George Michael: Lees alles over de glansrijke carrière van een jaren 80 legende

Als je denkt aan de jaren ’80, dan verschijnen er wellicht beelden in je hoofd van neonlichten, oversized schoudervullingen en dansvloeren verlicht door discoballen. Tussen de cultuuriconen en muzikale giganten van dat tijdperk schitterde George Michael als een van de meest stralende sterren. Met zijn kenmerkende zonnebril, perfect gestileerde haar en vooral zijn fenomenale stemgeluid, belichaamde hij het muzikale ethos van die tijd.

george michae

(via: youtube)

George Michael, oorspronkelijk geboren als Georgios Kyriacos Panayiotou in een bescheiden wijk van Noord-Londen, was de zoon van Grieks-Cypriotische immigranten. Zijn opvoeding was doordrenkt van traditionele Griekse muziek en cultuur, maar het was de westerse popmuziek die zijn hart veroverde.

Al vanaf jonge leeftijd werd het duidelijk dat George niet zomaar een passant zou zijn in de muziekwereld. Zijn onmiskenbare talent en passie voor muziek leidde hem van zingen in lokale pubs en clubs tot het veroveren van internationale hitlijsten, waardoor hij een van de meest gevierde artiesten van zijn generatie werd.

Wham! – De doorbraak

Wie herinnert zich niet de onmiskenbare tonen van “Wake Me Up Before You Go-Go” of de zoete melodieën van “Last Christmas”? Dat was Wham! in hun hoogtijdagen. Samen met zijn schoolvriend Andrew Ridgeley bracht George het duo tot leven. Ze combineerden jeugdige energie met een scherp gevoel voor popmuziek. Wat begon als een vriendschap op school, transformeerde al snel in een van de meest iconische muzikale duo’s van de jaren ’80. Ze verkochten miljoenen platen, speelden voor uitverkochte zalen en veroverden hitlijsten wereldwijd.

george michael singing

via: youtube

De solo-carrière: een nieuwe wending

Na het uiteenvallen van Wham! in 1986, ging George een nieuwe fase van zijn carrière in. Zijn solo-debuutalbum “Faith” werd een megahit en liet een volwassener, gelaagder geluid horen. Liedjes als “Father Figure” en “One More Try” toonden zijn evolutie als artiest. Niet alleen in muzikaal opzicht maakte George golven. Zijn provocerende videoclips, stijlvolle outfits en zijn onbevreesde persoonlijkheid maakten hem tot een krachtpatser in de muziekindustrie.

“Before this river becomes an ocean, before you throw my heart back on the floor.”

De 15 meest geluisterde nummers van George Michael

George Michael, zowel solo als met Wham!, heeft talloze hits op zijn naam staan die wereldwijd zijn erkend die zowel op de radio als gestreamd worden. Dit zijn hier 15 van zijn meest populaire en geliefde nummers, in willekeurige volgorde:

 1. “Careless Whisper”
 2. “Faith”
 3. “Last Christmas” (met Wham!)
 4. “Wake Me Up Before You Go-Go” (met Wham!)
 5. “Father Figure”
 6. “Freedom! ’90”
 7. “I’m Your Man” (met Wham!)
 8. “Everything She Wants” (met Wham!)
 9. “One More Try”
 10. “Praying for Time”
 11. “Jesus to a Child”
 12. “Fastlove”
 13. “Too Funky”
 14. “Outside”
 15. “Don’t Let the Sun Go Down on Me” (duet met Elton John)

Dit zijn slechts enkele van de vele hits van George Michael. Zijn muzikale nalatenschap bevat talloze andere prachtige nummers en diepe albumtracks die fans en muziekliefhebbers wereldwijd koesteren.

Meer dan alleen muziek

George Michael stond ook bekend om zijn activisme en zijn openhartigheid over zijn seksualiteit. In een tijd waarin het voor velen nog taboe was om openlijk uit de kast te komen, toonde George moed door eerlijk te zijn over wie hij was. Hij gebruikte zijn platform om aandacht te vragen voor LGBTQ-rechten en was een voorvechter van vele humanitaire oorzaken. Zijn invloed strekte zich uit ver buiten de muziekwereld; hij was een inspiratie voor velen.

George Michael: De doodsoorzaak

Het overlijden van George Michael op 25 december 2016 schokte de muziekwereld en zijn vele fans.

Hij stierf door natuurlijke oorzaken, wat betekent dat het door gezondheidsproblemen kwam. Hij had problemen met zijn hart en lever, wat betekent dat zijn hart niet goed werkte en zijn lever ook problemen had. Dit was iets waar niet veel mensen van wisten.

George Michael was een zeer geliefde zanger en zijn dood liet veel fans en muziekliefhebbers verdrietig achter. Het was niet alleen een groot verlies voor de muziekwereld, maar het toonde ook aan hoe belangrijk het is om goed op je gezondheid te letten. Zijn leven en carrière waren vol met prachtige muziek en bijzondere momenten, maar ook met persoonlijke uitdagingen.

Na zijn dood brachten fans over de hele wereld eerbetoon aan hem. Ze luisterden naar zijn muziek, deelden verhalen over hoe zijn liedjes hen beïnvloedden en lieten zien hoeveel hij voor hen betekende. Dit toonde aan hoe geliefd hij was en hoe zijn muziek mensen raakte.

Het overlijden van George Michael herinnert ons eraan dat het leven kostbaar is en dat we moeten genieten van elk moment. Het is ook een herinnering aan het belang van gezond leven en zorgen voor onszelf. Zijn muziek blijft voortleven en zal altijd herinnerd worden door zijn fans en degenen die van muziek houden.

Zijn blijvende erfenis

Het is onmogelijk om het over de jaren ’80 en ’90 te hebben zonder de impact van George Michael te erkennen. Hoewel zijn leven in 2016 tragisch werd afgebroken, blijft zijn muzikale erfenis voortleven. Zijn nummers blijven inspireren, troosten en entertainen generaties luisteraars. Fans over de hele wereld eren zijn nalatenschap door zijn muziek te blijven beluisteren en zijn boodschap van liefde en acceptatie te verspreiden.

George Michael was ongetwijfeld een van de meest invloedrijke artiesten van zijn generatie. Met een carrière die drie decennia omspande, heeft hij een blijvende impact gehad op de muziekindustrie en op de levens van miljoenen fans over de hele wereld. Hij was niet alleen een begenadigd zanger en songwriter, maar ook een inspirerend figuur die vocht voor waar hij in geloofde. Zijn nalatenschap is er een van muzikale uitmuntendheid, moed en onwankelbare integriteit.

George Michael in beeld

Tot slot: 5 weetjes over George Michael die bijna niemand kent

Hoewel George Michael een zeer publiek figuur was en veel over hem bekend is, zijn er enkele minder bekende feiten over hem die wellicht niet algemeen bekend zijn. Hier zijn vijf relatief onbekende weetjes over George Michael:

 1. Geheime weldoener:
  George stond bekend om zijn vrijgevigheid, maar veel van zijn goede daden waren anoniem. Zo betaalde hij bijvoorbeeld stiekem voor de behandeling van een vrouw die problemen had met zwanger worden en doneerde hij miljoenen aan liefdadigheid zonder dat iemand het wist.
 2. Eerste band:
  Voordat hij wereldberoemd werd met Wham!, zat George in een kortstondige skaband genaamd ‘The Executive’ samen met Wham! partner Andrew Ridgeley.
 3. Angst voor vliegen:
  Na een aantal turbulente vluchten in de jaren ’90 ontwikkelde George een ernstige vliegangst. Hij heeft gezegd dat hij jarenlang therapie heeft gehad om hiermee om te gaan.
 4. Braziliaanse invloed:
  George was sterk beïnvloed door Braziliaanse muziek en cultuur. Hij bezocht het land meerdere keren en gebruikte Braziliaanse percussie en ritmes in enkele van zijn nummers.
 5. Bijna een duet met Frank Sinatra:
  George had ooit de kans om een duet te zingen met de legendarische Frank Sinatra. Helaas is het er nooit van gekomen, hoewel het ongetwijfeld een onvergetelijke samenwerking zou zijn geweest.

Deze feiten tonen een andere kant van George Michael, die velen wellicht niet kennen, en benadrukken zijn diepe liefde voor muziek, zijn genereuze natuur en zijn menselijkheid.Ook interessant:

Paul de Leeuw: typetjes, lied en meer!

Paul de Leeuw: Een multitalent in de Nederlandse entertainmentwereld

Paul de Leeuw is een veelzijdige Nederlandse entertainer, bekend om zijn werk als presentator, cabaretier,...

Lees meer

Duitse politie series: Dit is waarom iedereen hier vroeger naar keek!

Duitse politie series onderscheiden zich door hun sterke nadruk op realisme, diepgaande karakterontwikkeling en vaak...

Lees meer
Bands jaren 80: een lijst met de meest bekende bands

Bands jaren 80: Dit zijn de populairste bands per genre!

De jaren '80 waren een decennium van muzikale revolutie en innovatie, gekenmerkt door de opkomst...

Lees meer
Vermogen Andre van Duin

Dit is het bizarre vermogen van Andre van Duin!

André van Duin is een van de meest geliefde en veelzijdige entertainers in Nederland. Met...

Lees meer
De doos van het hotel bordspel

Hotel bordspel: Heb jij dit nog gespeeld?

Het hotel bordspel is een klassiek en geliefd spel dat generaties spelers heeft vermaakt met...

Lees meer
Oud bordspellen van vroeger

Oude bordspellen van vroeger: Ken jij ze nog allemaal?

Oude bordspellen hebben een tijdloze charme en een bijzondere plaats in de harten van veel...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.