Vengaboys: Alles over de top van de Europese dansmuziek in de jaren ’90

De Vengaboys, bekend om hun aanstekelijke dance tracks en feestelijke imago, hebben de Europese dance scene in de late jaren ’90 en vroege jaren 2000 gedomineerd. Hun energieke muziek, kleurrijke video’s en aanstekelijke refreinen maakten ze tot een hoofdbestanddeel in de discotheken en hitlijsten. Van de iconische “Boom, Boom, Boom, Boom!!” tot de zomerse klanken van “We’re Going to Ibiza!”, de Vengaboys wisten hoe ze een onvergetelijk feestje moesten bouwen.

Vengaboys tijdens een concert

De opkomst van de Vengaboys

De Vengaboys ontstonden in Nederland en wisten al snel internationale bekendheid te vergaren met hun dansbare Eurodance nummers. De groep, opgericht door twee Nederlandse producers, Wessel van Diepen en Dennis van den Driesschen, bekend als Danski en Delmundo, brachten een golf van energie en vrolijkheid die perfect paste bij het einde van de 20e eeuw. Hun muziek was niet alleen populair in Europa, maar bereikte ook hitlijsten over de hele wereld.

“De Vengaboys is coming, and everybody’s jumping; New York to San Francisco, an intercity disco.”

De muzikale impact van de Vengaboys

De Vengaboys hebben een aantal tijdloze hits op hun naam staan die nog steeds worden gedraaid op feesten en radiostations. Hun muziekstijl is een mix van dance, house en pop, die een breed publiek aanspreekt. Het is moeilijk om stil te blijven zitten bij nummers als “Up and Down” en “Shalala Lala”, die de geest van de late jaren ’90 perfect vatten.

De personen achter Vengaboys

De Vengaboys zijn niet alleen bekend om hun aanstekelijke muziek, maar ook om de kleurrijke persoonlijkheden die de groep vormen. Elk lid brengt zijn eigen flair en talent naar het podium, waardoor de Vengaboys een onvergetelijke act zijn. Laten we een kijkje nemen naar de individuen achter de hits.

Kim Sasabone

Kim Sasabone staat bekend als de frontvrouw en is het meest herkenbare gezicht van de Vengaboys. Met haar krachtige podiumaanwezigheid en energieke uitstraling vormt zij vaak het middelpunt van hun optredens. Kim, geboren in Salvador, Brazilië, brengt een exotisch charisma naar de groep en is van vitaal belang voor de levendige sfeer tijdens hun shows.

Denise Post-Van Rijswijk

Denise Post-Van Rijswijk, met haar onmiskenbare stem, draagt bij aan de kenmerkende sound van de Vengaboys. Sinds ze zich in 1997 bij de groep voegde, heeft haar zang het publiek betoverd. Haar muzikale achtergrond en ervaring dragen bij aan de professionele en toch speelse uitvoering die fans van de Vengaboys verwachten.

Robin Pors

Robin Pors, de mannelijke vocalist van de Vengaboys, voegde zich in de late jaren ’90 bij de groep. Zijn energie en dansbewegingen op het podium zijn onmisbaar voor het handelsmerk van de groep. Robin’s vermogen om het publiek te animeren met zijn uitvoerende vaardigheden maakt hem een belangrijke kracht in de dynamische live-optredens van de band.

Donny Latupeirissa

Donny Latupeirissa, ook bekend als ‘D-Nice’, voegde zich later bij de Vengaboys en bracht een nieuw niveau van dans en performance naar de groep. Als professioneel danser en choreograaf zorgt Donny voor de strakke en energieke dansroutines die de Vengaboys op het podium laten schitteren.

Elk lid van de Vengaboys is cruciaal voor het succes van de band, en samen hebben ze een onvergetelijke impact op de dance muziekscene gemaakt. Hun individuele talenten en gezamenlijke chemie blijven het publiek vermaken en zorgen voor een blijvende erfenis in de wereld van Eurodance.

De blijvende invloed van de Vengaboys

De Vengaboys blijven een cultureel fenomeen, symbolisch voor het feesttijdperk waarin ze floreerden. Hun bijdrage aan de Eurodance en hun vermogen om mensen op de dansvloer te krijgen, zijn onbetwist. De groep heeft de tand des tijds doorstaan met hun feestelijke anthems die nog steeds worden gevierd door fans van alle leeftijden. Hun muziek blijft het gevoel van euforie en plezier vastleggen dat zo kenmerkend was voor hun hoogtijdagen.

Vengaboys in beeld

Bekijk hier het optreden in Melbourne van de Vengaboys:

5 Onbekende feiten over de Vengaboys

Hoewel de Vengaboys wereldwijd bekend zijn, zijn hier vijf minder bekende feiten over de groep:

 1. Het begin: Voordat de Vengaboys bekend werden, organiseerden de oprichters busreizen naar feesten. De naam ‘Vengaboys’ komt van ‘Venga’, wat ‘kom op’ betekent in het Spaans, en verwijst naar de oorspronkelijke ‘Vengabus’, een bus die feestgangers naar verschillende evenementen vervoerde.
 2. Wisselende bezetting: Door de jaren heen heeft de groep verschillende bezettingswisselingen ondergaan. Sommige leden hebben de groep verlaten en zijn vervangen, wat niet altijd breed uitgemeten werd in de media.
 3. Achter de schermen: Hoewel de Vengaboys bekend staan om hun levendige en feestelijke optredens, zijn de groepsleden privé veel gereserveerder. Ze houden hun persoonlijke leven buiten de schijnwerpers en focussen op de muziek en optredens.
 4. Globale invloeden: De muziek van de Vengaboys is beïnvloed door verschillende culturen. Dit komt door de internationale achtergrond van de groepsleden en hun reizen, die elementen van Caribische en andere wereldmuziek in hun Eurodance-stijl hebben gebracht.
 5. Duurzaamheid en engagement: Naast hun muziek hebben de Vengaboys ook aandacht voor maatschappelijke kwesties. Ze hebben hun bekendheid gebruikt om bewustzijn te creëren voor zaken zoals duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid.

Q & A over de Vengaboys

Hier zijn negen triviavragen over de Vengaboys, de Nederlandse Eurodance-sensatie die de hitlijsten in de jaren ’90 bestormde:

 1. Vraag: Uit welk land komen de Vengaboys oorspronkelijk?
  Antwoord: Nederland.
 2. Vraag: Welke Vengaboys-hit werd beroemd door zijn bijbehorende dans die lijkt op het op en neer bewegen in een bus?
  Antwoord: “The Vengabus (We Like to Party)”.
 3. Vraag: Wie waren de twee oorspronkelijke oprichters en producers van de Vengaboys?
  Antwoord: Wessel van Diepen en Dennis van den Driesschen, ook bekend als Danski en Delmundo.
 4. Vraag: Welk Vengaboys-nummer werd een onofficieel anthem voor vakantiegangers die naar Ibiza reisden?
  Antwoord: “We’re Going to Ibiza!”.
 5. Vraag: In welk jaar brachten de Vengaboys hun debuutalbum “Up & Down – The Party Album!” uit?
  Antwoord: 1998.
 6. Vraag: Welke Vengaboys single bereikte nummer één in het Verenigd Koninkrijk en werd een wereldwijde hit?
  Antwoord: “Boom, Boom, Boom, Boom!!”.
 7. Vraag: Hoe wordt de kenmerkende bus die wordt gebruikt in de Vengaboys-video’s genoemd?
  Antwoord: De Vengabus.
 8. Vraag: Welk Vengaboys-nummer heeft een bekende melodie die afkomstig is van een traditioneel Russisch lied?
  Antwoord: “Shalala Lala”.
 9. Vraag: De Vengaboys maakten hun comeback in de muziekindustrie na een pauze. In welk jaar keerden ze terug met nieuwe releases?
  Antwoord: 2010.


Ook interessant:

Bands jaren 80: een lijst met de meest bekende bands

Bands jaren 80: Dit zijn de populairste bands per genre!

De Vengaboys, bekend om hun aanstekelijke dance tracks en feestelijke imago, hebben de Europese dance...

Lees meer
Vermogen Andre van Duin

Dit is het bizarre vermogen van Andre van Duin!

De Vengaboys, bekend om hun aanstekelijke dance tracks en feestelijke imago, hebben de Europese dance...

Lees meer
Hitzone album 3

Dit is hoe de Hitzone albums de muziekwereld hebben verandert!

De Vengaboys, bekend om hun aanstekelijke dance tracks en feestelijke imago, hebben de Europese dance...

Lees meer
Abba album hoes in een gitaar

ABBA: Het tijdloze kwartet dat de wereld heeft veroverd!

De Vengaboys, bekend om hun aanstekelijke dance tracks en feestelijke imago, hebben de Europese dance...

Lees meer
george michae

George Michael: Lees alles over de glansrijke carrière van een jaren 80 legende

De Vengaboys, bekend om hun aanstekelijke dance tracks en feestelijke imago, hebben de Europese dance...

Lees meer
Dingen van Vroeger - Jap Paparazzi | Via X

Jan Paparazzi: de stem die Nederland boeit (dit is de man erachter)

De Vengaboys, bekend om hun aanstekelijke dance tracks en feestelijke imago, hebben de Europese dance...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.