Het tijdperk van *NSYNC: 7 onbekende weetjes over deze boyband

Herinner je je nog de tijd waarin de popmuziek op z’n hoogtepunt was, waarin elke hit een dansbare melodie had en de posters van boybands de muren van menige tienerkamer sierden? Dit was het tijdperk van *NSYNC, de groep die een speciaal plekje in ons hart heeft en wiens deuntjes nog steeds nostalgie oproepen.

Een afbeelding uit de clip: *NSYNC - Better Place

Een afbeelding uit de clip: *NSYNC – Better Place – Bron: Youtube

Harmonieën die harten veroverden

Toen *NSYNC op de muziekscene verscheen, was het met een frisse energie die onmiddellijk aansloeg. De harmonieuze samensmelting van hun stemmen in nummers als “Tearin’ Up My Heart” en “Bye Bye Bye” liet fans over de hele wereld zwijmelen. Met hun strakke dansmoves en onberispelijke stijl zette *NSYNC de standaard voor boyband succes.

De hitmachine van *NSYNC

Van het knallen van de eerste hits tot het uitbrengen van hun baanbrekende album “No Strings Attached”, *NSYNC regeerde de hitlijsten. Het was een tijd waarin elke release bijna gegarandeerd goud werd en “It’s Gonna Be Me” een anthemic status bereikte, volledig geïntegreerd in de popcultuur.

Een cultureel fenomeen

*NSYNC was meer dan een muziekgroep; ze waren een cultureel fenomeen. Met hun invloed op mode, taalgebruik en zelfs dans, hebben Justin, JC, Chris, Joey en Lance een onuitwisbare indruk achtergelaten op het collectieve geheugen van een generatie.

De legacy van *NSYNC

Hoewel *NSYNC uiteindelijk hun microfoons aan de wilgen hing, is hun muziek en invloed nooit echt weggegaan. Ze blijven een symbool van een tijdperk waarin popmuziek synoniem stond voor plezier, jeugdige energie en onvergetelijke momenten.

*NSYNC vandaag de dag

De leden van *NSYNC hebben sindsdien hun eigen wegen gevolgd, maar de band blijft verenigd in de herinneringen van fans. De sporadische reünies, of het nu tijdens award shows is of verrassingsoptredens, herinneren ons aan de magie die zij ooit brachten.

De onsterfelijke klanken van een boyband

Als we vandaag de dag naar een *NSYNC nummer luisteren, is het alsof we een tijdmachine betreden. Elke noot brengt ons terug naar een tijd waarin alles mogelijk leek en muziek ons bondgenoot was in elke stemming.

Nsync in beeld

De complete groep was aanwezig bij een YouTube serie waarin ze pittige kippenvleugels eten terwijl ze vragen moet beantwoorden. Kijk de volledige aflevering hier:

7 onbekende feiten over *NSYNC

Hier zijn zeven minder bekende feiten over *NSYNC, die licht werpen op de unieke aspecten van de band en hun reis in de muziekindustrie:

  1. Naamgeving door een moeder: De naam “*NSYNC” kwam van Justin Timberlake’s moeder. Het is een speling met de laatste letter van de voornamen van de oorspronkelijke leden: JustiN, ChriS, JoeY, JasoN (later vervangen door Lance) en JC.
  2. Russische connectie: Hun eerste optreden vond niet plaats in de Verenigde Staten, maar in Europa tijdens een liveconcert in Disneyland Parijs. Ook waren ze een support act voor de bekende Eurodance-groep Fun Factory op hun tour in Duitsland en hebben ze in die periode ook in verschillende Oost-Europese landen opgetreden, inclusief Rusland.
  3. Het Disney Channel-concert: Hun grote doorbraak in de VS kwam na een Disney Channel concert special in 1998. Dit optreden verhoogde hun bekendheid aanzienlijk en leidde tot het succes van hun debuutalbum.
  4. Strijd om de naam: In het begin van hun carrière, vochten ze een rechtszaak uit met een andere band die al de naam ‘N Sync gebruikte. *NSYNC won de rechtszaak en mocht hun naam behouden, maar voegde een asterisk toe aan het begin om juridische redenen.
  5. Ruimtelijke aspiraties: *NSYNC had plannen om de eerste band te worden die in de ruimte zou optreden. Lance Bass trainde met de Russische ruimteprogramma, maar het plan ging niet door omdat de benodigde fondsen niet bijeengebracht konden worden.
  6. Bijdrage aan de filmwereld: De bandleden hebben ook een cameo gehad in de film “Star Wars: Episode II – Attack of the Clones”, maar deze scènes werden uiteindelijk uit de film geknipt.
  7. Secret Song: Op hun internationale album “No Strings Attached” staat een verborgen track genaamd “I Thought She Knew”, een a capella nummer dat de vocale vaardigheden van de band benadrukt en waarvan veel fans niet wisten dat het bestond totdat ze het album helemaal tot het einde lieten spelen.

Deze feiten tonen aan dat ze niet alleen op muzikaal gebied een impact heeft gehad, maar dat hun invloed en ambities veel breder waren dan vaak wordt aangenomen.

5 trivia vragen over *NSYNC

Vraag: Welk *NSYNC-lid werd opgeleid om de ruimte in te gaan en zou de jongste persoon in de ruimte en de eerste beroemde artiest in de ruimte zijn geworden?
Antwoord: Lance Bass.

Vraag: Voor welke film leverde *NSYNC een bijdrage aan de soundtrack, wat resulteerde in hun doorbraakhit “I Want You Back”?
Antwoord: De bijdrage van *NSYNC aan de soundtrack van de film “Pokémon: The First Movie” met hun lied “Somewhere, Someday” hielp hen om bekendheid te vergaren, maar het was “I Want You Back” die als debuutsingle van hun Europese album echt doorbrak.

Vraag: Wie is de “godfather” van *NSYNC, de man die de band formeel heeft opgericht?
Antwoord: Lou Pearlman.

Vraag: Wat was de titel van *NSYNC’s debuutstudioalbum, uitgebracht in 1997?
Antwoord: Het debuutstudioalbum heet simpelweg “*NSYNC”.

Vraag: Welk *NSYNC-lid heeft na de ontbinding van de band een succesvolle solocarrière opgebouwd en meerdere Grammy Awards gewonnen?
Antwoord: Justin Timberlake.Ook interessant:

Bands jaren 80: een lijst met de meest bekende bands

Bands jaren 80: Dit zijn de populairste bands per genre!

Herinner je je nog de tijd waarin de popmuziek op z'n hoogtepunt was, waarin elke...

Lees meer
Vermogen Andre van Duin

Dit is het bizarre vermogen van Andre van Duin!

Herinner je je nog de tijd waarin de popmuziek op z'n hoogtepunt was, waarin elke...

Lees meer
Hitzone album 3

Dit is hoe de Hitzone albums de muziekwereld hebben verandert!

Herinner je je nog de tijd waarin de popmuziek op z'n hoogtepunt was, waarin elke...

Lees meer
Abba album hoes in een gitaar

ABBA: Het tijdloze kwartet dat de wereld heeft veroverd!

Herinner je je nog de tijd waarin de popmuziek op z'n hoogtepunt was, waarin elke...

Lees meer
george michae

George Michael: Lees alles over de glansrijke carrière van een jaren 80 legende

Herinner je je nog de tijd waarin de popmuziek op z'n hoogtepunt was, waarin elke...

Lees meer
Dingen van Vroeger - Jap Paparazzi | Via X

Jan Paparazzi: de stem die Nederland boeit (dit is de man erachter)

Herinner je je nog de tijd waarin de popmuziek op z'n hoogtepunt was, waarin elke...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.