Jaren 70 kapsel man: Dit waren de trends van toen!

Jaren 70 kapsel man: Dit waren de trends van toen!

De jaren 70 staan bekend om hun uitgesproken modes en trends, waarbij enkele van de meest iconische kapsels een blijvende stempel op de modewereld hebben gedrukt. Deze periode, gekenmerkt door een tijd van experimentele vrijheid zowel op cultureel als op persoonlijk vlak, liet duidelijk zijn invloed zien in de diversiteit en originaliteit van de haarstijlen die mannen kozen. Van rocksterren tot filmiconen, het “jaren 70 kapsel man” werd een symbool van zelfexpressie en rebelse individualiteit. Lang haar, golvende lokken, dramatische afro’s en zelfs de opvallende mullet waren populair tijdens dit decennium, waarbij elke stijl zijn eigen unieke flair en attitude had.

Jaren 70 kapsel man: Dit waren de trends van toen!

In dit artikel duiken we dieper in de wereld van de jaren 70 haarstijlen voor mannen, verkennen we de meest populaire kapsels uit die tijd en bieden we tips over hoe je deze retro looks vandaag de dag kunt nabootsen. We bekijken hoe deze stijlen de sociale en culturele dynamiek van het decennium weerspiegelden en hoe ze vandaag de dag nog steeds relevant zijn in de wereld van de mode. Of je nu geïnspireerd bent door de gladde stijl van disco-iconen of de ruige look van rock ‘n’ roll legendes, er is een jaren 70 kapsel dat bij elke persoonlijkheid en elke gelegenheid past.

Kenmerkende jaren 70 kapsels voor mannen

De jaren 70 staan bekend om hun grote diversiteit aan haarstijlen, die een weerspiegeling waren van de culturele veranderingen en vrijheid van die tijd. In dit decennium namen mannen aanzienlijk meer vrijheid met betrekking tot hun kapsels, waarbij ze kozen voor een reeks stijlen die hun persoonlijkheid en individualiteit uitdrukten. Van de lange, golvende lokken die geassocieerd worden met de hippiebeweging tot de strakke, nette kapsels die de disco- en funkscènes sierden, mannenexperimenteerde met verschillende lengtes, texturen en zelfs kleuren. Deze periode zag ook de populariteit van de Afro, een stijl die trots gedragen werd binnen de Afro-Amerikaanse gemeenschap als een symbool van culturele identiteit en politieke statement. De diversiteit in haarstijlen uit de jaren 70 illustreert niet alleen de mode van die tijd, maar ook de grotere sociale en culturele verschuivingen die plaatsvonden, waarbij mensen meer expressie en autonomie in hun uiterlijk nastreefden.

De lange lokken

Geïnspireerd door rockmuzikanten zoals Led Zeppelin’s Robert Plant en acteurs zoals John Travolta in zijn jongere jaren, was het lange haar kapsel een symbool van rebellie en artistieke vrijheid. Dit kapsel was vaak gecombineerd met een middenscheiding, wat het een zachte, bijna etherische uitstraling gaf.

De afro

De Afro, gedragen door mannen van allerlei achtergronden, maar vooral populair in de Afro-Amerikaanse gemeenschap, was meer dan alleen een stijl; het was een politiek statement. Ikonen zoals Jimi Hendrix en de leden van The Jackson 5 droegen deze kapsels met trots, wat de Afro tot een symbool van black pride en culturele identiteit maakte.

De shag

De Shag was een stijl die door zowel mannen als vrouwen werd gedragen en kenmerkt zich door gelaagde, vaak rommelige lokken die een ongedwongen uitstraling geven. Beroemdheden zoals Rod Stewart en David Cassidy hielpen deze look populariseren.

De mullet

Hoewel vaak geassocieerd met de jaren 80, begon de Mullet zijn opmars al in de late jaren 70. Het kapsel, “business in the front, party in the back,” werd een cultfavoriet, wat staat voor een zorgeloze levenshouding die tot op heden in bepaalde kringen populair blijft.

De invloed van de jaren 70 kapsel man op de moderne mode

De kapsels uit de jaren 70 zien we vandaag de dag opnieuw opduiken in de mode. Dit is deels te danken aan de vintage revival in zowel kleding als haarstijlen. Veel jongeren ontdekken deze oude stijlen opnieuw als een vorm van zelfexpressie.

Hoe draag je een jaren 70 kapsel vandaag?

Om een jaren 70 kapsel vandaag te dragen, is het belangrijk om het aan te passen aan de moderne smaak. Voor lange lokken betekent dit zorgen voor een gezonde glans en eventueel het toevoegen van subtiele highlights. De moderne Afro kan minder volumineus zijn dan zijn voorganger, meer gestyled en afgewerkt met natuurlijke producten. De Shag kan geüpdatet worden met een meer gestructureerde snit die past bij je gezichtsvorm.

De jaren 70 kapsels voor mannen waren gedurfd, innovatief en een spiegel van de veranderende sociale dynamiek van die tijd. Door deze oude stijlen te herontdekken en te dragen, kunnen moderne mannen een stukje van die iconische modetijdperk herleven. Of je nu kiest voor de nonchalante look van de Shag of de opvallende statement van de Afro, deze kapsels bieden zowel een ode aan het verleden als een frisse blik op de toekomst van mannenmode.Ook interessant:

CU2: het populaire sociale netwerk in Nederland

CU2: Geschiedenis, impact en erfenis van het iconische Nederlandse sociale netwerk

De jaren 70 staan bekend om hun uitgesproken modes en trends, waarbij enkele van de...

Lees meer
Gebonden versie van het tijdschrift taptoe - via Marktplaats

Tijdschrift Taptoe: Geschiedenis, invloed en belang in de Nederlandse jeugdcultuur

De jaren 70 staan bekend om hun uitgesproken modes en trends, waarbij enkele van de...

Lees meer

Rekenmachine woorden: Hoe je leuke woorden kunt maken met sommen!

De jaren 70 staan bekend om hun uitgesproken modes en trends, waarbij enkele van de...

Lees meer
MSN messenger: de start van het gebruik van populaire MSN afkortingen

Alles over MSN: Geschiedenis, impact en populaire afkortingen

De jaren 70 staan bekend om hun uitgesproken modes en trends, waarbij enkele van de...

Lees meer
Oud bordspellen van vroeger

Oude bordspellen van vroeger: Ken jij ze nog allemaal?

De jaren 70 staan bekend om hun uitgesproken modes en trends, waarbij enkele van de...

Lees meer
De postbank spaarpot vroeger

Postbank spaarpot van vroeger: Alles over hoe kinderen leerde sparen!

De jaren 70 staan bekend om hun uitgesproken modes en trends, waarbij enkele van de...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.