Sasja: ”Mijn vriend verdient veel meer, maar wilt alles 50/50 splitten..”

Sasja zit in een lastige situatie met haar vriend die veel meer verdient dan zij. Terwijl hij al jaren een fulltime inkomen heeft, moet Sasja nog afstuderen. In de toekomst zal haar inkomen wel iets stijgen, maar nog steeds minder zijn dan dat van haar vriend.

Ondanks dit verschil in inkomen, wil haar vriend dat ze de kosten voor levensonderhoud gelijk verdelen. Dit maakt het voor Sasja moeilijk om financieel rond te komen.

Verschil in verdiensten
Sasja legt uit dat haar vriend in een sector werkt waar veel geld te verdienen valt. Zelf zal ze na haar studie ook wel een goed salaris krijgen, maar lang niet zoveel als hem. “Voorheen betaalde ik een derde van onze huur en hij twee derde.

Dat was al zwaar voor mij met mijn kleine studenteninkomen. Ik heb zelfs schulden moeten maken om rond te komen, mede door mijn studiekosten,” vertelt Sasja. Dit heeft geleid tot financiële moeilijkheden, ondanks dat ze probeert bij te dragen aan de gezamenlijke uitgaven.

Op zoek naar een oplossing
Sasja heeft ook te maken gehad met hoge zorgkosten die ze niet kon betalen. Gelukkig schoot haar vriend toen te hulp, maar hij verwacht dat ze hem terugbetaalt zodra het mogelijk is. “Ik heb tot nu toe niet kunnen sparen, terwijl mijn vriend een flink bedrag op zijn bankrekening heeft,” voegt ze toe.

Haar vriend wil dat ze de huur gaan delen zodra ze begint met haar nieuwe baan. Echter, door een recente verhuizing naar een duurder appartement, vreest ze dat al haar inkomsten op zullen gaan aan de huur, waardoor ze noch kan sparen, noch haar schulden kan afbetalen.

Eerlijke verdeling van taken en kosten
Sasja stelde voor dat als ze de huur gelijk gaan verdelen, ze ook de huishoudelijke taken eerlijk moeten splitsen. “Ik heb de laatste vier jaar bijna alle huishoudelijke taken op mij genomen,” zegt ze. Haar vriend stemde toe, maar wilde vervolgens ook de kosten voor de auto delen, terwijl hij deze tot nu toe altijd heeft betaald.

Sasja gebruikt de auto voornamelijk voor haar studie en om boodschappen te doen. “We hebben besloten om morgen verder te praten. Geldzaken geven me veel stress en ik weet niet goed hoe ik alles moet aanpakken. Wat zouden jullie doen?” vraagt Sasja aan het einde van haar verhaal.

Bron: DingenvoorvrouwenOok interessant:

Alarmerende uitspraken van HAK-topvrouw: Klimaatverandering dreigt voor schaarste te zorgen!

<div class="flex flex-grow flex-col max-w-full"> <div class="min-h-[20px] text-message flex w-full flex-col items-end gap-2 whitespace-pre-wrap break-words...

Lees meer

Pas op! Dit populaire vakantieland heeft de meeste flitspalen en torenhoge boetes!

Vakantie is altijd iets om naar uit te kijken. Veel mensen kiezen ervoor om met...

Lees meer

Net binnen: Wereldwijd problemen door computerstoring “Schiphol ook getroffen”

Schiphol ondervindt ernstige problemen door een wereldwijde computerstoring. De luchthaven meldt op haar website dat...

Lees meer

Mason (56): “Sarah (26) is gevallen voor mijn innerlijk, niet voor het geld”

“Ik ben gevallen op zijn geweldige persoonlijkheid en zeker niet op zijn geld.” Dit lijkt...

Lees meer

Vrouw (64) ruilt alles in tegen een camper: “Ik betaal geen huur en heb mijn vrijheid gevonden”

Siobhan Daniels, een voormalige BBC-verslaggeefster uit Tunbridge Wells, Kent, VK, nam op 64-jarige leeftijd een...

Lees meer

Jongen (6) ziet zijn vader met een andere vrouw. Zijn onschuldige reactie schokt het internet

Kinderen zijn geweldig in hun vermogen om de wereld op hun eigen unieke manier te...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.