Rachel Hazes heeft onlangs bekendgemaakt dat haar brasserie, Casa Hazes, tijdelijk haar openingstijden zal aanpassen vanwege een corona-uitbraak onder het personeel.
Vanaf vandaag tot eind september zal de zaak alleen overdag geopend zijn, van 10:00 uur tot 17:00 uur. Dit besluit heeft Rachel met pijn in het hart genomen, aangezien de gezondheid en veiligheid van zowel haar team als haar gasten vooropstaan.
“Met heel veel pijn en verdriet moeten wij jullie mededelen dat brasserie Casa Hazes vanaf morgen tot 24 september alleen op de dag open is”, schreef Rachel in een emotionele post op Instagram. Ze benadrukte dat het besluit noodzakelijk is vanwege enkele positieve coronatests onder haar werknemers.
Hoewel het restaurant goed loopt en dagelijks vol zit, is het succes van Casa Hazes niet zonder uitdagingen. Het is bekend dat Rachel zich enorm inzet voor de zaak, maar de coronasituatie heeft extra druk op haar gelegd. “We willen bij ons team en zeker ook bij onze gasten de gezondheid waarborgen en veiligheid bieden,” voegde ze toe.
Naast de operationele veranderingen door corona, doen er al langere tijd geruchten de ronde dat het Rachel zwaar valt om de brasserie draaiende te houden. Ondanks het grote succes, wordt gezegd dat Rachel te veel hooi op haar vork heeft genomen. In de podcast Strikt Privé vertelde Evert Santegoeds dat Rachel zich volledig overwerkt voelt. “Ze werkt zich helemaal een slag in de rondte”, aldus Santegoeds.
Evert suggereerde zelfs dat haar zoon, André Hazes, misschien moet ingrijpen. “Misschien moet hij daar maar eens mee bellen, want ik hoor verhalen dat het toch niet helemaal goed gaat”, onthulde hij. Hij wees erop dat de gasten vaak speciaal voor Rachel komen en dat dit extra druk op haar legt.
Naast haar rol als eigenaar moet Rachel ook veel van de dagelijkse taken op zich nemen, iets dat nu zijn tol begint te eisen. “Rachel komt zelf niet aan werken toe, zelfs niet aan poetsen hoor ik,” meldde Santegoeds. Hij suggereerde dat Rachel mogelijk al overweegt om het rustiger aan te doen, ondanks het feit dat Casa Hazes nog maar een paar maanden open is.
De sluiting in de avonden is een moeilijk, maar noodzakelijk besluit voor Rachel en haar team. Hoewel de coronacrisis in veel sectoren impact heeft gehad, blijkt het runnen van een succesvolle brasserie onder deze omstandigheden bijzonder uitdagend. Voor nu moet het team zich concentreren op het veiligstellen van de gezondheid van alle betrokkenen.
Voor Rachel betekent dit wellicht een kans om even op adem te komen en haar balans terug te vinden, al blijft de toekomst onzeker. Hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen, hangt grotendeels af van hoe snel haar medewerkers weer volledig hersteld zijn en hoe de pandemie zich verder ontwikkelt.