Zijn slippers thuis schadelijk voor je voeten? Dit is wat podologen erover zeggen

Vaak is het zo dat zodra je thuis komt, dat je je schoenen uitdoet en meteen je slippers aandoet om koude voeten te vermijden. Daarnaast is het ook fijn om je sokken niet al te vies te maken en dus lekker slippers te dragen in huis, maar uiteraard ook voor comfort. Echter, hoe comfortabel zijn de slippers nou echt? En zijn ze eigenlijk wel goed voor de gezondheid van je voeten? Dit is wat de podologen te zeggen hebben over het dragen van slippers in huis.

Dragen van slippers nuttig
Goed nieuws voor de liefhebbers van slippers in huis! Het wordt namelijk sterk aangeraden om slippers in huis te dragen, vooral voor mensen die pijn hebben of last ervaren in de hielen. Door slippers te dragen, geef je je voet de nodige ondersteuning, denk hierbij aan de voetboog en de bal van je voet. Dus, enorm belangrijk voor de algehele comfort van je voeten.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat het dragen van slippers in huis geen effect heeft op de verzwakking van de spieren of de gewrichten in je voeten en enkels. Het is namelijk belangrijk voor de gezondheid van je voeten om de juiste schoenen en slippers te dragen. Ook wordt het aangeraden om slippers met sokken te dragen als je pijn en last ervaart, omdat dit meer ondersteuning geeft aan je voeten.

Wat je moet vermijden bij pijn:
Zoals bij schoenen, is het ook zeer belangrijk om bij slippers je juiste maat te hebben. Als ze groter of kleiner zijn, ben je al snel geneigd om je tenen samen te knijpen. Dit wordt streng afgeraden door podologen, omdat dit op lange termijn de spieren kan aantasten. Zo kan het zorgen voor ontstekingen, maar ook voor overbelasting doordat je je tenen constant samentrekt.

Overigens wordt het ook niet aangeraden om slippers zonder achterkant te dragen, maar slippers die om je hele voet passen. De reden hiervoor is dat slippers zonder achterkant niet zo stabiel en beschermend zijn. Vooral wanneer je slippers niet goed passen en je tenen moet samentrekken, is het tijd om nieuwe slippers te kopen.

Ook is het een indicatie wanneer je een likdoorn krijgt bij je tenen, omdat dit voornamelijk kan komen doordat je er teveel druk op legt. Niet alleen dat, maar je kan ook blaren en andere pijnlijke symptomen ervaren als gevolg van het dragen van een slechte slipper. Ontdek op de volgende pagina waar je rekening mee moet houden en wat de beste optie is.Ook interessant:

Alarmerende uitspraken van HAK-topvrouw: Klimaatverandering dreigt voor schaarste te zorgen!

<div class="flex flex-grow flex-col max-w-full"> <div class="min-h-[20px] text-message flex w-full flex-col items-end gap-2 whitespace-pre-wrap break-words...

Lees meer

Pas op! Dit populaire vakantieland heeft de meeste flitspalen en torenhoge boetes!

Vakantie is altijd iets om naar uit te kijken. Veel mensen kiezen ervoor om met...

Lees meer

Net binnen: Wereldwijd problemen door computerstoring “Schiphol ook getroffen”

Schiphol ondervindt ernstige problemen door een wereldwijde computerstoring. De luchthaven meldt op haar website dat...

Lees meer

Mason (56): “Sarah (26) is gevallen voor mijn innerlijk, niet voor het geld”

“Ik ben gevallen op zijn geweldige persoonlijkheid en zeker niet op zijn geld.” Dit lijkt...

Lees meer

Vrouw (64) ruilt alles in tegen een camper: “Ik betaal geen huur en heb mijn vrijheid gevonden”

Siobhan Daniels, een voormalige BBC-verslaggeefster uit Tunbridge Wells, Kent, VK, nam op 64-jarige leeftijd een...

Lees meer

Jongen (6) ziet zijn vader met een andere vrouw. Zijn onschuldige reactie schokt het internet

Kinderen zijn geweldig in hun vermogen om de wereld op hun eigen unieke manier te...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.