Jeroen Rietbergen bedroog Linda de Mol met stiefdochter van deze zangeres

Vorige maand werd bekend dat Jeroen Rietbergen niet vervolgd gaat worden. Er is niet voldoende bewijs gevonden voor dwang in zijn zedenzaak. Maar ondertussen blijven er verhalen over de partner van Linda de Mol naar buiten komen.

Voormalig Luv’-zangeres Marga Scheide claimt nu in gesprek met weekblad Story dat haar toenmalige stiefdochter in 2013 een affaire had met Jeroen. Het gaat om Renée, de dochter van de in juni 2023 overleden Michiel Gunning. Met hem was Marga achttien jaar lang samen, tot Michiel de strijd tegen darmkanker verloor.

Jeroen was tijdens zijn affaire met Renée al samen met Linda. “Dat vond ik echt vervelend voor Renée, hoor. Ik vond het echt ongepast van Jeroen. Ik ben faliekant tegen vreemdgaan, dat is een ver-van-mijn-bed-show. Zo ga je niet met elkaar om”, vertelt Marga, die het dan ook zeker niet ‘eigen schuld’ van haar toenmalige stiefdochter vond. “Renée was niet degene die fout was. Zij had geen relatie. Ik stond en sta nog steeds pal achter Renée.” Saillant detail is dat Linda ooit een schoonzus van Marga is geweest. “Die kruisbestuiving had ik liever niet meegemaakt.”

Opvallend genoeg ontkende Marga eerder nog de affaire van Renée en Jeroen. “Toen ik haar sprak, bleek er niets aan de hand. Ze kennen elkaar, ja. Maar zo gaat dat in ’t Gooi”, zei ze eens in De Telegraaf. “Daar kent iedereen iederéén wel, als je er lang genoeg rondloopt. Als je het mij vraagt, nee, dan is er Renée kennende nooit wat gebeurd tussen haar en die man van Linda. Wat een circus. Ik hoop dat het snel over is allemaal. Die hele toestand.” Maar nu erkent Marga dus dat het tóch waar was.

Tegen Jeroen liepen meerdere aanklachten van seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar wegens gebrek aan bewijs van dwang werd de zaak geseponeerd. Onlangs maakte hij een comeback op werkgebied. Sterker nog: Erik de Zwart vertelde in gesprek met het weekblad Weekend dat Jeroen al vóór de definitieve seponering weer aan het werk was. “Hij schrijft mooie muziek”, zegt Erik over Jeroen. “Nou ja, en binnenkort is het weer te horen hè. Bij Gooische Vrouwen natuurlijk. Daar heeft hij alles van voor gecomponeerd. Dus die comeback heeft hij alweer.”

In mei werd bekend dat Jeroen Rietbergen niet vervolgd gaat worden. Er was niet voldoende bewijs gevonden voor dwang in zijn zedenzaak. En dus kon de partner van Linda de Mol het ‘normale’ leven weer gaan proberen langzaam op te pakken.

Onlangs moest Noa Vahle nog flink wat kritiek slikken vanwege haar reactie op de seponering van de zedenzaak tegen haar stiefvader Jeroen Rietbergen. Angela de Jong had zich in de AD Mediapodcast uitgesproken over Noa: “Ik vind het echt schrikbarend hoe weinig empathie er vanuit die hoek voor het slachtoffer is. Niet alleen de advocaat die zo raar deed, maar ik hoor Noa toch ook niks zeggen bij De Oranjezomer vorige week over hoe verschrikkelijk ze het vindt voor al die jonge meiden.” Volgens Angela was Noa ‘alleen maar blij dat hij off the hook is’.

Jeroen, oud-bandleider bij de talentenjacht, werd door een voormalig deelneemster beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Haar advocaat, Sébas Diekstra, zei eerder op woensdag te overwegen om een artikel 12-procedure op te starten om daarmee justitie te dwingen Jeroen alsnog te vervolgen.

Het verhaal van Marga Scheide over de affaire van haar toenmalige stiefdochter Renée en Jeroen Rietbergen heeft veel stof doen opwaaien. Hoewel Jeroen niet vervolgd wordt wegens gebrek aan bewijs, blijven de beschuldigingen en geruchten hem achtervolgen. Zijn comeback in de muziekwereld en de kritiek die Noa Vahle heeft ontvangen, tonen aan dat het laatste woord over deze kwestie nog niet is gezegd. De vraag blijft of dit verhaal ooit echt tot rust zal komen.

Veel mensen vragen zich af wat de impact van deze beschuldigingen zal zijn op de lange termijn. Zal Jeroen ooit echt in staat zijn om zijn carrière volledig te herstellen? En hoe zal Linda de Mol hiermee omgaan, gezien haar publieke en persoonlijke relatie met Jeroen? Deze vragen blijven onbeantwoord, terwijl de publieke opinie blijft fluctueren.

Ondanks de seponering van de zaak, blijft de kwestie een heet hangijzer. Velen vragen zich af of er ooit volledige duidelijkheid zal komen. De beschuldigingen en de juridische procedures hebben diepe sporen nagelaten, zowel in de media als bij de betrokkenen zelf. De maatschappelijke discussie over seksueel grensoverschrijdend gedrag blijft ondertussen doorgaan.

Linda de Mol, een prominente figuur in de Nederlandse media, heeft tot nu toe relatief weinig gereageerd op de gebeurtenissen rondom haar partner. Haar stilzwijgen kan worden gezien als een poging om de rust te bewaren en verdere media-aandacht te vermijden. Toch blijft het publiek nieuwsgierig naar haar standpunt en hoe ze de situatie intern beleeft.

Ondertussen gaat het leven door voor Jeroen Rietbergen en Linda de Mol. Hun vermogen om deze turbulente periode te doorstaan en verder te gaan, zal afhangen van hun persoonlijke veerkracht en de steun die ze van hun omgeving ontvangen. Het is een complexe situatie, waarin alle betrokkenen proberen hun weg te vinden.Ook interessant:

Alarmerende uitspraken van HAK-topvrouw: Klimaatverandering dreigt voor schaarste te zorgen!

<div class="flex flex-grow flex-col max-w-full"> <div class="min-h-[20px] text-message flex w-full flex-col items-end gap-2 whitespace-pre-wrap break-words...

Lees meer

Pas op! Dit populaire vakantieland heeft de meeste flitspalen en torenhoge boetes!

Vakantie is altijd iets om naar uit te kijken. Veel mensen kiezen ervoor om met...

Lees meer

Net binnen: Wereldwijd problemen door computerstoring “Schiphol ook getroffen”

Schiphol ondervindt ernstige problemen door een wereldwijde computerstoring. De luchthaven meldt op haar website dat...

Lees meer

Mason (56): “Sarah (26) is gevallen voor mijn innerlijk, niet voor het geld”

“Ik ben gevallen op zijn geweldige persoonlijkheid en zeker niet op zijn geld.” Dit lijkt...

Lees meer

Vrouw (64) ruilt alles in tegen een camper: “Ik betaal geen huur en heb mijn vrijheid gevonden”

Siobhan Daniels, een voormalige BBC-verslaggeefster uit Tunbridge Wells, Kent, VK, nam op 64-jarige leeftijd een...

Lees meer

Jongen (6) ziet zijn vader met een andere vrouw. Zijn onschuldige reactie schokt het internet

Kinderen zijn geweldig in hun vermogen om de wereld op hun eigen unieke manier te...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.