Behoud van vitamines
Een andere reden om groenten niet te vroeg in kokend water te doen, is het behoud van voedingsstoffen. Het Voedingscentrum zegt dat koken voedingsstoffen kan verminderen, vooral bij bladgroenten zoals spinazie en boerenkool. Tot wel 50 procent van de voedingsstoffen kan verloren gaan als je deze te lang kookt. Vitamine C is bijvoorbeeld erg gevoelig voor hitte. Om de meeste voedingsstoffen te bewaren, kun je overwegen om je groenten te stomen.
Bekijk de tip hier:
Lijst van groenten en hun groeiwijze
Om het makkelijk te maken, hier een lijst van groenten en waar ze groeien:
Groenten die boven de grond groeien:
- Broccoli
- Bloemkool
- Asperges
- Spinazie
- Sperziebonen
- Snijbonen
- Erwten
- Spruitjes
- Artisjok
Groenten die onder de grond groeien:
- Aardappels
- Zoete aardappels
- Wortels
- Pastinaak
- Koolraap
- Knolselderij
- Ui
- Bieten
Door deze eenvoudige regels te volgen, kun je niet alleen de kooktijd optimaliseren, maar ook zorgen dat je groenten voedzaam en smakelijk blijven. Hoe doe jij jouw groente koken? Ga je dit nu veranderen? Laat het ons weten door te reageren onder het bericht op Facebook. Vergeet ook niet om het artikel te delen!
Bron: Instagram