Let op! Dit is waarom je nooit met nat haar moet gaan slapen

Als het buiten warm en benauwd is, kan het verleidelijk zijn om voor het slapengaan nog even te douchen. Maar pas op, een expert beweert dat met vochtig haar naar bed gaan nare gevolgen kan hebben. Het lijkt misschien een goede manier om af te koelen tijdens hittegolven in Nederland.

De haarverzorgingsspecialist van Faith In Nature legt uit: “Hoewel je waarschijnlijk niet verkouden wordt als je met nat haar naar bed gaat, is het ook niet bepaald goed voor je haar. Ons haar is veel zwakker als het nat is dan wanneer het droog is, wat verschillende problemen kan veroorzaken.”

Nat of vochtig haar is de perfecte voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Hoewel je de effecten hiervan misschien niet meteen merkt, kan het een probleem worden als je herhaaldelijk met vochtig haar gaat slapen. Dermatitis of roos – veroorzaakt door de schimmel malassezia – zijn twee aandoeningen die hierdoor kunnen ontstaan.

In het ergste geval kan dit leiden tot overmatig verharen, jeukende rode plekken op de hoofdhuid en zelfs haaruitval. De expert wijst ook op door schimmels veroorzaakte ringworm op de hoofdhuid en folliculitis, een bacteriële infectie waarbij puistjes vol pus kunnen ontstaan rond je haarzakjes.

Slapen met nat haar kan ook huidproblemen veroorzaken, zoals acne, op je gezicht en rug. Wanneer je met nat haar slaapt, kan je kussen ook veel van de natuurlijke oliën van je haar absorberen wanneer het droogt. Als gevolg daarvan kan je haar er dof uitzien en uitgedroogd aanvoelen. Wanneer ons haar uitgedroogd is, loopt het nog meer risico om te breken.

Als je ondanks deze risico’s toch graag met nat haar slaapt, zijn er enkele tips die je kunt proberen om de schade te beperken. Zo kun je ‘s nachts conditioner in je haar laten zitten om het vochtig te houden en schade door uitdroging of natuurlijk olieverlies te voorkomen. Experts raden ook aan om een zijden kussensloop te gebruiken, dat kan helpen om de wrijving te beperken die haarbreuk veroorzaakt.

Ze voegden eraan toe: “Als algemene vuistregel adviseren dermatologen om je kussensloop minstens één keer per week te vervangen, maar als je met nat haar naar bed gaat, kun je overwegen om dit elke nacht te doen.

Wanneer onze kussens vochtig worden door nat haar, kunnen ze een ideale omgeving worden voor bacteriën om te gedijen, wat nadelige gevolgen kan hebben voor onze huid en puistjes kan veroorzaken. Voor mensen met langer haar is het het beste om te slapen met droog haar en het weg te trekken van je gezicht.”

Slapen met nat haar kan dus veel meer gevolgen hebben dan je misschien zou verwachten. Het is belangrijk om je haar goed te verzorgen en rekening te houden met de mogelijke problemen die kunnen ontstaan door met nat haar naar bed te gaan.

Door eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van conditioner en het vervangen van je kussensloop, kun je je haar en huid beschermen tegen ongewenste effecten. Uiteindelijk is het beter om je haar droog te föhnen voordat je gaat slapen, zodat je zowel je haar als je huid gezond houdt.

Bron 



Ook interessant:

Net binnen: Erg slecht nieuws over Andre van Duijn

Het geplande tv-project over het zestigjarig artiestenjubileum van André van Duin gaat helaas niet door....

Lees meer

Heb jij het ook altijd koud? Dan moet je deze oversized hoodie hebben!

Als de temperatuur in Nederland daalt, zoeken we allemaal naar manieren om warm en comfortabel...

Lees meer

6 belangrijke dingen die iedereen na de s3ks zou moet doen (en vergeet!)

<div class="flex-1 overflow-hidden"> <div class="h-full"> <div class="react-scroll-to-bottom--css-xbxkm-79elbk h-full"> <div class="react-scroll-to-bottom--css-xbxkm-1n7m0yu"> <div class="flex flex-col text-sm md:pb-9"><article...

Lees meer

Moeder deelt gedurfde foto over borstvoeding in het openbaar

<div class="composer-parent flex h-full flex-col focus-visible:outline-0" tabindex="0" role="presentation"> <div class="flex-1 overflow-hidden"> <div class="h-full"> <div class="react-scroll-to-bottom--css-xbxkm-79elbk...

Lees meer
shallow focus photo of white and yellow cockatiel

Dit is wat je moet weten over de papegaaienziekte

De papegaaienziekte, officieel bekend als <strong>psittacose</strong>, is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door de bacterie...

Lees meer

Jolanda (46): “Vrouwen boven de 50 zouden eigenlijk geen spijkerbroeken meer moeten dragen”

Als modebewuste vrouw denkt Jolanda uit Tilburg vaak na over kleding en stijl. Ze heeft...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.