Koppel beëindigt €3.200 Tui-vakantie vroeg na ‘rioollucht en harde muziek’

Een stel heeft gezegd dat ze hun drie weken durende vakantie in een vijfsterrenstrandresort hebben ingekort vanwege de stank van riool in hun kamer en het lawaai van de techno muziek bij het zwembad.

Clive Murray, 65, en zijn vrouw Rosie, 52, uit Macclesfield, Cheshire, boekten het all-inclusive Hotel Riu Touareg op het eiland Boa Vista in Kaapverdië in april via Tui.

De vakantie moest een “ontspannende vakantie” zijn terwijl het stel bezig was met verhuizen, maar in plaats daarvan voelde het meer als Benidorm of Kavos. Ze waren geschokt door de staat van hun tweepersoonskamer – die naar riool rook, volgens hen.

Clive, die 26 jaar in het Britse leger diende als luchtlandingstechnicus, zei dat hij de douchekop van de badkamer moest repareren met een rubberen band en constant de spoel van het toilet moest repareren – omdat deze van de muur viel wanneer hij erop drukte.

Na twee weken bijna een uur te hebben gelopen om te ontsnappen aan “het lawaai” van technomuziek bij de zwembadbar van het hotel, gooiden ze de handdoek in de ring en boekten een Airbnb in Sal Rei, ondanks dat ze nog vijf nachten hadden betaald.

In totaal zeiden Clive en Rosie meer dan £3.000 (ongeveer €3.200) te hebben uitgegeven aan de vakantie en ondanks klachten bij Tui-vertegenwoordigers in het hotel beweren ze dat ze geen contact hebben gehad met het bedrijf voor een terugbetaling of compensatie.

Clive, die nu druk bezig is met het renoveren van hun nieuwe huis in Cumbria, zei dat hij nooit meer met het bedrijf zal boeken. “We wilden drie ontspannende weken weg omdat het hele jaar erg stressvol is geweest met de verhuizing en alles,” vertelde hij PA Real Life.

“We wilden gewoon ontspannen… als dat maar kon. Bijna elke dag liepen we 50 minuten langs het strand zodat we konden ontsnappen.

“Dus we maakten ‘s ochtends onze broodjes bij het ontbijt – onthoud dat dit een all-inclusive is – en gingen zo ver mogelijk op het strand zitten, zodat we niet naar dit constante lawaai hoefden te luisteren.

En je kon het nog steeds horen. Ik weet dat sommige mensen me een oude zeur zullen noemen, maar er waren veel oudere mensen daar en toch had het hotel een Benidorm- of Kavos-model aangenomen met heel luide technomuziek.”

Volgens het stel was niet alles slecht. Ze zeiden dat het eten uitstekend was en het hotelpersoneel altijd zeer beleefd en vriendelijk was. Het gepensioneerde stel boekte begin april een vakantie nadat ze hun huis in Cheshire hadden verkocht en in een Airbnb waren gaan wonen terwijl ze wachtten op de overdracht van hun nieuwe woning.

“Er is weinig zin om gewoon in een Airbnb te zitten voor £400 per week in het Lake District,” zei Clive. “Dus ik zei tegen Rosie, laten we op vakantie gaan.”

Na eerder in 2019 in Kaapverdië te zijn geweest, wilden Clive en Rosie hetzelfde hotel boeken, maar ze konden de exacte naam niet meer herinneren. In plaats van het Hotel Riu Karamboa boekte Clive per ongeluk het Hotel Riu Touareg, dat ongeveer 15 mijl verderop ligt aan de zuidkust van Boa Vista, wat £2.700 kostte.

Op het eerste gezicht leek dit een zegen in vermomming te zijn. Het all-inclusive vijfsterrenhotel, dat een scala aan faciliteiten adverteert, waaronder drie zoutwaterzwembaden, een jacuzzi en een Turks bad, beweert op zijn website een “onvergetelijke ervaring” te bieden en belooft het verblijf van gasten “zo ontspannend mogelijk te maken”.

“Het ziet er op het eerste gezicht vijfsterren uit,” zei hij. Maar vanaf het moment dat ze aankwamen bij het hotel, dat meer dan 1100 kamers heeft, gingen de alarmbellen af. Bij het openen van de deur naar hun luxe kamer, op vijf minuten lopen van de lobby, zei het stel dat ze werden begroet door een stank van riool.

“Ik dacht meteen, er hangt een beetje een rioollucht in de kamer, misschien is het lang niet gebruikt omdat het zo ver weg is,” zei Clive. “Dus we openden de deur en liepen het balkon op en letterlijk, het witte plastic meubilair, ik heb beter gezien in containers.”

Na hun zes uur durende “volgepropte” vlucht, keken ze uit naar een warme douche, maar Clive zei dat de douchekop kapot was, dus gebruikte hij een elastiekje om deze op zijn plaats te houden. Toen hij het toilet doorspoelde, viel de knop van de muur en realiseerde hij zich waar de vieze geur vandaan kwam, voegde hij eraan toe.

“We zaten op de bovenste verdieping en natuurlijk stijgen geuren op,” zei hij. “De geur kwam uit het gat… en duidelijk ligt elke badkamer bovenop de andere. Uiteindelijk was het gewoon slecht ontworpen. Dit zou niet geadverteerd moeten worden als een vijfsterren.”

Opnieuw kwam Clive, een doe-het-zelf liefhebber, met een tijdelijke oplossing door “te klooien” met het systeem binnenin de muur. Ze klaagden bij Tui-vertegenwoordigers en kregen te horen dat hun klachten zouden worden doorgegeven, maar zeiden dat er niets werd gedaan om de situatie te verhelpen en toen Clive het een paar dagen later ter sprake bracht bij de receptie, was het voor hen de eerste keer dat ze ervan hoorden.

Maar de kamer was niet Clive en Rosie’s grootste zorg, omdat ze van plan waren om het grootste deel van hun tijd buitenshuis door te brengen. Kort nadat ze hun toegewezen ligbedden hadden bereikt, begon de hotelbar luide technomuziek te spelen en riep bingogetallen om.

“Het begon rond 12 uur,” zei hij. “Het was bijna alsof ze probeerden Ibiza na te bootsen. Sommige mensen houden van dat soort vakantie en dat is geweldig voor hen, ik veroordeel niet. Maar ik ging daarheen voor een rustige, vredige, vijfsterrenvakantie, ik ging niet om Benidorm of Ibiza na te bootsen.”

Om aan de dreunende beats te ontsnappen, maakte het stel dagelijkse wandelingen langs het strand en door de omliggende “woestijn”. Ze waren enkele dagen in het hotel toen Rosie een van de laden opende en een stapel keurig gevouwen kleding vond, die volgens Clive toebehoorde aan een andere gast die van kamer was verhuisd voordat ze arriveerden vanwege de geur.

Na twee weken konden Clive en Rosie er niet meer tegen en besloten ze een Airbnb te boeken in Sal Rei, de grootste stad van het eiland, voor de resterende vijf nachten, wat hen nog eens £200 kostte. “Ik zei, dat is het, we blijven niet langer, ik heb er genoeg van,” zei Clive.

“Ik ging naar de receptie met al onze tassen en zei dat ik wilde uitchecken. De Tui-vertegenwoordiger kwam langs en vroeg: ‘Waarom checkt u uit?’ En ik legde het hele verhaal uit.

“Ik zei, ik kan het gewoon niet langer verdragen, ik betaal liever voor een Airbnb en blijf in Sal Rei. Ik kan niet langer met de geur omgaan, elke keer als ik het toilet doorspoel, valt het ding eraf.

“Ze zei: ‘Oh, het spijt me zo’, maar sorry helpt niet, toch? Ze waren gewoon niet geïnteresseerd.”

Clive en Rosie voegden toe dat ze hun vakantie wilden gebruiken als een kans om te ontspannen na een stressvolle periode, maar in plaats daarvan werden ze geconfronteerd met voortdurende problemen en geluidsoverlast. Ondanks hun klachten voelden ze zich in de steek gelaten door het gebrek aan actie van Tui.

Naast de kamerproblemen en het lawaai, merkten Clive en Rosie op dat ze de kwaliteit van de faciliteiten in het hotel niet vonden voldoen aan de beloofde standaard van een vijfsterrenverblijf. Ze hadden gehoopt op een ontspannen en luxe ervaring, maar waren teleurgesteld door de algehele omstandigheden.

Met hun besluit om eerder te vertrekken en elders onderdak te zoeken, wilden Clive en Rosie de resterende dagen van hun vakantie niet langer doorbrengen in omstandigheden die niet aan hun verwachtingen voldeden. Ze waren bereid extra uitgaven te doen om elders een meer comfortabele omgeving te vinden.

Het paar benadrukte dat, ondanks de negatieve ervaringen in het hotel, ze hun vakantie niet volledig als verspild beschouwden. Ze waardeerden de goede kwaliteit van het eten en de vriendelijkheid van het personeel, maar vonden dat deze positieve aspecten niet opwogen tegen de andere problemen die ze ondervonden.

Bron: www.walesonline.co.ukOok interessant:

Alarmerende uitspraken van HAK-topvrouw: Klimaatverandering dreigt voor schaarste te zorgen!

<div class="flex flex-grow flex-col max-w-full"> <div class="min-h-[20px] text-message flex w-full flex-col items-end gap-2 whitespace-pre-wrap break-words...

Lees meer

Pas op! Dit populaire vakantieland heeft de meeste flitspalen en torenhoge boetes!

Vakantie is altijd iets om naar uit te kijken. Veel mensen kiezen ervoor om met...

Lees meer

Net binnen: Wereldwijd problemen door computerstoring “Schiphol ook getroffen”

Schiphol ondervindt ernstige problemen door een wereldwijde computerstoring. De luchthaven meldt op haar website dat...

Lees meer

Mason (56): “Sarah (26) is gevallen voor mijn innerlijk, niet voor het geld”

“Ik ben gevallen op zijn geweldige persoonlijkheid en zeker niet op zijn geld.” Dit lijkt...

Lees meer

Vrouw (64) ruilt alles in tegen een camper: “Ik betaal geen huur en heb mijn vrijheid gevonden”

Siobhan Daniels, een voormalige BBC-verslaggeefster uit Tunbridge Wells, Kent, VK, nam op 64-jarige leeftijd een...

Lees meer

Jongen (6) ziet zijn vader met een andere vrouw. Zijn onschuldige reactie schokt het internet

Kinderen zijn geweldig in hun vermogen om de wereld op hun eigen unieke manier te...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.