar!

Fibromyalgie is een langdurige aandoening die pijn, stijfheid en vermoeidheid veroorzaakt, hoewel de exacte oorzaak...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.