Wat? Familie Meiland zwaar onder vuur

De familie Meiland lijkt geen goed woord over te hebben voor de ex van Montana Meiland, Dirk Hoogstraten. Ze delen allerlei privésituaties die voor hem erg pijnlijk kunnen zijn. Velen vinden dit kinderachtig.

Ter promotie van hun boek praat de familie Meiland met diverse bladen. Ze zijn bekend om hun uitgesproken meningen, maar reageren fel als er iets over hen wordt gezegd. Dit keer laten ze geen spaander heel van Dirk Hoogstraten, de ex van Montana Meiland. Ze onthullen persoonlijke zaken die voor Dirk zeer pijnlijk moeten zijn geweest, vooral over de breuk met Montana en de ongemakkelijke nasleep.

Martien Meiland vertelde aan Weekend over de dramatische breuk tussen Montana en Dirk. “Huilen, huilen… wij ook huilen,” begon Martien dramatisch. “Hij wilde haar zo graag terug dat er een aanzoek gepland stond.”

Gelukkig kwam het aanzoek er niet, wat voor Dirk een pijnlijke ervaring zou zijn geweest. “Toen hij haar wilde vragen, kwam Kiki, de dochter van mijn broer Jaap, ertussen,” vertelt Martien. “Ze draaide het gesprek om, zodat het gelukkig niet gebeurde.”

Ook Maxime Meiland speelde een rol in het voorkomen van het aanzoek. “Maxime dacht: ‘Dit mag nooit gebeuren.’ Dus zij had haar ingelicht, van: ‘Meid, dit kan vanavond gebeuren.’” Montana had al een plan: “Als het gebeurt, dan loop ik weg.” Maxime heeft Dirk dus behoed voor een pijnlijke afwijzing. “Het was zijn laatste poging haar terug te winnen, maar dat is dus niet gelukt.”

Dirk Hoogstraten heeft nooit slecht gesproken over de familie Meiland. Het is triest dat zij deze verhalen delen om boeken te verkopen, wat niet eens goed lijkt te lukken. Evert Santegoeds zegt in zijn podcast dat dit veel teweegbrengt in Dirk’s leven. “Ik geloof dat hij erg achtervolgd wordt vanwege zijn verleden met Montana, terwijl hij eigenlijk niks meer zegt,” aldus Evert. “Dat is toch wel een stijltje van de familie om mensen die allang geen rol meer spelen in de serie toch nog uitgebreid te bespreken.”

Collega Jordi Versteegden vindt het kinderachtig van de familie om zulke privéomstandigheden naar buiten te brengen. “Het is volgens mij om dat boek te vullen. En wat je zegt: ik hoor heel weinig over dat boek. Ik weet niet of het echt overgekomen is, die hele perscampagne.”

Evert denkt dat het een keer afgelopen is met de boeken van de familie Meiland. “Het is zo langzamerhand wel klaar, denk ik. Het programma misschien niet. Ik vond de Meilandjes op reis altijd het leukste, maar dat boekenavontuur lijkt me nou wel klaar.”

Het gedrag van de familie Meiland lijkt voor veel mensen over de grens te gaan. De manier waarop ze persoonlijke details van anderen delen, alleen maar om hun eigen verhalen te promoten, komt bij velen over als ongepast. De reacties op deze onthullingen zijn dan ook niet mals.

Veel mensen vinden het ongehoord dat de familie Meiland hun platform gebruikt om oude wonden open te halen en privékwesties publiekelijk te maken. De impact op Dirk, die al eerder aangaf moeite te hebben met de breuk, is hierbij blijkbaar van ondergeschikt belang. De familie lijkt meer gefocust op het trekken van aandacht dan op het respecteren van andermans privacy.

De keuze van de familie Meiland om dergelijke gevoelige informatie te delen roept vragen op over hun motieven. Is het werkelijk nodig om zulke intieme details naar buiten te brengen? Voor velen voelt het als een poging om de aandacht op zichzelf te vestigen ten koste van anderen.

Het is duidelijk dat de familie Meiland weinig grenzen kent als het gaat om het promoten van hun eigen projecten. Het delen van persoonlijke informatie over anderen, zonder rekening te houden met de gevolgen, lijkt hun standaardstrategie te zijn. Dit gedrag roept echter veel weerstand op en zorgt voor negatieve publiciteit.

De reactie van Dirk Hoogstraten op deze onthullingen blijft nog uit, maar het is te verwachten dat hij hier niet blij mee zal zijn. Het openbaren van zulke persoonlijke details kan niet anders dan als een klap in het gezicht voelen, vooral gezien zijn eerdere discretie.

Ondanks de kritiek lijkt de familie Meiland onverstoord verder te gaan met hun promotieactiviteiten. De vraag is echter hoe lang ze dit nog kunnen volhouden zonder verdere schade aan hun eigen reputatie aan te richten. Het publiek begint duidelijk genoeg te krijgen van hun manieren.

De toekomst van de familie Meiland in de publieke belangstelling hangt wellicht af van hun bereidheid om hun aanpak te heroverwegen. Het blijven delen van persoonlijke verhalen van anderen zal op den duur waarschijnlijk meer kwaad dan goed doen. Het is tijd voor een meer respectvolle benadering.

Het succes van de familie Meiland in de mediawereld is niet te ontkennen, maar hun methoden roepen steeds meer vragen op. Het is afwachten hoe ze zullen reageren op de groeiende kritiek en of ze bereid zijn hun strategieën aan te passen. Respect voor andermans privacy zou een goed begin zijn.

Bron



Ook interessant:

Net binnen: Erg slecht nieuws over Andre van Duijn

Het geplande tv-project over het zestigjarig artiestenjubileum van André van Duin gaat helaas niet door....

Lees meer

Heb jij het ook altijd koud? Dan moet je deze oversized hoodie hebben!

Als de temperatuur in Nederland daalt, zoeken we allemaal naar manieren om warm en comfortabel...

Lees meer

6 belangrijke dingen die iedereen na de s3ks zou moet doen (en vergeet!)

<div class="flex-1 overflow-hidden"> <div class="h-full"> <div class="react-scroll-to-bottom--css-xbxkm-79elbk h-full"> <div class="react-scroll-to-bottom--css-xbxkm-1n7m0yu"> <div class="flex flex-col text-sm md:pb-9"><article...

Lees meer

Moeder deelt gedurfde foto over borstvoeding in het openbaar

<div class="composer-parent flex h-full flex-col focus-visible:outline-0" tabindex="0" role="presentation"> <div class="flex-1 overflow-hidden"> <div class="h-full"> <div class="react-scroll-to-bottom--css-xbxkm-79elbk...

Lees meer
shallow focus photo of white and yellow cockatiel

Dit is wat je moet weten over de papegaaienziekte

De papegaaienziekte, officieel bekend als <strong>psittacose</strong>, is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door de bacterie...

Lees meer

Jolanda (46): “Vrouwen boven de 50 zouden eigenlijk geen spijkerbroeken meer moeten dragen”

Als modebewuste vrouw denkt Jolanda uit Tilburg vaak na over kleding en stijl. Ze heeft...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.