Zó ziet Petje Pitamientje van de Calvé Pindakaas-reclame er nu uit

In de jaren ’80 stal hij de show op de Nederlandse televisie: het kleine jongetje uit de Calvé Pindakaas-reclame die vol overtuiging zei: “Mijn moeder zegt dat het goed voor me is, omdat er zoveel vitamientjes in zitten. Stom hé? Ik vind het gewoon lekker.” Inderdaad, we hebben het over Petje Pitamientje, wiens echte naam Laurens Bon is. Nu, jaren later, is hij volwassen, en velen vragen zich af: hoe ziet hij er nu uit?

Een screenshot van de Calvé reclame waarin Petje Pitamientje zijn verhaal vertelt

Ken je Petje Pitamientje nog?

Petje Pitamientje is een iconisch figuur in Nederland, vooral bekend van de reclames voor Calvé pindakaas. Deze reclamefiguur, een jongetje met een petje, werd beroemd door zijn uitspraak “Ik zeg lekker niet wat erin zit”, wat refereert aan de geheime ingrediënten van de pindakaas. Petje Pitamientje symboliseert de eenvoud en oprechtheid van kinderen en benadrukt het gezonde en natuurlijke karakter van het product. Zijn verschijning in de reclames heeft een blijvende indruk achtergelaten en is nog steeds een herkenbaar en geliefd onderdeel van de Nederlandse reclamegeschiedenis.

De Calvé reclame met Petje Pitamientje

De reclame van Calvé pindakaas met Petje Pitamientje staat bekend als een klassieker in de Nederlandse reclamewereld, en heeft door de jaren heen een bijzondere plaats verworven in het collectieve geheugen. De kern van de reclame is de schattige, onbevangenheid van Pitamientje, wiens karakteristieke uitspraak het mysterie en de puurheid van het product benadrukt. Deze reclame is niet alleen memorabel door zijn eenvoudige maar pakkende slogan, maar ook door de manier waarop het de nadruk legt op de natuurlijke kwaliteiten van Calvé pindakaas, zonder afbreuk te doen aan de kinderlijke charme en speelsheid van het hoofdpersonage. De populariteit van deze reclame weerspiegelt hoe een goed doordacht reclameconcept met een aansprekend karakter een diepe en blijvende indruk kan achterlaten bij het publiek.

Terugblik met Eva Jinek

Eerder was Laurens Bon te gast bij Eva Jinek, waar hij terugkeek op zijn tijd als het gezicht van Calvé Pindakaas. Op de vraag van Eva of hij zich zijn tijd als Petje Pitamientje nog herinnert, antwoordde Laurens: “Ja, vooral flitsen en fragmenten en natuurlijk de pindakaas.” Het is duidelijk dat die periode een diepe indruk op hem heeft achtergelaten. Hij voegde toe: “Ik heb een heel leven gehad om het te realiseren en te verwerken. Het heeft veel impact op mij gehad.”

Zo ziet Laurens Bon er nu uit:


via: Facebook

via: Facebook

De reis van Laurens Bon

Toen de opnames van de beroemde reclame plaatsvonden, was Laurens slechts drieënhalf jaar oud. Hoewel hij het destijds lastig vond om zijn tekst te onthouden, werd de commercial een groot succes. Na zijn jeugdroem in de jaren ’80 verdween Laurens even uit beeld. Maar in 2006 dook hij weer op in een Calvé-reclame ter viering van het 25-jarig bestaan van supermarkt C1000.

Hoewel Laurens tegenwoordig niet meer actief is in de wereld van tv-commercials, heeft hij zich ontwikkeld tot een succesvol product developer. En er is nog iets dat velen misschien niet weten: Laurens is nu een trotse vader, en wie hem ziet zou hem haast niet meer herkennen als dat schattige jongetje van toen.

Psst.. Bekijk hier de commercial nog een keer:

Nu we de huidige verschijning van Petje Pitamientje hebben onthuld, is het boeiend om te zien hoe de tijd invloed heeft op ons allemaal. De transformatie van dit iconische reclamefiguurtje illustreert niet alleen de onvermijdelijke veranderingen die de jaren met zich meebrengen, maar roept ook een gevoel van nostalgie op. Het biedt een fascinerende brug tussen het verleden en het heden, waardoor we kunnen reflecteren op de blijvende impact van culturele iconen zoals Petje Pitamientje. Zijn verhaal blijft een intrigerend onderdeel van de Nederlandse reclamegeschiedenis.Ook interessant:

Kermit de kikker grappen: Kermit belt op een telefoon

Kermit de kikker grappen: Lees de leukste hier!

In de jaren '80 stal hij de show op de Nederlandse televisie: het kleine jongetje...

Lees meer
Speelgoed van vroeger - De wondertol

Speelgoed van vroeger: Dit zijn de bekendste merken van vroeger!

In de jaren '80 stal hij de show op de Nederlandse televisie: het kleine jongetje...

Lees meer
Herman Finkers - Spreukjesbos YouTube STILL

Dit zijn 7 bekende cabaretiers van vroeger uit Nederland!

In de jaren '80 stal hij de show op de Nederlandse televisie: het kleine jongetje...

Lees meer
Typische kakkers in de komedieserie Flodder

Kakker outfit: Wordt een échte snob met deze fijne kledingtips

In de jaren '80 stal hij de show op de Nederlandse televisie: het kleine jongetje...

Lees meer

Super Soakers: De stoerste waterpistolen uit de jaren ’90

In de jaren '80 stal hij de show op de Nederlandse televisie: het kleine jongetje...

Lees meer

Heb jij deze Flippos in huis? Dan heb je mogelijk een fortuin (check het snel!)

In de jaren '80 stal hij de show op de Nederlandse televisie: het kleine jongetje...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.