Groenten in koud of kokend water gooien? Wij hebben het antwoord

Veel mensen vragen zich af of ze bepaalde groenten beter in koud of al kokend water kunnen doen. Er is een handige regel die je kunt volgen om dit te beslissen.

Waar groeit je groente?
Je hebt waarschijnlijk nooit nagedacht waarom je sommige groenten in kokend water doet en andere in koud water begint te koken. Bijvoorbeeld, broccoli en spruitjes doe je in kokend water, terwijl je aardappelen en pastinaak start in koud water. Hier is een simpele uitleg voor. Groenten die boven de grond groeien zoals broccoli, bloemkool, en sperziebonen zijn snel klaar en doe je in kokend water om te voorkomen dat ze te zacht worden. Groenten die onder de grond groeien zoals aardappelen en bieten hebben meer tijd nodig om te garen, dus die begin je in koud water. Lees snel verder op de volgende pagina.



Ook interessant:

Dringende terugroepactie Jumbo: Breng dit product direct terug!

Veel mensen vragen zich af of ze bepaalde groenten beter in koud of al kokend...

Lees meer

WEERALARM: KNMI waarschuwt voor zware windstoten in deze gebieden

Veel mensen vragen zich af of ze bepaalde groenten beter in koud of al kokend...

Lees meer

Deze 10 dingen hoef je maar één keer per jaar schoon te maken (en jij doet het vast vaker)

Veel mensen vragen zich af of ze bepaalde groenten beter in koud of al kokend...

Lees meer

Uienschillen: Gooi ze nooit weg: je hebt geen idee wat je ermee kunt doen!

Veel mensen vragen zich af of ze bepaalde groenten beter in koud of al kokend...

Lees meer
person in blue gloves holding white textile

Dit is hoeveel calorieën je verbrand tijdens het schoonmaken

Veel mensen vragen zich af of ze bepaalde groenten beter in koud of al kokend...

Lees meer

Verloren smaken: nostalgische lekkernijen die je vergeten bent

Veel mensen vragen zich af of ze bepaalde groenten beter in koud of al kokend...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.