The Kelly Family: van straatmuzikanten tot Europese sterren

Wanneer je terugdenkt aan het muzikale landschap van de jaren ’90 in Europa, komt onvermijdelijk de naam van The Kelly Family naar voren. Deze intrigerende mix van Amerikaanse en Europese invloeden vertegenwoordigde een muzikaal fenomeen dat zelden werd gezien. Deze multi-nationale familieband, bestaande uit de vader Daniel, de moeder Barbara en hun negen talentvolle kinderen, vormden een broeinest van creativiteit en harmonie.

The Kelly Family - Dingen van Vroeger

Hun oorsprong als straatmuzikanten, die in verschillende Europese steden optraden, gaf hun een rauwe en authentieke kwaliteit die hun geluid echt onderscheidde. De familie combineerde traditionele folk met pop, wat resulteerde in een reeks hits die harten over het hele continent veroverden. De samenstelling van de groep, waarbij elk familielid zijn of haar unieke stem en talent inbracht, zorgde voor een dynamiek die zowel op het podium als daarbuiten betoverend was.

Het verhaal achter The Kelly Family is er een van vastberadenheid, passie en een onbreekbare familieband. Van hun vroege dagen, waar ze vaak kampeerden in oude bussen en zongen voor hun avondmaaltijd, tot hun uiteindelijke stijging naar Europese faam; hun muzikale reis is net zo opmerkelijk als hun sound. De band kende zowel pieken als dalen, maar hun onderlinge band en liefde voor muziek bleven de constante die hen door de jaren heen dreef.

Van straatoptredens tot uitverkochte arena’s

Het begin van The Kelly Family was allesbehalve glamoureus. Ze begonnen als straatmuzikanten, reizend door Europa in hun kenmerkende dubbeldekkerbus. Maar ondanks hun bescheiden begin, was hun talent onmiskenbaar. Hun mix van folk, pop en rock, samen met hun harmonieuze zang, maakte dat ze al snel de aandacht trokken van een breder publiek.

De hoogtijdagen in de jaren ’90

De doorbraak kwam in de jaren ’90, toen hits zoals “An Angel” en “I Can’t Help Myself” de Europese hitlijsten domineerden. De familie, met hun hippie-achtige uitstraling en onmiskenbare sound, werd een fenomeen. Ze verkochten miljoenen albums en hun concerten waren steevast uitverkocht.

Meer dan alleen muzikanten

Maar de Kelly’s waren meer dan alleen muzikanten. Ze vertegenwoordigden een levensstijl. Hun hechte familieband, hun liefde voor muziek en hun avontuurlijke geest inspireerden velen. Ze waren het levende bewijs dat je met passie en vastberadenheid je dromen kunt verwezenlijken.

Het voortdurende erfgoed

Ondanks dat de familie in de loop der jaren verschillende ups en downs heeft gekend, blijft hun muzikale erfenis voortbestaan. Nieuwe generaties ontdekken hun muziek, en de originele fans blijven trouw aan hun geliefde band.

The Kelly Family in beeld

The Kelly Family in het heden: de voortzetting van hun muzikale reis

Het verhaal van The Kelly Family is er een van passie, familiebanden en ongeëvenaard talent. Van hun vroege dagen als straatmuzikanten tot het bereiken van de toppen van Europese hitlijsten in de jaren ’90, hebben ze een blijvende impact op de muziekindustrie achtergelaten. Maar hoe gaat het nu, ruim drie decennia later, met deze muzikale dynastie?

In de jaren na hun hoogtijdagen in de jaren ’90, hebben verschillende familieleden solocarrières nagestreefd, elk met hun eigen mate van succes. Deze solo-avonturen hebben hen in staat gesteld hun individuele muzikale smaken en talenten verder te verkennen, variërend van rock tot zelfs klassieke muziek. Maar ondanks hun individuele avonturen, bleef de kern van wat The Kelly Family maakte – hun unieke harmonieën en hun onmiskenbare familieband – altijd intact.

In recentere jaren hebben ze een soort renaissance ervaren. De vraag van fans naar een reünie was overweldigend, en in 2017 besloot de familie gehoor te geven aan deze oproep. Ze lanceerden een comebacktour genaamd “We Got Love”, die werd gevierd als een triomfantelijke terugkeer naar de muziekscene. Deze tour bewees niet alleen dat hun muziek de tand des tijds heeft doorstaan, maar ook dat hun fanbase nog steeds even gepassioneerd en toegewijd is als ooit tevoren.

Tegenwoordig blijven de leden van The Kelly Family zowel individueel als collectief actief in de muziek. Sommigen hebben hun eigen muziekscholen opgericht, terwijl anderen zich hebben gewaagd aan andere artistieke ondernemingen zoals acteren en schrijven. De jongere generatie Kelly’s, die opgroeide met het zien van hun oudere broers en zussen op het podium, heeft ook het muzikale stokje overgenomen en brengt hun eigen moderne draai aan de Kelly-muziektraditie.

De band blijft toeren, zowel in Europa als daarbuiten, en hun concerten trekken nog steeds volle zalen. Hun liedjes, zowel de klassiekers als nieuwe nummers, resoneren nog steeds bij zowel oude als nieuwe fans. Het is duidelijk dat, ondanks de uitdagingen en veranderingen door de jaren heen, The Kelly Family’s muzikale reis verre van voorbij is.

Het verhaal van The Kelly Family is er een van doorzettingsvermogen, evolutie en onverwoestbare familiebanden. Ze zijn het levende bewijs dat muziek, wanneer gemaakt met passie en integriteit, tijdloos is. En hoewel hun reis al tientallen jaren gaande is, is het duidelijk dat hun muzikale avontuur nog lang niet ten einde is.

The Kelly Family is niet zomaar een band; het is een muzikale legende die blijft inspireren.Ook interessant:

Bands jaren 80: een lijst met de meest bekende bands

Bands jaren 80: Dit zijn de populairste bands per genre!

De jaren '80 waren een decennium van muzikale revolutie en innovatie, gekenmerkt door de opkomst...

Lees meer
Vermogen Andre van Duin

Dit is het bizarre vermogen van Andre van Duin!

André van Duin is een van de meest geliefde en veelzijdige entertainers in Nederland. Met...

Lees meer
Hitzone album 3

Dit is hoe de Hitzone albums de muziekwereld hebben verandert!

Hitzone, een van de meest herkenbare compilatiereeksen van Nederland, heeft sinds de late jaren '90...

Lees meer
Abba album hoes in een gitaar

ABBA: Het tijdloze kwartet dat de wereld heeft veroverd!

Welkom op een muzikale reis terug in de tijd, naar de dagen van glitterpakken, onvergetelijke...

Lees meer
george michae

George Michael: Lees alles over de glansrijke carrière van een jaren 80 legende

Als je denkt aan de jaren '80, dan verschijnen er wellicht beelden in je hoofd...

Lees meer
Dingen van Vroeger - Jap Paparazzi | Via X

Jan Paparazzi: de stem die Nederland boeit (dit is de man erachter)

Welkom in de wereld van Jan Paparazzi, een naam die synoniem staat voor vermaak, scherpe...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.