Het is de afgelopen tijd erg slecht gegaan met Mark Gillis. Hij werd in een kunstmatige coma gehouden, maar inmiddels gaat het beter met hem. Hij is van de intensive care naar een gesloten afdeling verplaatst, wat een stap in de goede richting is.
Volgens zijn vader, Peter Gillis, werd Mark in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 juni in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. De artsen startten onmiddellijk met diverse onderzoeken om de oorzaak van zijn ernstige ziekte te achterhalen. Zijn toestand verslechterde snel, waardoor hij naar de intensive care werd gebracht.
Peter vertelde dat de artsen meteen allerlei onderzoeken startten om te achterhalen waarom Mark zo ziek was geworden. “Zijn situatie was zo ernstig dat hij binnen de kortste keren naar de intensive care werd overgebracht,” aldus Peter. “Helaas verslechterde zijn situatie verder.”
De artsen besloten hem in de nacht van zaterdag op zondag in een kunstmatige coma te brengen en te beademen. “Dit gaf zijn lichaam de kans om te rusten en hopelijk snel te reageren op de antibiotica,” legt Peter uit. “Het was een moeilijke maar noodzakelijke beslissing.”
Iedereen vroeg zich natuurlijk af waarom Mark in het ziekenhuis lag: hij had een ernstige longontsteking. “Het is nog onbekend welke bacterie of welk virus hem zo ziek heeft gemaakt,” vertelt Peter. “De artsen en verplegers van de intensive care zorgen uitstekend voor hem.”
“We blijven hopen op een spoedig herstel. Op dit moment vecht Mark nog voor zijn leven,” voegt Peter toe. De onzekerheid over de oorzaak van Marks ziekte maakte de situatie nog stressvoller voor de familie. De steun van de medische staf was daarbij onmisbaar.
De afgelopen weken waren vol pieken en dalen. Het leek beter te gaan met Mark, maar toen kreeg hij weer koorts en ging het weer slechter. Dit bracht veel stress en onzekerheid voor de familie. Gelukkig verbeterde zijn toestand de afgelopen dagen.
Mark werd wakker uit zijn coma en kon zonder beademing ademen. Dit was een enorme opluchting voor zijn familie. Peter laat weten dat Mark erg verward en angstig was toen hij ontwaakte. Hij zal opnieuw moeten leren lopen, eten en praten.
Dit weekend heeft Mark volgens Peter voor het eerst goed geslapen. “Die slaap heeft hem goed gedaan, want sinds hij wakker werd is hij veel helderder en minder onrustig. Dat bood weer fijne momenten om met hem te communiceren,” vertelt Peter.
“De rest van het weekend ging het in die flow door, dus daar waren wij en de artsen erg tevreden over,” zegt Peter. Ze hebben daarom aan het begin van de middag besloten om Mark te ontslaan van de intensive care. Hij werd naar een gesloten afdeling verplaatst.
Peter vertelt dat deze vooruitgang een enorme opluchting is voor de familie. De stress van de afgelopen weken was enorm zwaar. Maar nu Mark helderder is en minder onrustig, geeft dat hen nieuwe hoop en moed. “We blijven positief en hopen op verdere verbetering,” voegt hij toe.
De gesloten afdeling waar Mark nu verblijft, biedt hem een veilige omgeving om verder te herstellen. De zorg en aandacht die hij daar krijgt, zijn essentieel voor zijn herstelproces. Peter benadrukt het belang van deze stap voor Marks verdere genezing.
“We weten dat er nog een lange weg te gaan is,” zegt Peter. “Mark zal opnieuw moeten leren lopen, eten en praten. Maar we hebben vertrouwen in zijn doorzettingsvermogen en de steun van de artsen en verplegers. Samen zullen we dit gevecht aangaan.”
De afgelopen tijd was een zware beproeving voor Mark en zijn familie. Maar met de stap van de intensive care naar een gesloten afdeling, zien ze eindelijk licht aan het einde van de tunnel. De komende weken blijven cruciaal voor Marks herstel.