Voeg voortaan een druppel citroen toe melk, de reden? Ik ga dit gelijk proberen!

Zelf kaas maken klinkt misschien als een ingewikkelde klus, maar het is verrassend eenvoudig en je hebt slechts twee basisingrediënten nodig: melk en citroen. Met deze twee ingrediënten kun je in een handomdraai je eigen verse kaas bereiden. Het proces vereist minimale stappen en het resultaat zal je aangenaam verrassen.

Om te beginnen met het maken van je eigen kaas, heb je 1,5 liter melk nodig. Het is het beste om verse melk van een vertrouwde leverancier te gebruiken, maar normale supermarktmilch werkt ook prima. Giet de melk in een pan en verwarm deze op een laag vuurtje. Neem ondertussen een citroen, pers het sap uit en zeef het om eventuele pitjes en pulp te verwijderen.

Voeg het citroensap geleidelijk toe aan de verwarmde melk terwijl je constant roert met een houten lepel. Het is belangrijk om het sap langzaam toe te voegen en continu te roeren om de melk te laten schiften. Zodra al het citroensap is toegevoegd, zet je het vuur uit en blijf je roeren. Lees snel verder op de volgende pagina..



Ook interessant:

Laat je elektrische kookplaat weer blinken met dit goedkope goedje

Zelf kaas maken klinkt misschien als een ingewikkelde klus, maar het is verrassend eenvoudig en...

Lees meer

Wikkel wat aluminumfolie om je leidingen en je bespaart super veel geld!

Zelf kaas maken klinkt misschien als een ingewikkelde klus, maar het is verrassend eenvoudig en...

Lees meer

Hersenkraker: Hoeveel dieren tel jij in deze afbeelding?

Zelf kaas maken klinkt misschien als een ingewikkelde klus, maar het is verrassend eenvoudig en...

Lees meer

Kun jij de hond op deze afbeelding vinden? Slechts 1% van de mensen ziet het!

Zelf kaas maken klinkt misschien als een ingewikkelde klus, maar het is verrassend eenvoudig en...

Lees meer

Slechts 1% van de mensen ziet wat er mis is op deze foto – zie jij het?

Zelf kaas maken klinkt misschien als een ingewikkelde klus, maar het is verrassend eenvoudig en...

Lees meer

Gooi nooit netjes van aardappelen, citroenen of uien weg: ze zijn hierom goud waard

Zelf kaas maken klinkt misschien als een ingewikkelde klus, maar het is verrassend eenvoudig en...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.