Er is een belangrijke doorbraak in de zaak van de vermiste Franse peuter Émile. Sinds zijn verdwijning op 8 juli 2023 zijn zijn schedel en botten eind maart gevonden in de Alpen. Nu is er DNA aangetroffen op zijn kleding.
Het onbekende DNA is een cruciaal element in het onderzoek. Het is nog niet vastgesteld van wie het DNA afkomstig is, maar het staat vast dat het niet van familieleden is. Dit kan mogelijk leiden tot nieuwe aanwijzingen over wat er met Émile is gebeurd.
Onderzoekers zijn momenteel bezig met het afnemen van DNA-monsters van andere personen om te vergelijken. Dit proces is essentieel omdat het DNA moet matchen met het Nationaal Genetisch Vingerafdrukbestand (FNAEG). Wanneer er geen overeenkomsten zijn, blijft het DNA anoniem en onbruikbaar voor het onderzoek.
Er is nog onduidelijkheid over de hoeveelheid DNA die is aangetroffen. Het betreft ‘sporen van contact’, wat inhoudt dat het gaat om DNA dat een persoon heeft achtergelaten door bijvoorbeeld een kledingstuk aan te raken. Dit kan tijdens een handdruk of bij een ander moment van fysiek contact zijn gebeurd.
In het dorp Le Vernet, waar Émile verdween, heerst al enige tijd de speculatie dat hij mogelijk is vermoord. In een podcast over de zaak gaven journalisten informatie vrij die zij van een agent hadden ontvangen. Deze agent zou hebben gesuggereerd dat een overleden inwoner van een nabijgelegen dorp betrokken zou kunnen zijn bij Émiles dood.
Deze man had een verleden van juridische problemen, waaronder beschuldigingen van seksueel misbruik van een minderjarige. Hij stond onder gerechtelijk toezicht en zou in november 2023 voor de rechter verschijnen. Echter, voordat het proces begon, pleegde hij zelfmoord, wat de speculaties rondom de zaak alleen maar versterkt.
Met de ontdekking van DNA op Émiles kleding en de geruchten over de overleden man hoopt men meer duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden van zijn verdwijning. De autoriteiten blijven zich inzetten voor het oplossen van deze tragische zaak. Het onderzoek is nog steeds in volle gang, en de hoop op antwoorden blijft bestaan.