Openbaring tijdens het gesprek
Tijdens hun ontmoeting kwam de ware aard van het probleem aan het licht. De vriend van Wies had onenigheid met zijn ouders omdat hij onverantwoordelijk met zijn geld omging. Zijn uitgavenpatroon bestond voornamelijk uit drank, uitgaan en kleding. Dit leidde tot een aanzienlijke schuld van 3000 euro. Hoewel Wies in eerste instantie de reactie van zijn ouders overdreven vond, veranderde haar mening toen ze hoorde over de omvang van zijn schuld. Emotioneel en zonder uitweg, brak de vriend van Wies in tranen uit.
Gebaar van goedheid
Wies twijfelde aanvankelijk, maar besloot uiteindelijk haar vriend te helpen met zijn financiële problemen. Hoewel ze zelf geen groot spaarsaldo had, kon ze toch 1000 euro missen omdat ze nog thuis woonde. Ze bood dit bedrag aan met de afspraak dat hij haar terug zou betalen zodra hij een baan vond. Wies vertrouwde erop dat hij haar terug zou betalen, gezien hij bijna klaar was met zijn studie en ze hem goed kende.
Huidige stand van zaken
Fast forward naar twee jaar later, en Wies heeft nog steeds geen cent teruggezien van haar ‘lening’. Na de lening heeft haar vriend haar meerdere malen bedankt, maar sindsdien heeft hij alle communicatie verbroken. Wies heeft hem geconfronteerd, maar tevergeefs. Ze woont nu zelfstandig en het geld dat ze ooit uitleende, heeft ze nu zelf hard nodig. Het feit dat het haar eigen geld is, maakt de situatie nog frustrerender.
Wat zou jij doen in zo een situatie? Laat het ons weten door een reactie op Facebook achter te laten.