Grote problemen in verzorgingstehuizen: “Betalen voor koffie…”

Ouderen die in Florence Steenvoorde in Rijswijk wonen, worden geconfronteerd met een onverwachte verandering: geen gratis koffie meer tijdens hun bezoek aan de recreatiezaal.

Voorheen was dit een vanzelfsprekendheid, maar nu betalen ze maar liefst €2,50 voor een kopje koffie. Bovendien is het niet meer toegestaan om eigen consumpties mee te brengen, zoals aangegeven op duidelijke bordjes.

De bewoners van meer dan zeventig aanleunwoningen waren verbijsterd toen ze hoorden dat hun dagelijkse kopje koffie of thee niet langer kosteloos is in Florence Steenvoorde.

Het zorgcentrum, oorspronkelijk bedoeld als een plek waar ouderen zelfstandig kunnen wonen, heeft besloten tot deze nieuwe tarieven.

Voorheen genoten ouderen van gratis koffie, maar nu betalen ze restaurantprijzen: €2,50 voor koffie, €1,75 voor thee en €1,25 voor een glas water.

Deze verandering gaat gepaard met striktere regels, zoals het verbod op eigen eten en drinken meenemen, wat voor veel bewoners als een onaangename verrassing kwam.

Henny van der Horst (87) is een van de bewoners die zich fel verzet tegen deze maatregelen. Ze uit haar ongenoegen over de hoge prijzen en het verbod op zelf meegenomen snacks, zoals ze aan De Telegraaf vertelt. “Dit zijn prijzen die je in een restaurant verwacht! Het is belachelijk.”

De ontmoetingsruimte, voorheen een bruisende plek waar ouderen samenkwamen voor een praatje bij een kop koffie, is nu opvallend leeg. Henny legt uit dat de nieuwe kostenstructuur ouderen ervan weerhoudt om samen te komen. “Dit is geen goede zet!”, voegt ze eraan toe.

Ella, 74 jaar oud, is ook zwaar teleurgesteld. Voor haar dagelijkse kopje thee, waarvoor ze voorheen haar eigen theezakje meenam, moet ze nu €1,75 betalen voor alleen een bekertje heet water.

“Voor mij is dat veel geld”, zegt ze teleurgesteld. Bovendien heeft Ella opgemerkt dat de maaltijden plotseling 60 procent duurder zijn geworden, wat haar nog meer zorgen baart.

In reactie op de ophef heeft Florence gereageerd door te benadrukken dat de aanleunwoningen als zelfstandige huurwoningen worden beschouwd. Volgens hen hebben deze bewoners geen recht op gratis koffie en thee, omdat het zorggeld uit de Wet langdurige zorg is bedoeld voor de bewoners van het verpleeghuis zelf.

De bewoners voelen zich in de steek gelaten door deze verklaring. “Niemand heeft ons ooit verteld dat deze aanleunwoningen geen recht meer hebben op voorzieningen zoals gratis koffie”, merken ze op. Ze zien dit als een commerciële beslissing die ten koste gaat van de oudere bewoners.

Bron: AD.nl

Bron: Rijswijksdagblad.nlOok interessant:

Alarmerende uitspraken van HAK-topvrouw: Klimaatverandering dreigt voor schaarste te zorgen!

<div class="flex flex-grow flex-col max-w-full"> <div class="min-h-[20px] text-message flex w-full flex-col items-end gap-2 whitespace-pre-wrap break-words...

Lees meer

Pas op! Dit populaire vakantieland heeft de meeste flitspalen en torenhoge boetes!

Vakantie is altijd iets om naar uit te kijken. Veel mensen kiezen ervoor om met...

Lees meer

Net binnen: Wereldwijd problemen door computerstoring “Schiphol ook getroffen”

Schiphol ondervindt ernstige problemen door een wereldwijde computerstoring. De luchthaven meldt op haar website dat...

Lees meer

Mason (56): “Sarah (26) is gevallen voor mijn innerlijk, niet voor het geld”

“Ik ben gevallen op zijn geweldige persoonlijkheid en zeker niet op zijn geld.” Dit lijkt...

Lees meer

Vrouw (64) ruilt alles in tegen een camper: “Ik betaal geen huur en heb mijn vrijheid gevonden”

Siobhan Daniels, een voormalige BBC-verslaggeefster uit Tunbridge Wells, Kent, VK, nam op 64-jarige leeftijd een...

Lees meer

Jongen (6) ziet zijn vader met een andere vrouw. Zijn onschuldige reactie schokt het internet

Kinderen zijn geweldig in hun vermogen om de wereld op hun eigen unieke manier te...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.