Deze 7 duidelijke tekenen vanuit je lichaam dat deze schreeuwt om water

Hoe weet je dat je te weinig water drinkt

Er zijn een tal van klachten die je kan krijgen door te weinig water te drinken. Als je kijkt naar waar je lichaam allemaal water voor nodig heeft is het dan ook niet zo gek dat je op verschillende manieren problemen krijgt. Zo weet je dat je niet genoeg drinkt:

1: Slap gevoel

Door te weinig te drinken kan je jezelf slap en wat duizelig voelen. Het vochtverlies in je lichaam zorgt ervoor dat je bloedvolume afneemt. Dit zorgt voor extra druk op je hart, want deze moet zuurstof naar je organen en spieren pompen. Hier krijg je een slap gevoel van.

2: Slechte adem

Water is belangrijk voor de productie van speeksel. Door te weinig te drinken wordt je mond droog en krijg je dus een slechte adem. Heb je hier last van? Dan is het dus heel goed mogelijk dat je meer moet drinken om het probleem op te lossen.

3: Constipatie

Water is nodig om je darmflora en stoelgang goed in balans te houden. Door te weinig te drinken komt er minder vocht bij de ontlasting, waardoor het harder wordt. Hierdoor krijg je weer sneller last van constipatie. Niet bepaald prettig!

4: Slechte weerstand

Water helpt je om bacteriën, gifstoffen en andere troep uit je lichaam te spoelen. Het helpt je lichaam om een eventuele ziekte te bestrijden en je immuunsysteem zo optimaal mogelijk te houden. Ben je regelmatig ziek, zwak en misselijk? Grote kans dat je meer water moet gaan drinken om je snel weer beter te voelen!

5- Huidproblemen

Door te drinken voorzie je de huidcellen van de nodige vocht om er stralend en jong uit te zien. Drink je te weinig? Dan wordt je houd minder elastisch en zie je rimpels, fijne lijntjes en losse huid veel duidelijker. Water helpt tevens tegen acne en andere huidproblemen. Drink genoeg water om je huid in optimale conditie te houden!

6- Trek in suiker

Wil je heel graag wat kilootjes kwijt, maar lijkt de zoete trek gewoon niet over te gaan? Dit kan komen omdat je te weinig water drinkt. Door te weinig te drinken krijgt je lichaam namelijk problemen met het bereiken van de ‘glucose opslag’ om hier energie vandaan te krijgen. In plaats daarvan krijg je zoete trek om deze niveaus ten onrechte aan te vullen. Drink voldoende water en je zal zien dat je zoete trek als sneeuw voor de zon verdwijnt!

7- Donkere urine als je te weinig water drinkt

Een van de meest duidelijke signalen dat je onvoldoende water drinkt is donkere urine. Je plas ruikt daarnaast meer en ziet er wat ‘vlokkig’ uit. Je loopt daarnaast het risico om een urineweginfectie te krijgen. Drinken dus! Het voorkomt heel veel problemen.

Bron: Healthcare Associates 

Zeg eens eerlijk: Drink jij genoeg water? Deel het met ons in de reacties! 



Ook interessant:

Supertip: Dit is waarom je vandaag nog een schaaltje zout voor je raam moet zetten

<div class="flex max-w-full flex-col flex-grow"> <div class="min-h-8 text-message flex w-full flex-col items-end gap-2 whitespace-normal break-words...

Lees meer

Baba Vanga heeft een angstaanjagende reeks gebeurtenissen voorspeld die zullen leiden tot het ‘einde van de wereld’.

De blinde mysticus Baba Vanga heeft een reeks angstaanjagende voorspellingen gedaan over gebeurtenissen die zouden...

Lees meer

Deze 5 huishoudelijke apparaten slurpen de meeste energie (nr 4 verwacht je niet)

<strong>Zoals het er nu uitziet gaan we een flink dure periode in. De energieprijzen schieten...

Lees meer

Kinderarts waarschuwt: Dit mag je nooit in de broodtrommel van je (klein)kind doen

Bij het zorgvuldig inpakken van de lunchtrommels van je kinderen is het cruciaal om bepaalde...

Lees meer

LET OP: Deze rare ‘klomp’ in je kerstboom is geen dennenappel. De waarheid geeft je kippenvel!

<strong>Heb jij je kerstboom al opstaan? Dan zal het je wel opgevallen zijn dat er...

Lees meer

Opgelet: 3 dingen die je nooit moet klaarmaken in de airfryer (niet doen!)

<strong>De airfryer is een veelzijdig stukje keukenapparatuur. Het is de koning van de keuken en...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.