Thuis zijn er veel oppervlakken die we moeten schoonmaken, meer dan we vaak denken. Eén daarvan is het glas van de oven. Het glas in de ovendeur is geen gewoon glas. Het is speciaal gemaakt om de hoge temperaturen van de oven aan te kunnen en is daardoor heel sterk. Dit type glas wordt ook wel gehard glas genoemd. Er zijn verschillende soorten, zoals doorzichtig, lichtbruin en mat. Het maakt niet uit welk type glas het is, het is belangrijk om het na elk gebruik schoon te maken.
Schoonmaken van het ovenglas
Het glas van de ovendeur krijgt vaak te maken met vlekken van vet, olie en andere vloeistoffen. Deze vlekken blijven zitten, zelfs na meerdere keren de oven te gebruiken. Daarom is het belangrijk om het glas na elk gebruik schoon te maken. Dit voorkomt dat er hardnekkige aanslag ontstaat, wat het schoonmaken moeilijk en vervelend maakt.Bovendien kan het glas na verloop van tijd ook gaan stinken door opgehoopt vet. Als er al vet en kalkaanslag aanwezig zijn, zijn er een paar natuurlijke methoden om deze te verwijderen.
Lees de handige truc op de volgende pagina en jouw oven is binnen no-time schoon!