Mayonaise is een onmisbare saus in de keuken. Het is zeer veelzijdig en wordt in veel recepten gebruikt. In dit artikel leggen we uit hoe je een heerlijke avocado-mayonaise kunt maken, die perfect is als vervanger voor de klassieke mayonaise, omdat het veel gezonder is en, naar onze mening, zelfs lekkerder.
Door avocado te gebruiken, kunnen we het aantal calorieën aanzienlijk verminderen. Hoewel deze vrucht vet bevat, is het rijk aan gezonde vetten en is het in de juiste hoeveelheden ook goed voor je. Het helpt ons om een vol gevoel te krijgen en minder te eten. Avocado zit boordevol vezels, omega-3 vetzuren en vitamine E.
De ingrediënten die je nodig hebt zijn: een halve avocado op kamertemperatuur, een ei, een beetje zonnebloemolie, twee eetlepels citroensap, zwarte peper, twee takjes verse koriander en een snufje zout. Doe het ei op kamertemperatuur, de olie en het zout in de blender op maximale stand. Het recept gaat verder op de volgende pagina.