Wat!? Dit is waarom je nooit je schoenen uit moet doen tijdens een vlucht

Tijdens een lange vlucht is het verleidelijk om je schoenen uit te trekken. Toch kan dit volgens een stewardess leiden tot onhygiënische situaties. Het is belangrijk om goed op te letten hoe en waar je je voeten vrij laat, vooral in het vliegtuig.

Metro deelt regelmatig handige tips voor vliegreizen. Wist je bijvoorbeeld dat je beter geen koffie kunt drinken in het vliegtuig? En als je last hebt van pijnlijke oren tijdens het vliegen, probeer dan eens dit trucje. Bovendien hebben stewardessen een geheime codetaal om te bespreken of ze je knap vinden of niet.

Stewardess Elizabeth Regan waarschuwt om nooit op blote voeten of sokken naar het toilet te gaan tijdens een vlucht. Openbare vliegtuigtoiletten kunnen namelijk vol zitten met bacteriën. “Het is volkomen onhygiënisch,” zegt ze tegen HuffPost. Voormalig stewardess Hilary Clark voegt toe: “De vloeistof op de vloer van het toilet is vaak meer dan alleen water.”

Clark benadrukt dat je nooit op blote voeten naar het toilet moet gaan. Ze adviseert om altijd slippers mee te nemen of gewoon je schoenen aan te houden. “Tijdens onze training leerden we dat vloeistoffen op de vloer van vliegtuigtoiletten vaak viezer zijn dan ze lijken.”

Dr. Dahlia Philips, een arts, legt uit waarom je dit advies serieus moet nemen. “Vliegtuigtoiletten worden intensief gebruikt door veel passagiers. Hierdoor raken oppervlakken als deurknoppen, spoelknoppen en kranen besmet met allerlei ziekteverwekkers.”

Philips waarschuwt dat als je op blote voeten loopt, je blootgesteld wordt aan bacteriën, virussen en schimmels. “Deze kunnen via snijwonden of schaafwonden op je voeten je lichaam binnendringen,” legt ze uit. Dit maakt het risico op infecties aanzienlijk groter.

Regan adviseert ook om altijd nog even naar de wc te gaan voordat je aan boord gaat. “Veel mensen wachten tot ze in het vliegtuig zijn, maar dat is niet nodig,” zegt ze. “De toiletten op het vliegveld zijn vaak ruim en schoon.”

Volgens Regan zijn de toiletten in de terminal meestal veel prettiger. “Er is genoeg ruimte om te bewegen en je vindt er schoon water, zeep en andere toiletartikelen,” legt ze uit. Het is dus beter om daar gebruik van te maken voordat je aan boord gaat.

Het vermijden van onhygiënische situaties tijdens een vlucht begint met het nemen van simpele voorzorgsmaatregelen. Door je schoenen aan te houden of slippers te dragen, bescherm je jezelf tegen potentieel schadelijke bacteriën en andere ziekteverwekkers.

Daarnaast helpt het om altijd alert te zijn op je omgeving. “Let goed op waar je loopt en wat je aanraakt,” adviseert Regan. “Het kan een groot verschil maken voor je gezondheid tijdens en na de vlucht.”

Het zijn deze kleine acties die een grote impact kunnen hebben op je comfort en welzijn tijdens een lange reis. Zorg ervoor dat je voorbereid bent en neem de juiste stappen om jezelf te beschermen. Zo kun je ontspannen en veilig genieten van je vlucht.

Bron

Bij de volgende keer dat je gaat vliegen, neem deze tips in acht. Voorkom onhygiënische situaties en maak je reis zo comfortabel mogelijk. Heb je meer tips nodig voor je volgende vlucht? Volg ons voor het laatste nieuws en handige adviezen over vliegen!Ook interessant:

Alarmerende uitspraken van HAK-topvrouw: Klimaatverandering dreigt voor schaarste te zorgen!

<div class="flex flex-grow flex-col max-w-full"> <div class="min-h-[20px] text-message flex w-full flex-col items-end gap-2 whitespace-pre-wrap break-words...

Lees meer

Pas op! Dit populaire vakantieland heeft de meeste flitspalen en torenhoge boetes!

Vakantie is altijd iets om naar uit te kijken. Veel mensen kiezen ervoor om met...

Lees meer

Net binnen: Wereldwijd problemen door computerstoring “Schiphol ook getroffen”

Schiphol ondervindt ernstige problemen door een wereldwijde computerstoring. De luchthaven meldt op haar website dat...

Lees meer

Mason (56): “Sarah (26) is gevallen voor mijn innerlijk, niet voor het geld”

“Ik ben gevallen op zijn geweldige persoonlijkheid en zeker niet op zijn geld.” Dit lijkt...

Lees meer

Vrouw (64) ruilt alles in tegen een camper: “Ik betaal geen huur en heb mijn vrijheid gevonden”

Siobhan Daniels, een voormalige BBC-verslaggeefster uit Tunbridge Wells, Kent, VK, nam op 64-jarige leeftijd een...

Lees meer

Jongen (6) ziet zijn vader met een andere vrouw. Zijn onschuldige reactie schokt het internet

Kinderen zijn geweldig in hun vermogen om de wereld op hun eigen unieke manier te...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.