Heeft het eigenlijk wel zin om eieren te laten schrikken? Dit is het antwoord!

Heb je je ooit afgevraagd waarom we gekookte eieren onder koud water laten schrikken nadat ze uit het kokende water zijn gehaald? Deze veelvoorkomende praktijk bij het koken van eieren heeft verschillende belangrijke redenen. In dit artikel zullen we uitleggen waarom we deze stap nemen en wat het effect ervan is op de textuur en kleur van het ei.

Het effect van het schrikken van eieren

Het belangrijkste doel van het laten schrikken van gekookte eieren is om het kookproces te stoppen en de gewenste textuur te behouden. Het koken van eieren verandert hun consistentie, en de mate van deze verandering is afhankelijk van hoe lang je ze kookt. Als je eieren te lang in kokend water laat liggen, worden ze harder dan gewenst. Dit kan een probleem zijn als je bijvoorbeeld zachtgekookte eieren wilt.

Door de eieren direct na het koken in koud water te plaatsen, wordt het kookproces gestopt. Dit betekent dat het eiwit stevig blijft, maar het eigeel zacht en smeuïg blijft. Hierdoor krijg je het gewenste resultaat, of je nu een zacht- of hardgekookt ei wilt. Lees snel verder op de volgende pagina.



Ook interessant:

Supertip: Dit is waarom je vandaag nog een schaaltje zout voor je raam moet zetten

<div class="flex max-w-full flex-col flex-grow"> <div class="min-h-8 text-message flex w-full flex-col items-end gap-2 whitespace-normal break-words...

Lees meer

Baba Vanga heeft een angstaanjagende reeks gebeurtenissen voorspeld die zullen leiden tot het ‘einde van de wereld’.

De blinde mysticus Baba Vanga heeft een reeks angstaanjagende voorspellingen gedaan over gebeurtenissen die zouden...

Lees meer

Deze 5 huishoudelijke apparaten slurpen de meeste energie (nr 4 verwacht je niet)

<strong>Zoals het er nu uitziet gaan we een flink dure periode in. De energieprijzen schieten...

Lees meer

Kinderarts waarschuwt: Dit mag je nooit in de broodtrommel van je (klein)kind doen

Bij het zorgvuldig inpakken van de lunchtrommels van je kinderen is het cruciaal om bepaalde...

Lees meer

LET OP: Deze rare ‘klomp’ in je kerstboom is geen dennenappel. De waarheid geeft je kippenvel!

<strong>Heb jij je kerstboom al opstaan? Dan zal het je wel opgevallen zijn dat er...

Lees meer

Opgelet: 3 dingen die je nooit moet klaarmaken in de airfryer (niet doen!)

<strong>De airfryer is een veelzijdig stukje keukenapparatuur. Het is de koning van de keuken en...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.