Misselijkheid: Oma’s advies om je snel weer beter te voelen


Misselijk zijn is een onaangenaam gevoel, maar wie kan je beter door deze onaangename momenten loodsen dan oma? Of de oorzaak nu teveel eten, een maaginfectie of reisziekte is, de traditionele wijsheden van grootmoeders kunnen vaak verlichting bieden.

misselijkheidstip

Wat is misselijkheid?

Misselijkheid is een reactie van de hersenen op een probleem in de maag of met de inhoud ervan. Dit kan variƫren van overconsumptie tot een maag-/darminfectie. Reisziekte, zoals die veroorzaakt kan worden door autorijden, is ook een bekende boosdoener.

Braken: Lichaamsreactie op misselijkheid

Als je misselijk bent, kan het lichaam reageren door te braken, in een poging zich te ontdoen van de ongewenste maaginhoud. Dit kan terecht zijn, bijvoorbeeld bij bedorven voedsel, maar in andere gevallen, zoals bij reisziekte, is braken geen passende oplossing.

Tips van oma bij misselijkheid

Rust en ademhaling: Vermijd te veel beweging. Rustig ademen is cruciaal. Ga liggen, leg je handen op je buik en adem rustig in en uit. Deze techniek kan helpen de symptomen te verminderen.

Identificeer de oorzaak: Door te weten waarom je je misselijk voelt, kun je ook toekomstige episoden voorkomen. Als autorijden het probleem is, overweeg dan een pauze en focus op een ver punt aan de horizon.

Voedingsmiddelen en dranken: Als voedsel of drank de oorzaak is, kan cola zonder koolzuur, op kamertemperatuur, de maag kalmeren. Melk en gember zijn ook effectieve remedies.

Medicatie: Overweeg reistabletten van primatour bij frequente reisziekte en Rennie kauwtabletten voor overtollig maagzuur. Voor dagelijkse bescherming tegen maagzuurproductie kan Losecosan ook een optie zijn.

Terwijl misselijkheid een onaangenaam gevoel is, bieden de tips van onze grootmoeders vaak eenvoudige en effectieve remedies. Het is altijd de moeite waard om hun tijdloze adviezen te overwegen voordat je naar moderne medicatie grijpt.Meer gerelateerde nostalgie

Hooikoorts: Met dit simpele advies van oma ben je er zo van af

Misselijk zijn is een onaangenaam gevoel, maar wie kan je beter door deze onaangename momenten...

Lees meer
topless woman with left hand on her chin

Oma’s advies bij keelpijn: Met deze simpele tips ben je er snel weer vanaf

Misselijk zijn is een onaangenaam gevoel, maar wie kan je beter door deze onaangename momenten...

Lees meer

De tijdloze magie van oma: Hoe krijg je verfvlekken uit kleding?

Misselijk zijn is een onaangenaam gevoel, maar wie kan je beter door deze onaangename momenten...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.