Met behulp van bananenschillen kunnen ook andere uitstekende meststoffen worden gemaakt, die eenmaal per maand of om de 15 dagen tijdens de zomer gebruikt kunnen worden.
Hier is een hete tip:
- Snijd de schillen op een snijplank in stukken. Gebruik ongeveer vijf schillen per liter water.
- Vul een pot met een liter water en breng het aan de kook.
- Voeg op het juiste moment de schillen toe en laat ze 15 minuten koken.
- Zet het vuur uit en laat de inhoud afkoelen. U kunt de schillen verder pureren met een blender of de vloeistof filteren. Bewaar het in een plastic fles om de planten mee te wateren.
Bananenschil voor bloemen het hele jaar door
Er is nog een derde alternatief: plaats de bananenschillen in een ovenschaal. Het gladde buitenste deel moet verwijderd worden.
Bak ze op lage temperatuur tot ze zwart zijn. Hak de schillen vervolgens in kleine stukjes en bewaar het product in een luchtdichte container. In dit geval moeten ze eenmaal per maand in de grond worden verwerkt om de voedingsstoffen te versterken.