7 typische snoepjes uit de jaren 70 die iedereen heerlijk vond!

De jaren ’70, een decennium vol culturele revoluties en maatschappelijke veranderingen, brachten niet alleen op muzikaal en modieus vlak memorabele momenten, maar ook in de wereld van zoetigheden. Snoep van vroeger jaren 70 roept bij velen een gevoel van nostalgie op, een zoete herinnering aan de onbezorgde kinderjaren. Deze blog duikt in de smakelijke wereld van het snoep uit die tijd, herinnert ons aan de populaire lekkernijen, en onderzoekt de blijvende invloed van deze treats op de hedendaagse zoetwarenindustrie.

Snoep van vroeger jaren 70

Naarmate de jaren verstrijken, merk ik dat mijn genegenheid voor het verleden groeit. Ik zou het niet echt “verlangen” noemen, maar eerder een diepe liefde voor de dingen van vroeger. Jeugdsentiment en nostalgie spelen daarbij een grote rol. Hoewel ik tevreden ben met mijn huidige leven, koester ik het bladeren door oude fotoboeken, het kijken naar documentaires over vroegere tijden en het snuffelen op Pinterest-borden vol herinneringen aan de jaren 80. Het roept een gevoel van warmte en vreugde op waar ik dol op ben.

De culturele impact: Snoep van vroeger jaren 70

Snoep uit de jaren ’70 was meer dan alleen een traktatie; het was een onderdeel van de popcultuur. Het werd niet alleen geconsumeerd, maar ook verzameld, geruild en besproken op schoolpleinen over de hele wereld. De verpakkingen, vaak even kleurrijk en opvallend als het snoep zelf, werden iconen van het decennium en weerspiegelden de vrolijke en optimistische geest van de tijd.

Hoewel de jaren ’70 ver achter ons liggen, leeft het snoep van dit decennium voort. Veel van de originele merken en producten worden nog steeds geproduceerd, zij het soms in een moderne verpakking of met lichte aanpassingen aan de receptuur. Daarnaast hebben deze klassiekers ook nieuwe generaties snoepmakers geïnspireerd, die met een knipoog naar het verleden nieuwe creaties ontwikkelen.

1. Zoete beertjes

Zoete beertjes snoep, ook wel bekend als zwart/wit beertjes, zijn een geliefde traktatie bij zowel kinderen als volwassenen. Deze kleurrijke snoepjes hebben een zachte, elastische textuur en komen in een verscheidenheid aan fruitige smaken. Door hun aantrekkelijke uiterlijk en zoete smaak zijn ze een populaire keuze voor feestjes, filmavonden of als een kleine zoete snack gedurende de dag. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook leuk om naar te kijken, wat bijdraagt aan hun aanhoudende populariteit door de jaren heen.

2. Toverballen

Toverballen, ook wel bekend als magische ballen, zijn een nostalgisch snoepje dat generaties blijft betoveren. Deze harde, ronde snoepjes veranderen van kleur en soms van smaak terwijl je ze langzaam opeet. Elk laagje onthult een nieuwe kleur, wat zorgt voor een verrassende en langdurige snoepervaring. Toverballen staan symbool voor de magie van kinderlijke verwondering en bieden een zoete trip down memory lane voor degenen die opgroeiden met deze kleurrijke lekkernijen.

3. Kauwgomstrips

Kauwgomstrips zijn een iconisch snoepgoed dat vaak geassocieerd wordt met jeugdherinneringen. Deze strips zijn niet alleen geliefd vanwege hun frisse smaak, maar ook vanwege de unieke manier van verpakken. Vaak omhuld in kleurrijke, aantrekkelijke verpakkingen, bieden ze een instant fris gevoel in de mond. Perfect voor onderweg, na een maaltijd, of gewoon als een leuk tussendoortje. Kauwgomstrips zijn meer dan alleen kauwgom; ze zijn een klein stukje plezier dat je overal mee naartoe kunt nemen.

4. Snoep papier:

Snoeppapier, ook bekend als eetbaar papier, biedt een unieke snoepervaring. Dit bijzondere soort snoepgoed, vaak licht en luchtig van textuur, lost op in je mond en laat een zoete smaak achter. Het is geliefd bij kinderen en volwassenen die op zoek zijn naar een licht en innovatief tussendoortje. Snoeppapier is verkrijgbaar in diverse smaken en kleuren, waardoor het niet alleen leuk is om te eten, maar ook een visuele en smaakvolle traktatie vormt.

5. Knetter chocolade:

Knetter chocolade brengt een unieke twist aan de traditionele chocoladebeleving door de toevoeging van kleine, bruisende suikerkristallen die in je mond knetteren. Deze innovatieve combinatie van zachte, rijke chocolade en het verrassende, bruisende effect zorgt voor een speelse sensatie die zowel de smaakpapillen als de zintuigen prikkelt. Het is een favoriet onder zowel kinderen als volwassenen die op zoek zijn naar een bijzondere traktatie die verder gaat dan gewone chocolade.

6. Ufo snoepjes:

UFO snoepjes, bekend om hun schotelvormige uiterlijk, bieden een verrassende smaaksensatie die verder gaat dan het oog reikt. Deze kleurrijke, dunne wafeltjes zijn gevuld met zure poeder, wat zorgt voor een bruisende explosie van smaak bij contact met speeksel. Het contrast tussen de zoete buitenkant en het zure binnenste maakt UFO snoepjes tot een favoriet bij avontuurlijke snoepliefhebbers die op zoek zijn naar iets unieks.

7. Boterbabbelaars:

Boterbabbelaars zijn een traditioneel Nederlands snoepje, gekenmerkt door hun rijke botersmaak en harde textuur. Deze klassieke lekkernij, die teruggaat tot de 19e eeuw, wordt gemaakt door boter, suiker, en een vleugje azijn te koken tot een gouden karamel. Vervolgens wordt de massa uitgerold en in kleine blokjes of reepjes gesneden. Boterbabbelaars staan bekend om hun glanzende uiterlijk en het vermogen om langzaam in de mond te smelten, waardoor de zoete, boterachtige smaak vrijkomt die veel liefhebbers zo waarderen.

Het snoep van de jaren ’70 biedt een zoete duik in het verleden, een tijdreis naar een periode waarin creativiteit en kleur de leidende principes waren in de zoetwarenindustrie. Deze lekkernijen zijn niet alleen een herinnering aan een vervlogen tijd, maar ook een blijvende bron van inspiratie en plezier. Of je nu terugverlangt naar de smaken van je kindertijd of nieuwsgierig bent naar de snoepcultuur van de jaren ’70, deze iconische snoepjes blijven een onmisbaar deel van onze zoete geschiedenis.Ook interessant:

Duitse politie series: Dit is waarom iedereen hier vroeger naar keek!

De jaren '70, een decennium vol culturele revoluties en maatschappelijke veranderingen, brachten niet alleen op...

Lees meer
Vermogen Andre van Duin

Dit is het bizarre vermogen van Andre van Duin!

De jaren '70, een decennium vol culturele revoluties en maatschappelijke veranderingen, brachten niet alleen op...

Lees meer

Caramac reep: Ken jij deze snoeprepen nog?

De jaren '70, een decennium vol culturele revoluties en maatschappelijke veranderingen, brachten niet alleen op...

Lees meer
Oud bordspellen van vroeger

Oude bordspellen van vroeger: Ken jij ze nog allemaal?

De jaren '70, een decennium vol culturele revoluties en maatschappelijke veranderingen, brachten niet alleen op...

Lees meer
Dingen van vroeger - Nestle Fruit joy ijsje

Fruit Joy ijsje: De verfrissende smaak van de zomer

De jaren '70, een decennium vol culturele revoluties en maatschappelijke veranderingen, brachten niet alleen op...

Lees meer
Speelgoed van vroeger - De wondertol

Speelgoed van vroeger: Dit zijn de bekendste merken van vroeger!

De jaren '70, een decennium vol culturele revoluties en maatschappelijke veranderingen, brachten niet alleen op...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.