Een afbeelding uit de Engelse serie: Doctor Who

Engelse series: een gids voor de beste Britse televisie

Engelse series hebben wereldwijd een enorme invloed gehad en zijn geliefd vanwege hun hoge kwaliteit, sterke verhalen en indrukwekkende acteerprestaties. Of het nu gaat om klassieke dramaseries, spannende thrillers of hilarische komedies, Britse televisie heeft voor elk wat wils. In dit artikel nemen we je mee door enkele van de beste Engelse series die je niet mag missen, en verkennen we waarom Britse televisie zo populair is.

Een van de bekendste Engelse series: Sherlock!

Waarom Engelse series zo populair zijn

Engelse series staan bekend om hun hoge productiewaarden. Van schitterende cinematografie tot gedetailleerde kostuums en decors, Britse televisieproducties steken vaak met kop en schouders boven andere uit. De zorg en aandacht die besteed wordt aan de productie van deze series is duidelijk zichtbaar en draagt bij aan hun internationale allure en succes.

Britse series worden vaak geprezen om hun complexe en meeslepende verhalen. De schrijvers nemen de tijd om diepgaande karakters en verhaallijnen te ontwikkelen, wat resulteert in memorabele series die kijkers blijven boeien. Deze sterke narratieve structuren zorgen ervoor dat het publiek zich verbonden voelt met de personages en volledig opgaat in de wereld van de serie.

Veel Engelse series beschikken over enkele van de beste acteurs ter wereld. Dankzij de rijke traditie van theater in het Verenigd Koninkrijk zijn Britse acteurs vaak zeer goed getraind, wat bijdraagt aan de hoge kwaliteit van de televisieproducties. Deze uitstekende acteerprestaties versterken de impact van de verhaallijnen en maken de kijkervaring nog meeslepender.

Of je nu houdt van historische drama’s, misdaadthrillers, komedies of sciencefiction, de diversiteit aan genres in Engelse series betekent dat er voor iedereen iets te vinden is. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat Britse televisie een breed en gevarieerd publiek aanspreekt, waardoor iedereen kan genieten van de unieke en boeiende verhalen die deze series te bieden hebben.

Klassieke Engelse series

Klassieke Engelse series hebben een bijzondere plaats veroverd in de harten van televisiekijkers wereldwijd. Bekend om hun hoogwaardige productie, sterke verhalen en uitstekende acteerprestaties, hebben deze series een blijvende invloed gehad op de televisiegeschiedenis. In dit artikel duiken we in enkele van de meest iconische en geliefde klassieke Engelse series, en verkennen we wat hen zo tijdloos en memorabel maakt.

Downton Abbey

Downton Abbey is een van de meest geliefde Britse dramaseries aller tijden. De serie, die zich afspeelt aan het begin van de 20e eeuw, volgt het leven van de aristocratische Crawley-familie en hun bedienden. Met zijn prachtige sets, kostuums en boeiende verhaallijnen heeft Downton Abbey wereldwijd een grote schare fans.

Sherlock

Een oude Engelse serie: Sherlock Holmes

Sherlock is een moderne herinterpretatie van Sir Arthur Conan Doyle’s klassieke detectiveromans. Met Benedict Cumberbatch als Sherlock Holmes en Martin Freeman als Dr. John Watson, brengt deze serie de avonturen van de beroemde detective naar het hedendaagse Londen. De slimme scripts en uitstekende acteerprestaties maken Sherlock tot een must-see.

Doctor Who

Een afbeelding uit de Engelse serie: Doctor Who

Doctor Who is een van de langstlopende en meest iconische sciencefictionseries ter wereld. De serie volgt de avonturen van de Doctor, een tijdreiziger die de aarde en het universum beschermt tegen allerlei bedreigingen. Met zijn unieke mix van avontuur, humor en drama blijft Doctor Who generaties lang kijkers betoveren.

Moderne Engelse series

Moderne Engelse series hebben de televisiewereld opnieuw gedefinieerd met hun innovatieve verhaallijnen, indrukwekkende productiewaarden en uitzonderlijke acteerprestaties. Deze hedendaagse shows bouwen voort op de rijke traditie van Britse televisie, terwijl ze nieuwe grenzen verkennen en een breed publiek aanspreken. In dit artikel verkennen we enkele van de meest invloedrijke en populaire moderne Engelse series, en ontdekken we wat hen zo bijzonder en boeiend maakt voor kijkers van vandaag.

The Crown

The Crown is een episch drama dat het leven van koningin Elizabeth II volgt, vanaf haar vroege dagen als vorstin tot aan de moderne tijd. De serie biedt een fascinerende kijk op de Britse koninklijke familie en de politieke gebeurtenissen die hun leven beïnvloeden. Met indrukwekkende productiewaarden en briljante acteerprestaties is The Crown een van de beste moderne Britse series.

Peaky Blinders

Peaky Blinders is een misdaaddrama dat zich afspeelt in het Birmingham van de jaren ’20. De serie volgt de opkomst van de Peaky Blinders-bende, geleid door de charismatische Tommy Shelby, gespeeld door Cillian Murphy. De donkere, stijlvolle cinematografie en intense verhaallijnen hebben Peaky Blinders tot een wereldwijde hit gemaakt.

Fleabag

Fleabag, gecreëerd door en met Phoebe Waller-Bridge, is een baanbrekende komedieserie die het leven volgt van een jonge vrouw die worstelt met relaties, verlies en zelfacceptatie. De unieke vertelstijl, waarbij het hoofdpersonage rechtstreeks tot de camera spreekt, en de scherpe, humoristische scripts hebben Fleabag tot een kritische en commerciële hit gemaakt.

Tips voor het kijken van Engelse series

Engelse series zijn tegenwoordig gemakkelijk toegankelijk via populaire streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en BBC iPlayer. Deze platforms bieden een breed scala aan Britse content, variërend van klassieke series tot de nieuwste releases.

Voor wie niet gewend is aan Britse accenten, kunnen ondertitels een nuttige hulp zijn om de dialogen beter te begrijpen. Veel streamingdiensten bieden de mogelijkheid om ondertitels in te schakelen, wat de kijkervaring aanzienlijk kan verbeteren.

Het kijken van Engelse series kan nog leuker zijn in gezelschap van vrienden en familie. Samen de verhaallijnen volgen en discussiëren over de karakters en gebeurtenissen kan de ervaring verrijken en leiden tot boeiende gesprekken.

Engelse series bieden een schat aan hoogwaardige televisiecontent die kijkers wereldwijd weten te waarderen. Van klassieke dramaseries en spannende thrillers tot innovatieve komedies, Britse televisie blijft een belangrijke bron van entertainment en inspiratie. Of je nu een doorgewinterde fan bent of nieuw bent in de wereld van Engelse series, er is altijd iets nieuws en opwindends te ontdekken. Dus zet je televisie aan, kies een van de genoemde series en geniet van de beste Britse televisie die er te bieden is.Ook interessant:

Paul de Leeuw: typetjes, lied en meer!

Paul de Leeuw: Een multitalent in de Nederlandse entertainmentwereld

Engelse series hebben wereldwijd een enorme invloed gehad en zijn geliefd vanwege hun hoge kwaliteit,...

Lees meer

Duitse politie series: Dit is waarom iedereen hier vroeger naar keek!

Engelse series hebben wereldwijd een enorme invloed gehad en zijn geliefd vanwege hun hoge kwaliteit,...

Lees meer
Vermogen Andre van Duin

Dit is het bizarre vermogen van Andre van Duin!

Engelse series hebben wereldwijd een enorme invloed gehad en zijn geliefd vanwege hun hoge kwaliteit,...

Lees meer

Fox Kids: Geschiedenis, invloed en nalatenschap van een iconisch kinderkanaal

Engelse series hebben wereldwijd een enorme invloed gehad en zijn geliefd vanwege hun hoge kwaliteit,...

Lees meer
DVD's van commissaris Rex

Commissaris Rex: De meest geliefde politieserie in Europa!

Engelse series hebben wereldwijd een enorme invloed gehad en zijn geliefd vanwege hun hoge kwaliteit,...

Lees meer
Dit is hoe de acteur van Webster nu eruit ziet!

Dit is hoe de acteur van Webster nu eruit ziet! Herken jij hem?

Engelse series hebben wereldwijd een enorme invloed gehad en zijn geliefd vanwege hun hoge kwaliteit,...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.