Kapotte ritssluiting repareren in slechts 2 minuten? Kleermakers willen niet dat je dit weet!

Heb je ooit een kapotte rits in handen gehad en gedacht dat je naar een kleermaker moest om het te laten repareren? Gelukkig zijn er enkele trucs die je kunt toepassen om een dure reparatie te vermijden. Hier is hoe je dat kunt doen.

black and gold belt buckle

Voorkomen van Reparaties door Goede Zorg

Vaak zorgt onoplettendheid ervoor dat kleding sneller slijt. Om dit te voorkomen, volg je een paar eenvoudige richtlijnen bij het gebruik, wassen en opbergen van je kledingstukken. Dit kan je helpen om geld te besparen en ervoor zorgen dat je kleding langer meegaat.

Onderhoud van Kleding

Het huishoudbudget dat bestemd is voor kleding, is vaak een van de eerste posten waarop wordt bezuinigd tijdens economische crises. Als je vaak dezelfde kleding draagt, moet je deze vaker wassen en strijken, wat sneller slijtage veroorzaakt. Een doffe kleur of versleten plooien zijn enkele van de effecten van onvoldoende zorg.

Een Kapotte Rits: Wat Nu?

Een van de meest voorkomende problemen is een kapotte rits. Moet deze echt vervangen worden als hij alleen maar rafelt of als een klein stukje plastic ontbreekt? Dat is vaak niet nodig. Met een paar eenvoudige stappen kun je zelf een kapotte rits repareren.

De Oplossing in 2 Minuten

Niets is zo vervelend als een rits die kapot gaat aan de onderkant, waar het uiteinde in de schuiver moet worden gestoken. Een mogelijke oplossing is om de bekjes van een tang goed te verwarmen boven een vlam en de gerafelde uiteinden te smelten. Dit moet meerdere keren herhaald worden om de uiteinden aan elkaar te laten hechten.

Stoffen Rechthoeken Gebruiken

Knip twee kleine rechthoeken van stof in dezelfde kleur als de rits. Plaats deze boven en onder de rits en bevestig ze met lijm, geholpen door een pincet. Zodra de lijm droog is, kan de rits weer normaal gebruikt worden.

Breken van het Plastic Onderdelen

Als het plastic onderdeel aan de basis van de rits breekt, kun je een stukje zacht plastic van dezelfde grootte knippen en dit op het gebroken deel lijmen. Snijd vervolgens met een mesje de overtollige delen af.

Gebroken Haken Repareren

Soms breekt het haakje waarmee je de schuiver van de rits bedient. In dat geval kun je een metalen ringetje vinden om het ontbrekende deel te vervangen.

Vastzittende Rits

Als de rits van een rugzak niet opengaat omdat deze misschien geoxideerd is, kun je een ontblokkerende spray gebruiken. Slechts een paar spuitjes en de schuiver beweegt weer soepel.

zip, jeans, jean button

Rits Opent in het Midden

Als de rits zich in het midden opent, betekent dit dat de schuiver zijn grip heeft verloren en strakker moet worden gemaakt. Hiervoor heb je een tang en twee kleine plastic stukjes nodig, die je uit een fles snijdt. Maak de schuiver los, plaats de plastic stukjes tussen de schuiver en de stof, en gebruik de tang om voldoende druk uit te oefenen zodat de plastic stukjes stevig vastzitten.

Conclusie

Met deze eenvoudige trucs kun je zelf een kapotte rits repareren zonder naar een kleermaker te hoeven gaan. Het bespaart je geld en je kleding blijft langer bruikbaar. Volg deze stappen en geniet van de voordelen van zelfredzaamheid!Ook interessant:

Alarmerende uitspraken van HAK-topvrouw: Klimaatverandering dreigt voor schaarste te zorgen!

<div class="flex flex-grow flex-col max-w-full"> <div class="min-h-[20px] text-message flex w-full flex-col items-end gap-2 whitespace-pre-wrap break-words...

Lees meer

Pas op! Dit populaire vakantieland heeft de meeste flitspalen en torenhoge boetes!

Vakantie is altijd iets om naar uit te kijken. Veel mensen kiezen ervoor om met...

Lees meer

Net binnen: Wereldwijd problemen door computerstoring “Schiphol ook getroffen”

Schiphol ondervindt ernstige problemen door een wereldwijde computerstoring. De luchthaven meldt op haar website dat...

Lees meer

Mason (56): “Sarah (26) is gevallen voor mijn innerlijk, niet voor het geld”

“Ik ben gevallen op zijn geweldige persoonlijkheid en zeker niet op zijn geld.” Dit lijkt...

Lees meer

Vrouw (64) ruilt alles in tegen een camper: “Ik betaal geen huur en heb mijn vrijheid gevonden”

Siobhan Daniels, een voormalige BBC-verslaggeefster uit Tunbridge Wells, Kent, VK, nam op 64-jarige leeftijd een...

Lees meer

Jongen (6) ziet zijn vader met een andere vrouw. Zijn onschuldige reactie schokt het internet

Kinderen zijn geweldig in hun vermogen om de wereld op hun eigen unieke manier te...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.