DVD's van commissaris Rex

Commissaris Rex: De meest geliefde politieserie in Europa!

“Commissaris Rex” is een Oostenrijkse televisieserie die voor het eerst werd uitgezonden in 1994 en al snel een van de meest geliefde politieseries in Europa werd. De serie volgt Rex, een Duitse herder, die samenwerkt met verschillende politie-inspecteurs van het Weense moordbureau om misdaden op te lossen. Dankzij zijn intelligentie, loyaliteit en indrukwekkende politievaardigheden wist Rex het hart van miljoenen kijkers over de hele wereld te veroveren. In deze blog verkennen we de oorsprong, hoogtepunten en nalatenschap van “Commissaris Rex”.

DVD's van commissaris Rex

De beginjaren en concept

“Commissaris Rex” werd oorspronkelijk uitgezonden door de Oostenrijkse omroep ORF en later door de Italiaanse RAI Uno. Het concept van de serie, dat een politiehond centraal stelde als de held, was relatief uniek en bood een frisse draai aan het standaard politiedrama. Rex, wiens volledige naam ‘Reginald von Ravenhorst’ is, werd snel een symbool van moed en gerechtigheid.

De hoofdpersonages uit Commissaris Rex

De serie begon met Tobias Moretti in de rol van inspecteur Richard Moser, die een diepe band met Rex ontwikkelde. Na de dood van Moser in de serie, namen andere inspecteurs, waaronder Alexander Brandtner (gespeeld door Gedeon Burkhard) en later Marc Hoffmann (Alexander Pschill) en Nikki Herzog (Elke Winkens), de rol van Rex’s menselijke partner over. Elke nieuwe inspecteur bracht een andere dynamiek in de relatie met Rex, maar de kern van de serie bleef de interactie tussen de hond en zijn menselijke collega’s.

Richard Moser

In de serie “Kommissar Rex” wordt de rol van inspecteur Richard Moser vertolkt door Tobias Moretti. Moser staat bekend om zijn diepe band met Rex, de politiehond, waarmee hij samenwerkt om misdaden op te lossen. Deze relatie tussen mens en dier vormt de kern van het verhaal, en Moser’s empathische benadering en scherpe detectivevaardigheden maken hem tot een geliefd personage. Zijn plotse overlijden in de serie vormt een dramatisch keerpunt en heeft een blijvende impact op de toekomstige verhaallijnen.

Alexander Brandtner

Na de tragische dood van Moser wordt de fakkel overgedragen aan Alexander Brandtner, gespeeld door Gedeon Burkhard. Brandtner brengt een frisse energie en nieuwe tactieken in het team, terwijl hij de rol van Rex’s menselijke partner op zich neemt. Zijn achtergrond als getrainde K9-officier helpt hem snel een eigen band met Rex te ontwikkelen, waardoor de transitie voor zowel het team als de kijkers natuurlijk aanvoelt. Zijn dynamische aanpak en moderne methoden brengen een nieuwe dimensie in de serie.

Marc Hoffmann

Later in de serie komt inspecteur Marc Hoffmann, gespeeld door Alexander Pschill, in beeld. Hoffmann’s introductie brengt weer een nieuw perspectief binnen het politieteam. Zijn jongere, ietwat onconventionele aanpak in de omgang met zowel collega’s als criminele zaken resulteert in spannende en soms onvoorspelbare afleveringen. Zijn interactie met Rex evolueert gaandeweg, waardoor zijn karakterontwikkeling een interessant element aan de serie toevoegt.

Nikki Herzog

Elke Winkens speelt Nikki Herzog, die later in de serie verschijnt en een nieuwe dynamiek toevoegt aan het team. Als een van de weinige vrouwelijke hoofdinspecteurs in de serie, brengt Nikki een unieke mix van scherpzinnigheid en sensitiviteit. Haar vermogen om zowel met mensen als met Rex te communiceren, versterkt haar rol als een cruciale speler in het oplossen van zaken. Nikki’s aanwezigheid benadrukt de diversiteit en de groeiende complexiteit van de personages rondom Rex.

Opvallende afleveringen en momenten

Een van de meest memorabele aspecten van Commissaris Rex was zijn vermogen om spannende misdaadverhalen te combineren met emotionele momenten. Afleveringen zoals de dood van Moser en de introductie van nieuwe inspecteurs waren niet alleen hoogtepunten in termen van plotontwikkeling, maar toonden ook de sterke emotionele banden tussen Rex en zijn partners. Dit emotionele element maakte de serie onderscheidend en gaf het een hart.

Internationale populariteit en spin-offs

“Commissaris Rex” genoot internationaal succes en werd uitgezonden in landen als ItaliĆ«, AustraliĆ«, en zelfs Canada. De show werd zo populair dat er verschillende spin-offs en lokale aanpassingen werden gemaakt, waaronder een Italiaanse versie die zich afspeelde in Rome.

Nalatenschap en voortdurende invloed

De invloed van Commissaris Rex is nog steeds voelbaar in de wereld van televisiedrama’s. De serie heeft de weg geplaveid voor andere shows met getrainde dieren in belangrijke rollen en blijft een geliefd voorbeeld van hoe dieren een centrale, emotionele rol kunnen spelen in dramatische verhalen. Ook vandaag de dag heeft de serie een loyale fanbase en blijft het een geliefde show om te herontdekken of nieuw te ontdekken door streamingdiensten.

Commissaris Rex was meer dan een televisieshow; het was een fenomeen dat liet zien hoe een niet-menselijk personage de harten van een internationaal publiek kon veroveren. Rex was niet alleen een politiehond; hij was een held, een vriend en een symbool van trouw en moed. Voor velen die opgroeiden met het kijken naar zijn avonturen, blijft Rex een onvergetelijk icoon van de televisiegeschiedenis.Ook interessant:

Een afbeelding uit de Engelse serie: Doctor Who

Engelse series: een gids voor de beste Britse televisie

"Commissaris Rex" is een Oostenrijkse televisieserie die voor het eerst werd uitgezonden in 1994 en...

Lees meer
De doos van het hotel bordspel

Hotel bordspel: Heb jij dit nog gespeeld?

"Commissaris Rex" is een Oostenrijkse televisieserie die voor het eerst werd uitgezonden in 1994 en...

Lees meer

Fox Kids: Geschiedenis, invloed en nalatenschap van een iconisch kinderkanaal

"Commissaris Rex" is een Oostenrijkse televisieserie die voor het eerst werd uitgezonden in 1994 en...

Lees meer
CU2: het populaire sociale netwerk in Nederland

CU2: Geschiedenis, impact en erfenis van het iconische Nederlandse sociale netwerk

"Commissaris Rex" is een Oostenrijkse televisieserie die voor het eerst werd uitgezonden in 1994 en...

Lees meer
Oud bordspellen van vroeger

Oude bordspellen van vroeger: Ken jij ze nog allemaal?

"Commissaris Rex" is een Oostenrijkse televisieserie die voor het eerst werd uitgezonden in 1994 en...

Lees meer
Dingen van vroeger - Nestle Fruit joy ijsje

Fruit Joy ijsje: De verfrissende smaak van de zomer

"Commissaris Rex" is een Oostenrijkse televisieserie die voor het eerst werd uitgezonden in 1994 en...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.