Treets snoep: Ontdek waar je dit nostalgische snoepje kunt kopen!

Treets snoep, een naam die ooit gekend en geliefd was in vele huishoudens, roept sterke gevoelens van nostalgie op en brengt zoete herinneringen terug. Voordat de bekende M&M’s van de wereldwijde snoepgigant Mars Incorporated in de jaren ’80 hun plaats innamen, waren Treets een ware traktatie voor chocoladeliefhebbers, met name in Europa. Dit snoepje, beroemd om zijn unieke smelt-in-je-mond maar niet-in-je-hand kwaliteit, had een eigen speciale plek in de harten van velen. In dit artikel duiken we dieper in de rijke geschiedenis van Treets, van hun introductie tot hun tijdelijke verdwijning en uiteindelijke vreugdevolle herintroductie op de markt.

Een mand vol met Treets snoep

De oorsprong van Treets

Treets, een iconisch chocoladesnoepje, werd oorspronkelijk geproduceerd door Mars Incorporated, een gigant in de snoepindustrie die ook achter andere bekende merken staat. Gelanceerd in de vroege jaren ’60, maakte Treets al snel naam met hun opvallende, kleurrijke en gladde coating die de zachte melkchocolade en de knapperige geroosterde pinda’s binnenin verborg. Wat Treets onderscheidde van andere chocoladesnoepjes was hun vermogen om te smelten in de mond, niet in de hand. Deze eigenschap, gecombineerd met hun smaakvolle inhoud, maakte ze bijzonder geliefd bij een breed publiek.

De vervangingvan treets snoep door M&M’s

In het begin van de jaren ’80 nam Mars Incorporated een strategische beslissing die de snoepwereld zou veranderen: het bedrijf koos ervoor om Treets, een populair chocoladesnoepje in Europa, van de markt te halen en te vervangen door M&M’s. Dit besluit was ingegeven door de ambitie om hun productlijn te globaliseren en een uniform merkbeeld te creëren onder een naam die in de Verenigde Staten al een sterke aanwezigheid en erkenning genoot. De switch naar M&M’s was bedoeld om de marketing- en productieprocessen te vereenvoudigen, en om het bedrijf te helpen een consistenter merk te presenteren op internationale markten.

Hoewel M&M’s in veel opzichten vergelijkbaar waren met Treets, inclusief de kleurrijke buitenlaag en de chocoladevulling, voelden veel trouwe consumenten een zekere nostalgie naar de unieke smaak en de bijzondere textuur die Treets hen boden. Fans van Treets misten vooral de specifieke manier waarop de chocolade smolt en de kenmerkende crunch van de pinda’s. Deze verandering stuitte op weerstand bij een deel van het publiek dat was opgegroeid met Treets en speciale herinneringen had bij het merk. Ondanks het succes van M&M’s op de wereldmarkt, blijven de herinneringen aan Treets levend onder voormalige liefhebbers die de unieke eigenschappen van hun favoriete snoepje koesteren.

De herintroductie van treets

In 2017, na jarenlang verdwenen te zijn geweest uit de schappen en na aanhoudende vraag van nostalgische fans, besloot Mars om Treets weer terug te brengen op de Europese markt. Deze beslissing werd met open armen ontvangen, vooral door diegenen die goede herinneringen hadden aan de originele Treets. De herintroductie was niet alleen een terugkeer naar het geliefde product, maar ook een slimme zet van Mars om te profiteren van de groeiende trend van retroproducten die consumenten terugvoeren naar vroeger tijden.

De nieuwe versie van Treets bleef trouw aan het originele recept, met de geliefde combinatie van romige melkchocolade en knapperige geroosterde pinda’s, allemaal gehuld in een aantrekkelijk kleurrijk jasje. Bovendien zorgde Mars ervoor dat de verpakking en branding van Treets een moderne uitstraling kregen, die zowel oude fans als een nieuwe generatie snoepliefhebbers aansprak.

Deze strategie hielp om Treets opnieuw te positioneren als een premium snoepkeuze in een concurrerende markt, waarbij de unieke geschiedenis van het merk werd benut om zich te onderscheiden van andere chocoladeproducten. De herlancering van Treets is een voorbeeld van hoe bedrijven klassieke merken nieuw leven kunnen inblazen, terwijl ze de essentie van het product behouden die ooit zo populair was.

Waarom zijn Treets zo populair?

De blijvende aantrekkingskracht van Treets snoep kan worden toegeschreven aan een combinatie van nostalgie en kwaliteit. Voor veel mensen roepen Treets herinneringen op aan hun jeugd, aan onbezorgde dagen en simpele genoegens. Daarnaast biedt Treets een unieke smaak die niet alleen voortkomt uit de ingrediënten, maar ook uit de manier waarop ze geproduceerd worden.

  1. Nostalgie: Veel mensen hebben warme herinneringen aan Treets van toen ze jong waren. Deze snoepjes herinneren hen aan de zorgeloze, vrolijke dagen uit hun jeugd.
  2. Unieke Smaak: Treets hebben een speciale smaak die je nergens anders vindt. Deze smaak komt niet alleen door de ingrediënten die gebruikt worden, maar ook door hoe ze gemaakt worden.
  3. Kwaliteit: De kwaliteit van Treets is altijd hoog. Dit betekent dat elke hap consistent lekker is, wat bijdraagt aan hun blijvende populariteit.

Treets snoep in de huidige snoepmarkt

De snoepwereld verandert steeds met nieuwe smaken en soorten snoep, maar de terugkeer van Treets laat zien dat de oude klassiekers nog steeds geliefd zijn. Treets is weer helemaal terug en geliefd bij oudere mensen die leuke herinneringen hebben aan dit snoep, maar ook bij jongeren die benieuwd zijn naar de smaken van vroeger. Als je Treets wilt proberen of weer eens wilt genieten van deze nostalgische snoepjes, kun je ze vinden in veel supermarkten, snoepwinkels, en natuurlijk online. Dus waar je ook bent, je hebt altijd de kans om van deze heerlijke klassieker te genieten!

Treets snoep in beeld

Een geweldige oude reclame over de originele TREETS! Bekijk hem hier:

Treets zijn meer dan alleen een chocoladesnoepje; ze zijn een stukje cultureel erfgoed dat generaties verbindt. Met hun succesvolle terugkeer naar de markt hebben Treets bewezen dat sommige dingen echt te goed zijn om vergeten te worden. Of je nu een langverwachte reünie viert met deze geliefde traktatie of ze voor het eerst ontdekt, Treets bieden een heerlijke duik in de zoete geschiedenis van chocolade.

Wil je meer lezen over snoep en eten van vroeger? Kijk dan in de categorie: Oud Hollandse lekkernijen.Ook interessant:

De doos van het hotel bordspel

Hotel bordspel: Heb jij dit nog gespeeld?

Treets snoep, een naam die ooit gekend en geliefd was in vele huishoudens, roept sterke...

Lees meer
Oud bordspellen van vroeger

Oude bordspellen van vroeger: Ken jij ze nog allemaal?

Treets snoep, een naam die ooit gekend en geliefd was in vele huishoudens, roept sterke...

Lees meer

Caramac reep: Ken jij deze snoeprepen nog?

Treets snoep, een naam die ooit gekend en geliefd was in vele huishoudens, roept sterke...

Lees meer
Dingen van vroeger - Nestle Fruit joy ijsje

Fruit Joy ijsje: De verfrissende smaak van de zomer

Treets snoep, een naam die ooit gekend en geliefd was in vele huishoudens, roept sterke...

Lees meer
Speelgoed van vroeger - De wondertol

Speelgoed van vroeger: Dit zijn de bekendste merken van vroeger!

Treets snoep, een naam die ooit gekend en geliefd was in vele huishoudens, roept sterke...

Lees meer
Chips merken van vroeger en nu!

Dit zijn de bekendste chips merken van vroeger en nu!

Treets snoep, een naam die ooit gekend en geliefd was in vele huishoudens, roept sterke...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.