The Flintstones: Ken jij alle karakters uit de steentijd nog?

“De Flintstones”, geproduceerd door Hanna-Barbera Productions, is een Amerikaanse geanimeerde sitcom die zich afspeelt in een geromantiseerde Steentijd. De serie volgt het leven van de familie Flintstone en hun buren, de Rubbles. Van 1960 tot 1966 uitgezonden op ABC, was het de eerste geanimeerde serie in een primetime-slot op televisie.

The FlintStones

De karakters uit The FlintStones

Fred Flintstone: De goedhartige hoofdpersoon

Fred Flintstone, de hoofdpersoon van de serie, is de echtgenoot en vader van de Flintstone-familie. Hij werkt voor de Slate Rock and Gravel Company, waar hij een bronto-kraan bedient. Fred, bekend om zijn korte lontje maar liefdevol karakter, is ook een fervent bowler en lid van de “Loyal Order of Water Buffaloes”​​.

Wilma Flintstone: De slimme en geduldige echtgenote

Wilma Flintstone, de wijze en evenwichtige echtgenote van Fred, dient vaak als tegenwicht voor Freds gedrag. Haar intelligentie en geduld maken haar tot een cruciale figuur in het huishouden van de Flintstones. Ze is ook de moeder van Pebbles en een vriendin van Betty Rubble​​.

Pebbles Flintstone: Het schattige Flintstone kind

Pebbles, het dochtertje van Fred en Wilma, is een schattige toevoeging aan de Flintstone-familie. Haar opvallende uiterlijk met een bot in haar haar is kenmerkend. Pebbles brengt een dosis onschuld en vrolijkheid in de serie​​.

Dino: De trouwe huisdinosaurus

Dino, de huisdinosaurus van de Flintstones, gedraagt zich als een hond en zorgt voor veel komische momenten. Zijn enthousiaste begroetingen wanneer Fred thuiskomt van het werk zijn een terugkerend grappig element in de serie​​.

Barney Rubble: Freds beste vriend en buurman

Barney Rubble, Freds beste vriend en buurman, is bijna zes inch korter dan Fred en deelt veel van Freds interesses, zoals bowlen en golf. Hoewel Fred en Barney vaak ruzie hebben, blijven ze hecht​​.

Betty Rubble: De zorgzame echtgenote van Barney

Betty Rubble, de vrouw van Barney en de beste vriendin van Wilma, heeft net als Wilma de neiging om geld uit te geven. Ze is een liefdevolle echtgenote en speelt een belangrijke rol in het leven van de Rubbles​​.

Bamm-Bamm Rubble: De buitengewoon sterke adoptiezoon

Bamm-Bamm, geadopteerd door de Rubbles, staat bekend om zijn buitengewone kracht. Zijn enige uitspraak als baby, “Bamm, Bamm!”, is kenmerkend en voegt een uniek element toe aan de Rubble-familie​​.

Hoppy: Het huisdier van de Rubbles

Hoppy, het huisdier van de Rubbles, is een mix van een kangoeroe en een dinosaurus. Hij zorgt voor extra humor in de serie en heeft een speciale band met zowel de Rubbles als de Flintstones.

De unieke setting van De Flintstones

De Flintstones speelt zich af in het fictieve stadje Bedrock, een schilderachtige gemeenschap gelegen in een humoristische versie van de Steentijd. Deze bijzondere setting, waar dinosaurussen en prehistorische dieren naast mensen leven, draagt bij aan de unieke charme van de serie. Bedrock combineert elementen van de moderne samenleving met een prehistorisch tintje: auto’s worden aangedreven door voetkracht, vogels fungeren als grammofoons en mammoeten worden ingezet als waterkranen. Deze creatieve vermenging van het hedendaagse leven met prehistorische invloeden creëert een wereld die zowel vertrouwd als fantasierijk aanvoelt. Het is deze originele en geestige weergave van het dagelijks leven in de Steentijd die De Flintstones tot een tijdloze en geliefde serie maakt.

 

De iconische Flintstones auto

Een van de meest herkenbare elementen van “De Flintstones” is ongetwijfeld de Flintstone-auto, een kenmerkend voertuig dat de verbeelding van het publiek gevangen hield. Deze unieke auto, met een carrosserie van steen, houten frame en ronde rotsblokken als wielen, is een perfect voorbeeld van de inventieve manier waarop de serie moderne uitvindingen combineerde met prehistorische elementen. Het meest opvallende kenmerk van de auto is de afwezigheid van een motor; in plaats daarvan wordt het voertuig voortbewogen door de voeten van de inzittenden, die door de bodem van de auto op de grond ‘lopen’. Dit humoristische detail weerspiegelt de slimme, ludieke manier waarop “De Flintstones” het leven in de Steentijd portretteerde, en heeft ervoor gezorgd dat de Flintstone-auto een iconisch beeld is geworden in de popcultuur.

The Flintstones auto

The Flintstones in beeld

Het intro en het einde van iedere FlintStones aflevering.

De tijdloze charme van De Flintstones

Terwijl we onze reis door de wereld van “The FlintStones” afronden, blijft de tijdloze aantrekkingskracht van deze baanbrekende serie duidelijk. Van de kenmerkende prehistorische setting in Bedrock tot de iconische Flintstone-auto, “De Flintstones” heeft generaties vermaakt en geïnspireerd met zijn unieke mix van humor, familiewaarden en creatieve vindingrijkheid. Deze animatieserie, die een bijzondere plek in het hart van velen heeft veroverd, blijft een belangrijk onderdeel van onze popcultuur. Het is een herinnering aan hoe verbeelding en innovatie een eenvoudig concept kunnen omtoveren tot iets buitengewoon gedenkwaardigs. “The Flintstones” zal ongetwijfeld blijven voortleven als een geliefd symbool van de gouden eeuw van animatie, gekoesterd door zowel jonge kijkers als degenen die met de serie zijn opgegroeid. Yabba Dabba Doo!Ook interessant:

Paul de Leeuw: typetjes, lied en meer!

Paul de Leeuw: Een multitalent in de Nederlandse entertainmentwereld

"De Flintstones", geproduceerd door Hanna-Barbera Productions, is een Amerikaanse geanimeerde sitcom die zich afspeelt in...

Lees meer

Duitse politie series: Dit is waarom iedereen hier vroeger naar keek!

"De Flintstones", geproduceerd door Hanna-Barbera Productions, is een Amerikaanse geanimeerde sitcom die zich afspeelt in...

Lees meer
Vermogen Andre van Duin

Dit is het bizarre vermogen van Andre van Duin!

"De Flintstones", geproduceerd door Hanna-Barbera Productions, is een Amerikaanse geanimeerde sitcom die zich afspeelt in...

Lees meer
Een afbeelding uit de Engelse serie: Doctor Who

Engelse series: een gids voor de beste Britse televisie

"De Flintstones", geproduceerd door Hanna-Barbera Productions, is een Amerikaanse geanimeerde sitcom die zich afspeelt in...

Lees meer

Fox Kids: Geschiedenis, invloed en nalatenschap van een iconisch kinderkanaal

"De Flintstones", geproduceerd door Hanna-Barbera Productions, is een Amerikaanse geanimeerde sitcom die zich afspeelt in...

Lees meer
DVD's van commissaris Rex

Commissaris Rex: De meest geliefde politieserie in Europa!

"De Flintstones", geproduceerd door Hanna-Barbera Productions, is een Amerikaanse geanimeerde sitcom die zich afspeelt in...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.