elvis presley

9 Dingen die je nog niet wist over Elvis Presley


Elvis Presley. Bij het horen van deze naam worden we overweldigd door golven van nostalgie, waarbij iedere noot en lyric ons meeneemt op een reis door de tijd, terug naar het gouden tijdperk van rock-‘n-roll. Maar wie was de man achter de energieke performances, de betoverende stem en de iconische outfits die tot op de dag van vandaag in ons collectieve geheugen gegrift staan?

Elvis Presley

In de schaduwen van roem was Elvis Aaron Presley een ziel, rijk aan complexiteit en contrasten. Geboren in de nederige stad Tupelo, Mississippi, werd de jonge Elvis niet geboren met een gouden lepel in de mond. Integendeel, zijn vroege jaren werden gekenmerkt door een mix van eenvoud, armoede, maar ook een diepe, onwankelbare passie voor muziek.

Zijn opkomst tot het sterrendom is geen sprookje, maar een episch verhaal van een jongeman met ontembare passie en een ongeëvenaard talent dat hem van de stoffige straten van zijn kindertijd leidde naar de schitterende podia van wereldfaam. Met elke heupbeweging, elke magnetische blik, schreef Elvis geschiedenis en werd hij een levende legende.

De humble beginnings van de King

Elvis Presley, de naam die door de tijd heen resoneert. Maar voordat de wereld zijn naam kende, was hij gewoon een jongen uit Tupelo, Mississippi, geboren op 8 januari 1935. Kun je je de jonge Elvis voorstellen, omringd door de eenvoud van het landelijke zuiden, ver van de felle lichten van het wereldpodium?

Hoe het allemaal begon

In de serene straten van Tupelo begon Elvis Aaron Presley zijn levensreis. Hij was de zoon van Gladys en Vernon Presley, een gezin van bescheiden middelen maar rijk aan liefde en muziek. Muziek was altijd aanwezig in het huis van de Presleys, en de jonge Elvis werd ondergedompeld in een wereld waar gospel, country en rhythm and blues samenvloeiden. Het was in deze smeltkroes van geluiden en emoties dat Elvis’ kenmerkende stijl wortel schoot.

De opkomst van een muziekicoon

De reis van Elvis van de diepe zuidelijke roots naar de pinnacles van wereldfaam is een saga van talent, timing en onbetwistbare charme. Met zijn onmiskenbare stem, heupbewegingen en magnetische aanwezigheid, transformeerde Elvis de muziekindustrie en cultuur.

Onvergetelijke optredens

Wie kan de sensationele “Aloha from Hawaii” concert van 1973 vergeten? In een tijdperk zonder internet verbond Elvis’ magnetische performance miljoenen kijkers wereldwijd, een testament van zijn universele aantrekkingskracht en onmiskenbare talent. Elk gebaar, elke noot, doorstroomd met de passie en energie die Elvis de King of Rock ‘n’ Roll maakte.

De tragische afscheid

Ondanks het ongeëvenaarde succes, was het leven van Elvis niet zonder strijd. Zijn overlijden op 42-jarige leeftijd liet de wereld in shock en diepe rouw achter.

De nalatenschap

Elvis’ invloed leeft voort. Zijn kenmerkende stem, iconische looks en onnavolgbare stijl blijven generaties inspireren. Zijn Graceland-mansion is een pelgrimsoord voor fans die de magie willen ervaren en het genie willen eren dat Elvis was.

Elvis Presley’s Top 25 Hits

 1. Can’t Help Falling in Love
 2. Jailhouse Rock
 3. Love Me Tender
 4. Heartbreak Hotel
 5. Hound Dog
 6. Suspicious Minds
 7. It’s Now or Never
 8. Don’t Be Cruel
 9. All Shook Up
 10. Are You Lonesome Tonight?
 11. Viva Las Vegas
 12. Blue Suede Shoes
 13. A Little Less Conversation
 14. The Wonder of You
 15. Return to Sender
 16. Burning Love
 17. That’s All Right
 18. In the Ghetto
 19. If I Can Dream
 20. Always On My Mind
 21. Crying in the Chapel
 22. Moody Blue
 23. An American Trilogy
 24. (Let Me Be Your) Teddy Bear
 25. Stuck On You

9 onbekende weetjes over Elvis Presley die bijna niemand weet

1. Zijn Tweelingbroer

Veel mensen weten niet dat Elvis een identieke tweelingbroer had, Jesse Garon, die dood werd geboren. Elvis voelde altijd een diepe connectie met zijn broer. Hij geloofde dat hij de energie en het talent van Jesse had geërfd, wat bijdroeg aan zijn buitengewone muzikale capaciteiten.

2. Zijn Haarkleur

De iconische zwarte haardos van de King was niet natuurlijk. Elvis was eigenlijk een natuurlijke blondine en begon zijn haar zwart te verven in zijn late tienerjaren. Dit droeg bij aan zijn opvallende en herkenbare look die miljoenen fans over de hele wereld in de ban hield.

3. Zijn Liefde voor Lezen

Elvis was een fervent lezer. Zijn interesse in boeken strekte zich uit van filosofie tot spiritualiteit, en hij was vaak te vinden met een boek in de hand. Deze intellectuele kant toont de diepte en complexiteit van zijn karakter die vaak over het hoofd wordt gezien.

4. Zijn Rang in het Leger

In 1958 werd Elvis opgeroepen voor de militaire dienst en bereikte de rang van sergeant. Zijn tijd in het leger was een keerpunt, niet alleen in zijn carrière maar ook in zijn persoonlijk leven.

5. Zijn Zwarte Gordel in Karate

Naast zijn muzikale talent, had Elvis een passie voor karate, waarin hij een zwarte gordel behaalde. Deze vaardigheid beïnvloedde zijn unieke dansstijl en podiumaanwezigheid.

6. Zijn Ontmoeting met de Beatles

In 1965 ontmoette Elvis de Beatles. Deze historische ontmoeting van muziekiconen is in de annalen van de muziekgeschiedenis opgetekend als een moment waarop legendes samenkwamen.

7. Zijn Favoriete Snack

Elvis stond bekend om zijn liefde voor de “Peanut Butter, Banana and Bacon Sandwich”. Dit onconventionele gerecht weerspiegelt Elvis’ unieke en extravagante levensstijl.

8. Zijn Verzameling Pistolen

Presley had een uitgebreide collectie vuurwapens. Zijn fascinatie voor pistolen was zo intens dat hij vaak zijn eigen wapens droeg, zelfs tijdens zijn optredens.

9. Zijn Autocollectie

Elvis was een autoliefhebber. Zijn verzameling, met de iconische roze Cadillac, is een testament van zijn liefde voor luxe auto’s en zijn grootsheid.

Elvis in beeld

werd de Houston Astrodome door Colonel Parker gekozen als de eerste locatie voor Elvis om op te treden buiten Las Vegas. Dit werd gedaan om verschillende redenen, maar geen daarvan was omdat de plaats geschikt was voor een show van het soort dat Elvis gaf. ‘The Dome’ was een enorme hal, gebouwd in 1965, en het minst geschikt voor concerten. Parker was mogelijk onzeker over Elvis’ status in de rest van de wereld – optreden in Las Vegas was iets heel anders dan optreden in zalen met een veel groter publiek. De rodeo show in ‘The Dome’ trok altijd duizenden mensen, wat er ook gebeurde. Na de afsluitende show hield Elvis een persconferentie voor ongeveer 100 journalisten in Astroworld.
Hij verklaarde dat hij een enorme kick had gekregen van zijn optreden in ‘The Dome’.

In de wervelwind van licht, geluid en energie die het leven en de carrière van Elvis Presley kenmerkte, vinden we een man die meer was dan zijn hits en zijn roem. Elvis was een samensmelting van contrasten, een man wiens voeten stevig in de rode aarde van Mississippi stonden, terwijl zijn ziel danste op de sterren.

De reis van de King van rock-‘n-roll eindigde niet op die sombere dag in augustus 1977. Nee, zoals de echo van zijn onsterfelijke stem, leeft Elvis voort. In elke noot, in elke beweging, in elke glimlach van de miljoenen fans die hij achterliet, vinden we een stukje van zijn eeuwige licht.

We sluiten dit eerbetoon aan Elvis Aaron Presley af met een gevoel van ontzag en diepe dankbaarheid. Dankzij de King leerden we niet alleen de muziek te horen maar ook te voelen. En terwijl de wereld blijft draaien en de sterren blijven schijnen, zal de geest van Elvis altijd bij ons zijn – onsterfelijk, ontembaar, onvergetelijk. In het tumult van de moderne wereld, nodigen we je uit om even stil te staan, zijn muziek op te zetten, en de tijdloze aanwezigheid van de King opnieuw te beleven. Want in de woorden van Elvis zelf, “Truth is like the sun. You can shut it out for a time, but it ain’t goin’ away.”Ook interessant:

Een CD van Total Touch via marktplaats

Total touch: De 2 bekendste bandleden uitgelicht

Elvis Presley. Bij het horen van deze naam worden we overweldigd door golven van nostalgie,...

Lees meer
Within Temptation tijdens een interview - via YouTube

Hoe gaat het nu met Within Temptation?

Elvis Presley. Bij het horen van deze naam worden we overweldigd door golven van nostalgie,...

Lees meer

Hoe gaat het nu met Mental Theo? (inclusief 3 onbekende weetjes)

Elvis Presley. Bij het horen van deze naam worden we overweldigd door golven van nostalgie,...

Lees meer

Hoe gaat het nu met Jody Bernal?

Elvis Presley. Bij het horen van deze naam worden we overweldigd door golven van nostalgie,...

Lees meer

Dé lijst met de 25 beste nummers van The Rolling Stones

Elvis Presley. Bij het horen van deze naam worden we overweldigd door golven van nostalgie,...

Lees meer

Vengaboys: de Europese dansmuziekmeesters van de late jaren ’90

Elvis Presley. Bij het horen van deze naam worden we overweldigd door golven van nostalgie,...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.