PEZ snoep: 7 onbekende weetjes over deze iconische snoepdispenser

PEZ snoep, wereldwijd erkend om zijn kenmerkende dispensers en een indrukwekkend scala aan smaken, blijft een prominent en geliefd fenomeen in de wereld van snoepgoed. Deze unieke combinatie van speelsheid, geïllustreerd door de creatief ontworpen dispensers, en de zoetheid van de snoepjes zelf, heeft generaties lang zowel kinderen als volwassenen gecharmeerd en geboeid. De dispensers, vaak verzamelobjecten, variëren van popcultuur iconen tot historische figuren, waardoor PEZ meer is dan gewoon snoep; het is een cultureel fenomeen dat nostalgie, verzamelen en plezier combineert.

Een collectie aan PEZ snoepdispensers

Een collectie aan PEZ snoepdispensers

De geschiedenis van PEZ snoep is rijk en kleurrijk, beginnend in de vroege 20e eeuw en zich ontwikkelend tot een wereldwijd erkend merk. Naast de traditionele smaken, heeft PEZ in de loop der jaren geëxperimenteerd met een breed scala aan nieuwe en soms verrassende smaken, wat bijdraagt aan de voortdurende populariteit. Deze diversiteit in smaken, samen met de regelmatige introductie van nieuwe en innovatieve dispenserontwerpen, heeft ervoor gezorgd dat PEZ relevant blijft in een steeds veranderende markt.

“PEZ snoep is meer dan een lekkernij; het is een reis terug in de tijd vol nostalgie en vreugde, een symbool van jeugd waar elk nieuw dispenserontwerp een nieuw verhaal vertelt.”

De aantrekkingskracht van PEZ strekt zich uit over verschillende leeftijdsgroepen en culturen, wat het merk tot een universeel symbool van jeugdherinneringen en plezier maakt. Van het spannende moment van het openen van een nieuwe dispenser tot het genot van het snoepje zelf, PEZ biedt een unieke ervaring die zowel nostalgisch als hedendaags is. Het is deze tijdloze charme die PEZ onderscheidt in de wereld van snoepgoed, waardoor het merk een speciale plaats inneemt in de harten en herinneringen van mensen over de hele wereld.

De geschiedenis van PEZ Snoep

PEZ, oorspronkelijk opgericht in 1927 in Wenen, Oostenrijk, door Eduard Haas III, begon als een pepermuntjesmerk gericht op volwassenen. Het woord ‘PEZ’ is afgeleid van het Duitse woord voor pepermunt, “PfeffErminZ”. In de jaren vijftig, met de uitbreiding naar de Amerikaanse markt, transformeerde PEZ zijn imago door de introductie van fruitige snoepsmaken en de iconische dispensers met karakterhoofden, die al snel een verzamelobject werden.

De iconische PEZ dispensers

Wat PEZ echt onderscheidt, zijn de kleurrijke en fantasierijke dispensers. Deze dispensers zijn in de loop der jaren uitgebracht in honderden verschillende vormen, van populaire cartoonfiguren tot historische figuren en alles daartussenin. De unieke ontwerpen en de beperkte oplages van bepaalde dispensers hebben een levendige verzamelcultuur gecreëerd, met enthousiastelingen over de hele wereld die hun collecties koesteren.

PEZ snoep in de moderne cultuur

PEZ snoep heeft zijn plek in de moderne cultuur versterkt, niet alleen als een snoepgoed maar ook als een cultureel icoon. De dispensers zijn verschenen in tal van films, tv-shows en andere media, waardoor het merk een blijvend onderdeel van de popcultuur is geworden. PEZ snoep blijft nieuwe smaken en dispenserontwerpen introduceren, waardoor het merk relevant en geliefd blijft bij zowel jonge als oudere fans.
PEZ snoep staat symbool voor meer dan alleen zoetheid; het is een herinnering aan de jeugd, een stukje nostalgie en een blijvende bron van plezier. Of het nu gaat om de vreugde van het openen van een nieuwe dispenser of het genot van het snoep zelf, PEZ blijft een speciale plaats innemen in de harten van velen.

PEZ snoep in beeld

7 onbekende weetjes over PEZ snoep

Hier zijn zeven minder bekende weetjes over PEZ snoep die de fascinerende geschiedenis en het unieke karakter van dit iconische merk belichten:

 1. Oorspronkelijke Doel:
  PEZ werd oorspronkelijk gemaakt als alternatief voor roken. De eerste PEZ dispensers, bekend als ‘regelmatige’ dispensers, leken op aanstekers en waren bedoeld om rokers te helpen van hun gewoonte af te komen.
 2. Geheime Receptuur:
  De exacte formule van PEZ snoepjes is een goed bewaard geheim, vergelijkbaar met de geheimhouding van Coca-Cola’s recept. Dit draagt bij aan de mystiek van het merk.
 3. Eerste PEZ Karakter:
  De eerste karakterdispenser was een robot genaamd ‘Space Trooper’, uitgebracht in de late jaren ’50. Dit markeerde het begin van de PEZ karakterdispensers.
 4. PEZ Museum:
  In Burlingame, Californië, bevindt zich een PEZ museum, waar enkele van de zeldzaamste PEZ dispensers ter wereld worden tentoongesteld, samen met een schat aan informatie over de geschiedenis van het merk.
 5. Verbinding met de Politiek:
  PEZ heeft in de loop der jaren dispensers uitgebracht met de beeltenissen van beroemde politieke figuren, waaronder presidenten van de Verenigde Staten.
 6. Het Duurste PEZ Object:
  De duurste PEZ dispenser die ooit is verkocht, was een private verkoop van een ‘Politieke Ezel’, een prototype dispenser, die voor meer dan $13.000 werd verkocht.
 7. PEZ in de Ruimte:
  In 2012 stuurde PEZ een dispenser naar de ruimte als onderdeel van een educatief project, waardoor PEZ het eerste snoepmerk werd dat letterlijk de ruimte bereikte.

Deze weetjes tonen de rijke en vaak verrassende geschiedenis van PEZ, een merk dat al decennia lang mensen van alle leeftijden boeit en vermaakt met zijn unieke dispensers en snoepjes.

 

 

 

 Ook interessant:

Dit is waarom Bum Bum ijs jouw nieuwe oude favoriet is

PEZ snoep, wereldwijd erkend om zijn kenmerkende dispensers en een indrukwekkend scala aan smaken, blijft...

Lees meer

Treets snoep: Ontdek waar je dit nostalgische snoepje kunt kopen!

PEZ snoep, wereldwijd erkend om zijn kenmerkende dispensers en een indrukwekkend scala aan smaken, blijft...

Lees meer
Samson en Gert koekjes

Samson en gert koekjes: zo maak je deze koekjes thuis!

PEZ snoep, wereldwijd erkend om zijn kenmerkende dispensers en een indrukwekkend scala aan smaken, blijft...

Lees meer
De nostalgische en iconische rol RANG snoepjes

Rang snoep: Dit is waar je deze heerlijke snoepjes nog kunt kopen!

PEZ snoep, wereldwijd erkend om zijn kenmerkende dispensers en een indrukwekkend scala aan smaken, blijft...

Lees meer
danoontje power

Danoontje Power: Alles wat je wil weten over de ingrediënten van dit toetje

PEZ snoep, wereldwijd erkend om zijn kenmerkende dispensers en een indrukwekkend scala aan smaken, blijft...

Lees meer
person holding orange and white labeled pack

Chocolade van vroeger: Alle bekende merken van toen

PEZ snoep, wereldwijd erkend om zijn kenmerkende dispensers en een indrukwekkend scala aan smaken, blijft...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.