De airfryer is een veelzijdig stukje keukenapparatuur. Het is de koning van de keuken en bijna iedereen heeft er dan ook wel een in huis staan. Het aantal voedingsmiddelen dat je klaar kan maken in dit apparaat is zo groot, dat het koken een stuk makkelijker maakt.
Zelfs de gebruikelijke snacks heb je binnen een mum van tijd klaar, plus: ze zijn ook nog eens minder vet als je ze even in de airfryer hebt gebakken. Foodies en kookfanaten noem het hoe dan ook een win-win, maar wist je dat er ook dus een paar dingen zijn die je echt nooit in je airfryer mag stoppen?
1- Gerechten met veel kaas erop
Het tempo waarmee de airfryer de gerechten klaarmaakt is immens hoog. Het resultaat is dan ook dat je bij gerechten met veel kaas er bovenop, het risico loopt dat je kaas eerder smelt dan dat het gerecht eronder klaar is. Het resultaat? Een smerig zooitje. Dit kan je dus beter niet doen!
2- Rijst
Rijst gaat niet werken in je airfryer. Nee zelfs niet met een handig hoesje eromheen. Je krijgt het er simpelweg gewoon niet zacht mee en als je voortaan snel je rijst wil koken is het gewoon beter om een rijstkoker aan te schaffen.
3- Donuts
Je kan ook meerdere zoete gerechten in de airfryer klaarmaken. Donuts aan de andere kant… Dit is geen succes. De stevige deeg, suiker en bloem is geen feestje voor het apparaat. Niet proberen dus!
Bron: The Mirror
Wat maak jij altijd klaar in de airfryer? Deel het met ons in de reacties!