Zelf Twisterijsjes maken doe je met dit gemakkelijke recept!

Ah, het Twister ijsje! Wie herinnert zich niet die vrolijk draaiende combinatie van zoete, romige en fruitige smaken, allemaal samengebracht in één uniek ijsje dat zowel het oog als het gehemelte streelt? Het is meer dan gewoon een zomers tussendoortje; het is een tijdmachine, een vervoermiddel naar de eindeloze, zorgeloze zomerdagen van onze jeugd. Wanneer de zon hoog aan de hemel stond, was daar de Twister, klaar om ons een welkome verkoeling te bieden met zijn wirwar van smaken. Maar de Twister is meer dan alleen een ijsje. Het is een symbool, een culinair hoogtepunt van zomers verleden, dat niet alleen heerlijk smaakt maar ook gelukkige herinneringen oproept. Een ijsje dat, ondanks de voorbijglijdende jaren en de veranderende wereld om ons heen, zijn charme en populariteit nooit heeft verloren. Laten we samen op reis gaan, terug naar die zonnige dagen en tegelijkertijd de huidige allure van het Twister ijsje ontdekken, omarmend hoe het al decennialang vreugde brengt aan generaties ijsliefhebbers.

Beleef de nostalgie van het twister ijs met dingen van vroeger

Twister ijs heeft door de jaren heen altijd een bijzondere plaats ingenomen in de harten van ijsliefhebbers. Met zijn unieke vorm, een speelse spiraal van kleurrijke en smakelijke lagen, was het altijd een vrolijke verschijning in de handen van genietende kinderen en volwassenen. Of het nu na een verhit potje voetballen was, of gewoon als een zoete verkoeling op een zonnige dag – de draaiende vreugde van een Twister liet de gezichten van generaties ijsjesfans oplichten. Maar wat is het verhaal achter dit iconische ijsje, dat zo moeiteloos de zomers van onze kindertijd wist te kleuren?

De ontstaansgeschiedenis van twister ijs

Twister ijs, beroemd om zijn karakteristieke spiraalvorm, zag het levenslicht in de jaren tachtig en werd een onmiddellijke hit. Het idee was simpel maar briljant: combineer verschillende texturen en smaken in één ijsje, en geef het een leuke, kindvriendelijke vorm. De kleurrijke lagen van het Twister ijsje bestaan meestal uit fruitig waterijs en romig vanille-ijs, een combinatie die zorgt voor een perfect evenwicht tussen zoet en verfrissend. Bovendien maakte de vorm het niet alleen visueel aantrekkelijk maar ook ontzettend leuk om te eten.

Twister door de jaren heen

De tijd heeft weinig impact gehad op de populariteit van Twister ijs. Terwijl sommige ijsjes kwamen en gingen, bleef de Twister standhouden als een favoriete zoete traktatie voor zowel kinderen als volwassenen. De reden? Een onverslaanbare combinatie van speelsheid, esthetiek en natuurlijk de heerlijke smaak. Door de jaren heen heeft het merk achter Twister, Ola, wel geëxperimenteerd met verschillende smaken en kleuren, waardoor het ijsje relevant en aantrekkelijk bleef voor nieuwe generaties ijsjesliefhebbers.

De Twister: een wervelende combinatie van kleur en smaak, die generaties heeft doen smelten van plezier en nostalgie bij elke zomerse draai

De magie van twister ijs

Wat maakt Twister ijs nu echt magisch? Misschien is het de manier waarop de verschillende lagen samen een harmonieus geheel vormen. Of is het de wijze waarop het ijsje smelt, waarbij de smaken langzaam in elkaar overlopen en elke lik een nieuwe smaaksensatie biedt. Het kan ook de pure nostalgie zijn, die ons met elke hap terugvoert naar zorgeloze zomerdagen uit onze jeugd. Twister heeft het vermogen om ons even te laten ontsnappen naar die simpele, gelukkige momenten, en dat maakt het tot een tijdloze klassieker.

Twister ijs: Een blijvende klassieker

Het Twister ijsje, met zijn kenmerkende spiraal en onweerstaanbare combinatie van smaken, blijft een symbool van zonnige dagen en vrolijke gezichten. Het blijft een van die iconische ijsjes die generaties met elkaar verbindt, een gezamenlijke noemer van zoete, zomerse herinneringen die in onze harten gegrift staan. En terwijl de tijden veranderen, blijft de liefde voor dit kleurrijke ijsje onwankelbaar, een constante herinnering aan de eenvoudige vreugden van het leven.

6 Dingen over het twister ijs die niemand anders weet

 1. Uniek ontwerp:
  Het ontwerp van de Twister, met zijn kenmerkende spiraalvorm, was bij de introductie revolutionair en zorgde voor een nieuwe trend in de ijsjeswereld. Het mengen van verschillende smaken en texturen in één ijsje in een dergelijke vorm was voorheen niet gebruikelijk en zette de toon voor latere innovaties in de ijsindustrie.
 2. Geïnspireerd door de natuur:
  De spiraalvorm van de Twister zou geïnspireerd kunnen zijn door natuurlijke fenomenen zoals tornado’s of wervelwinden, waardoor het een opvallend en gedenkwaardig design heeft dat kinderen en volwassenen aantrekt.
 3. Wereldwijde bekendheid:
  De Twister is niet alleen in Nederland bekend, maar wordt ook wereldwijd verkocht, waaronder in landen als het Verenigd Koninkrijk, Australië en vele landen in Europa, elk met hun eigen kleine variaties in de smaken en kleuren van het ijsje.
 4. Veranderende kleuren:
  Door de jaren heen heeft de Twister een verandering ondergaan in zowel de kleuren als de smaken van de verschillende lagen in het ijsje. Dit om zowel met trends mee te gaan als om nieuwe generaties te blijven boeien.
 5. Onderdeel van popcultuur:
  In sommige landen heeft de Twister een plaats verworven in de popcultuur, waar het wordt genoemd in liedjes, boeken en tv-programma’s, wat bijdraagt aan de blijvende populariteit ervan onder alle leeftijdsgroepen.
 6. Reclamecampagnes:
  In de loop der jaren heeft Twister verschillende reclamecampagnes gehad, sommige met zeer creatieve en kleurrijke thema’s om het plezierige en speelse imago van het ijsje te behouden en te versterken.

 

Twister ijs in beeld: Zo wordt het gemaakt

De draaikolk van kleuren, smaken en herinneringen die het Twister ijsje met zich meebrengt, bewijst dat sommige dingen tijdloos zijn. Het neemt ons mee op een nostalgische reis, terwijl het ook blijft vernieuwen en nieuwe fans van alle leeftijden aantrekt. In zijn draaiende lagen vinden we de zoetheid van het verleden, de vreugde van het heden, en de belofte dat het in de toekomst vele harten zal blijven veroveren.

Zelf een Twisterijs maken, dit is het recept.

et maken van een zelfgemaakt Twister ijsje kan een leuke activiteit zijn. Het originele Twister ijsje bestaat uit een combinatie van ananas-, citroen- en aardbeienijs, verstrengeld tot een spiraal op een stokje. Hier volgt een recept om zelf een soortgelijk ijsje te maken:

Zelfgemaakte Twister ijsjes

Ingrediënten:

Voor het Citroenijs:
 • 200 ml water
 • 100 gram suiker
 • Het sap van 2 citroenen
Voor het Ananasijs:
 • 200 ml ananassap
 • 100 gram suiker
Voor het Aardbeienijs:
 • 200 gram aardbeien, gehakt
 • 100 gram suiker

Benodigdheden:

 • IJsvormpjes met stokjes
 • Blender of keukenmachine

Stap voor Stap:

Stap 1: IJsbasis maken
Citroenijs:
 • Meng water, suiker en citroensap in een pan en verwarm totdat de suiker is opgelost.
 • Laat het mengsel afkoelen en plaats het in de koelkast om volledig te koelen.
Ananasijs:
 • Meng ananassap en suiker in een pan en verwarm totdat de suiker is opgelost.
 • Laat het mengsel afkoelen en plaats het in de koelkast om volledig te koelen.
Aardbeienijs:
 • Pureer de aardbeien in een blender en voeg suiker toe, meng totdat de suiker is opgelost.
 • Zeef het mengsel om de zaadjes te verwijderen en plaats het in de koelkast om te koelen.
Stap 2: Vormen van het ijs
 • Begin met het voorzichtig gieten van het citroenijsmengsel in de ijsvormpjes, vul deze tot ongeveer een derde.
 • Plaats de ijsvormpjes in de vriezer en laat ze gedeeltelijk bevriezen (ongeveer 1-2 uur).
 • Voeg vervolgens het ananasijsmengsel toe, vul tot twee derde van de ijsvormpjes.
 • Laat weer gedeeltelijk bevriezen (ongeveer 1-2 uur).
 • Voeg ten slotte het aardbeienijsmengsel toe en vul de vormpjes tot de top.
 • Steek de ijsstokjes in het midden van elk vormpje.
Stap 3: Volledig bevriezen
 • Laat de ijsjes volledig bevriezen, bij voorkeur een nacht.
Stap 4: Genieten!
 • Om het ijsje uit de vorm te halen, houd het een paar seconden onder warm stromend water en trek het dan voorzichtig eruit.

Notitie:

Aangezien het originele Twister ijsje een specifieke spiraalvorm heeft, zal deze zelfgemaakte versie qua uiterlijk verschillen. Echter, de smaakcombinatie zou vrij dicht in de buurt moeten komen!

Eet smakelijk en geniet van je zelfgemaakte Twister ijsjes!Ook interessant:

Caramac reep: Ken jij deze snoeprepen nog?

Ah, het Twister ijsje! Wie herinnert zich niet die vrolijk draaiende combinatie van zoete, romige...

Lees meer
Dingen van vroeger - Nestle Fruit joy ijsje

Fruit Joy ijsje: De verfrissende smaak van de zomer

Ah, het Twister ijsje! Wie herinnert zich niet die vrolijk draaiende combinatie van zoete, romige...

Lees meer
Chips merken van vroeger en nu!

Dit zijn de bekendste chips merken van vroeger en nu!

Ah, het Twister ijsje! Wie herinnert zich niet die vrolijk draaiende combinatie van zoete, romige...

Lees meer
De nostalgische en iconische rol RANG snoepjes

Rang snoep: Dit is waar je deze heerlijke snoepjes nog kunt kopen!

Ah, het Twister ijsje! Wie herinnert zich niet die vrolijk draaiende combinatie van zoete, romige...

Lees meer
Dino chips; kraakbeesten

Dino Chips: Deze kraakbeesten herken je nog wel!

Ah, het Twister ijsje! Wie herinnert zich niet die vrolijk draaiende combinatie van zoete, romige...

Lees meer
OUderwetse lollies en andere snoep

Ouderwetse lollies: De totale nostalgische gids!

Ah, het Twister ijsje! Wie herinnert zich niet die vrolijk draaiende combinatie van zoete, romige...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.