Veel mensen zijn dol op pindakaas! De zoet-hartige en romige smaak voegt smaak toe aan alles waar je het op smeert! Het is een van de simpele geneugten van het leven, en als je het ermee eens bent, zul je blij zijn te horen dat je lichaam er net zoveel van houdt als je smaakpapillen!
Sommige mensen vermijden het eten ervan uit angst dat het veel vet bevat, maar vandaag hebben we besloten hen te overtuigen om deze beslissing te heroverwegen. In feite kan pindakaas een verrassend aantal voordelen bieden, omdat het boordevol vitamines en mineralen zit die de gezondheid kunnen verbeteren.
Hier zijn 9 redenen waarom je het in je dagelijkse dieet zou moeten opnemen:
- Bloeddrukregulatie
Pindakaas is, naast vezels en eiwitten, ook rijk aan magnesium en kalium, en al deze stoffen kunnen je helpen om je bloeddruk onder controle te houden. Let er wel op dat je pindakaas kiest die geen toegevoegd zout bevat.
- Lager risico op diabetes
Een onderzoek uit 2002 van Harvard heeft aangetoond dat vrouwen die regelmatig noten en pindakaas consumeren een lager risico hebben op het ontwikkelen van type 2 diabetes dan degenen die dat niet doen.
Onderzoeker Rui Jiang, MD, van de Harvard School of Public Health, legde uit dat de enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten in pindakaas de stabiliteit van glucose en insuline kunnen verbeteren.
Uit het onderzoek bleek dat vrouwen die minstens vijf keer per week een eetlepel pindakaas aten, een 21 procent lager risico hadden op type 2 diabetes dan degenen die dat niet deden.
- Gewichtsverlies
Vaak vermijden mensen pindakaas omdat ze denken dat de grote hoeveelheid vet gewichtstoename zal veroorzaken. In feite is het precies het tegenovergestelde. Het kan je juist helpen om af te vallen.
Het is een geweldige bron van eiwitten, met acht gram in slechts twee eetlepels. Het bevat ook bijna twee gram vezels en twaalf gram gezonde vetten. Dit zorgt ervoor dat je je honger en late-night snacks onder controle houdt. Lees verder op de volgende pagina