Wat gebeurt er echt vlak voor onze dood? Wetenschappers hebben eindelijk het antwoord

Wat gebeurt er vlak voor je doodgaat? Veel mensen vragen zich vaak af waar we aan denken en wat er gebeurt vlak voordat we onze laatste adem uitblazen. In veel verhalen en zelfs in films wordt er gezegd dat wanneer je gaat sterven, je hele leven voor je ogen voorbij flitst. Maar is dit wel echt waar? 

In werkelijkheid is alles wat in films gebeurt meestal fantasie en een beetje vergezocht. Ik bedoel, hoe meer “te mooi om waar te zijn” het scenario is, hoe beter de film verkoopt. Is dit ook het geval over wat er gebeurt als je sterft? Zie je jouw hele leven voor je ogen voorbij flitsen of is dit zoiets wat we direct naar het land der fabelen kunnen verwijzen?

Toevallige ontdekking

Volstrekt toevallig ontdekten wetenschappers dat we de dingen echt ‘als een droom’ zien wanneer we op het punt staan deze wereld te verlaten. De wetenschappers testten de hersengolven van een patiënt en vonden iets wat ze nog nooit eerder hadden gezien.

Hartaanval

Het team van wetenschappers testte toevallig de hersengolven van een 87-jarige patiënt met epilepsie. Tijdens de test kreeg de patiënt toevallig een fatale hartaanval. Doordat er op hetzelfde moment neurologische tests werden uitgevoerd, kregen de wetenschappers een unieke kans. Volgens hun tests, die toevallig de eerste opname ooit waren van een stervend brein, weerspiegelden de hersengolven van de patiënt een droomtoestand. Dit gebeurde 30 seconden voor en 30 seconden na de dood van de patiënt.

Laatste herinneringen

“Dit kan mogelijk een laatste herinnering zijn aan herinneringen die we in ons leven hebben meegemaakt, en die in de laatste seconden voor onze dood door onze hersenen spelen,” vertelt een van de onderzoekers, Dr. Zemmar. Wetenschappers beweren dat de meeste mensen zich goede herinneringen voor zich halen, maar wat er speelt voor ze sterven kan verschillen van persoon tot persoon. In de praktijk geloven de wetenschappers dat het gaat om dierbare herinneringen van de persoon die stervende is.

Bron: Diply

Wat vind jij van de resultaten van dit onderzoek? Deel het met ons in de reacties! 

 Ook interessant:

92-jarige deelt haar schoonheidsgeheim om er jonger uit te zien. ‘Ik gebruik het al 70 jaar’

<strong>Joan Woodhouse deelde haar favoriete schoonheidsproduct dat haar huid zacht en jeugdig heeft gehouden, en...

Lees meer

Last van ongewenste spamtelefoontjes? Met deze truc ben je er zo vanaf!

Ben je het zat om steeds weer gestoord te worden door irritante telefoontjes? Als dit...

Lees meer

Hoe ga je om met een respectloos en brutaal kind? 9 tips van een expert

Ouders kijken vaak verrast op als hun kinderen ineens tegenspreken of brutaal gedrag vertonen. Maar...

Lees meer

Zwart werken illegaal? Nee hoor! Zoveel mag jij “zwart” bijverdienen per jaar!

<p>In deze tijd van stijgende levenskosten, waaronder hogere energierekeningen, duurdere boodschappen en toenemende huizenprijzen, zoeken...

Lees meer

Regelmatig onverklaarbare pijn? Het zou weleens deze oorzaak kunnen hebben!

<p>Fibromyalgie is een langdurige aandoening die pijn, stijfheid en vermoeidheid veroorzaakt, hoewel de exacte oorzaak...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.