Slecht nieuws voor Koeman: “Oranje mist zieke speler”

Het vertrouwen in het Nederlands elftal tijdens het EK lijkt weer helemaal terug te zijn. Helaas moet bondscoach Ronald Koeman het zaterdag in de kwartfinale tegen Turkije doen zonder Ian Maatsen.

De linkervleugelverdediger, die volgend seizoen bij Aston Villa speelt, is ziek en blijft achter in Wolfsburg. Dit meldde een woordvoerder van de KNVB vlak voor de laatste training voor het duel.

Ian Maatsen heeft dit EK nog niet gespeeld en wacht nog steeds op zijn eerste interland. Bij de middagtraining verschenen verder alle 25 selectiespelers op het veld van het AOK Stadion in Wolfsburg.

Matthijs de Ligt trainde woensdag nog apart vanwege lichte klachten. Nathan Aké, Jerdy Schouten en Steven Bergwijn, die dinsdag in de achtste finale tegen Roemenië werden gewisseld omdat ze niet helemaal fit meer waren, zijn allen inzetbaar tegen Turkije. Aké heeft het hele toernooi al last van zijn rechterhamstring en liet vorige week een scan maken.

Johan Derksen heeft alvast vooruitgeblikt op de wedstrijd tegen Turkije. In onderstaande video zie je of hij nog vertrouwen heeft in Oranje.

Het eerste kwartier van de training is openbaar, daarna gaat Ronald Koeman achter gesloten deuren verder. Oranje vertrekt om 15.20 uur met de trein naar Berlijn, waar Koeman en rechtervleugelverdediger Denzel Dumfries om 19.45 uur een persconferentie geven.

 

Om 18.00 uur schuiven eerst de Turkse bondscoach Vincenzo Montella en voormalig jeugdinternational van Nederland Ferdi Kadioglu aan voor de Turkse persconferentie.

De kwartfinale tussen Nederland en Turkije in het Olympiastadion begint zaterdag om 21.00 uur. Een week geleden werd er op meerdere plekken in Nederland groot feest gevierd toen Oranje won van Oostenrijk. Zie onderstaande video voor de feestvreugde.

Op weg naar Berlijn is er veel vertrouwen in de selectie. Ondanks de afwezigheid van Maatsen, blijft de sfeer positief. Het team weet wat er op het spel staat en is vastberaden om de halve finale te bereiken.

De supporters hopen op een herhaling van het succes tegen Oostenrijk en zijn massaal naar Duitsland afgereisd om hun team te steunen.

Tijdens de persconferentie sprak Ronald Koeman vol vertrouwen over de kansen van zijn team. Hij prees de inzet en veerkracht van zijn spelers. Denzel Dumfries benadrukte het belang van focus en teamwork.

Beide heren waren optimistisch over de wedstrijd en verzekerden de aanwezige pers dat Oranje klaar is voor de strijd tegen Turkije.

De Turkse bondscoach Vincenzo Montella en Ferdi Kadioglu spraken op hun persconferentie over de sterke punten van Nederland, maar ook over hun eigen strategieën.

Montella gaf aan dat zijn team goed voorbereid is en klaar is om het op te nemen tegen een sterke tegenstander. Kadioglu, die vroeger voor Nederland speelde, is nu een belangrijke speler voor Turkije en kijkt uit naar de confrontatie met zijn voormalige teamgenoten.

De spanning stijgt naarmate de wedstrijd dichterbij komt. De fans hebben hoge verwachtingen en de media speculeren volop over de opstelling en tactieken.

De focus ligt op hoe Nederland de aanvallende kracht van Turkije zal aanpakken en welke spelers een cruciale rol zullen spelen in het duel.

Met het oog op de geschiedenis tussen beide teams, zijn er veel verwachtingen. Eerdere ontmoetingen hebben vaak spannende en doelpuntrijke wedstrijden opgeleverd.

De huidige vorm van beide teams belooft wederom een spectaculaire wedstrijd. De Nederlandse verdediging zal op hun hoede moeten zijn voor de snelle en technische aanvallers van Turkije, terwijl de aanvallers van Oranje hun kansen moeten benutten om de Turkse verdediging te breken.

De wedstrijd van zaterdagavond in het Olympiastadion is meer dan een kwartfinale; het is een strijd om nationale trots en een stap dichter bij de finale van het EK. De ogen van de voetbalwereld zijn gericht op Berlijn, waar geschiedenis geschreven zal worden.

De voorbereidingen van Oranje zijn in volle gang en het team is vastberaden om te laten zien waarom ze tot de favorieten van het toernooi behoren.

De Nederlandse supporters hopen dat hun team met dezelfde energie en passie speelt als tegen Oostenrijk, wat hen een stap dichter bij de Europese titel zou kunnen brengen.

Terwijl het aftellen naar de wedstrijd doorgaat, heerst er een mix van opwinding en zenuwen. De spelers zijn gefocust en klaar om alles te geven op het veld. De steun van de fans, zowel in het stadion als thuis, zal cruciaal zijn voor Oranje. Iedereen hoopt op een onvergetelijke avond en een glorieuze overwinning.

Hieronder een video van feestende turken na de overwinning op Oostenrijk:Ook interessant:

Alarmerende uitspraken van HAK-topvrouw: Klimaatverandering dreigt voor schaarste te zorgen!

<div class="flex flex-grow flex-col max-w-full"> <div class="min-h-[20px] text-message flex w-full flex-col items-end gap-2 whitespace-pre-wrap break-words...

Lees meer

Pas op! Dit populaire vakantieland heeft de meeste flitspalen en torenhoge boetes!

Vakantie is altijd iets om naar uit te kijken. Veel mensen kiezen ervoor om met...

Lees meer

Net binnen: Wereldwijd problemen door computerstoring “Schiphol ook getroffen”

Schiphol ondervindt ernstige problemen door een wereldwijde computerstoring. De luchthaven meldt op haar website dat...

Lees meer

Mason (56): “Sarah (26) is gevallen voor mijn innerlijk, niet voor het geld”

“Ik ben gevallen op zijn geweldige persoonlijkheid en zeker niet op zijn geld.” Dit lijkt...

Lees meer

Vrouw (64) ruilt alles in tegen een camper: “Ik betaal geen huur en heb mijn vrijheid gevonden”

Siobhan Daniels, een voormalige BBC-verslaggeefster uit Tunbridge Wells, Kent, VK, nam op 64-jarige leeftijd een...

Lees meer

Jongen (6) ziet zijn vader met een andere vrouw. Zijn onschuldige reactie schokt het internet

Kinderen zijn geweldig in hun vermogen om de wereld op hun eigen unieke manier te...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.