Reinig en desinfecteer het mes na elk gebruik om bacteriegroei te voorkomen en de levensduur van het mes te verlengen. Door deze stappen te volgen, kun je een schone, grondige scheerbeurt bereiken en tegelijkertijd het risico op irritaties en infecties minimaliseren.
Met deze methode zul je je oude scheermesjes niet meer weggooien. Scheermesjes hebben een lange geschiedenis, die teruggaat tot het oude Egypte, waar zowel mannen als vrouwen zich om hygiënische redenen scheerden. Met de uitvinding van de wegwerpscheermes door King Camp Gillette in 1901, werd scheren toegankelijker en handiger voor veel mensen.
Door de jaren heen zijn scheermesjes verder verfijnd en aangevuld met functies zoals meerdere mesjes, ergonomische handgrepen en ingebouwde smeersystemen. Vandaag de dag zijn er vele opties beschikbaar, van wegwerpmesjes tot elektrische scheerapparaten, om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen.
Een techniek om oude scheermesjes weer scherp te maken, is door ze voor gebruik een paar minuten in heet water te weken. Dit helpt om haartjes en zeepresten op de mesjes te verzachten. Een andere techniek is om de scheermesjes over de binnenkant van een spijkerbroek te halen, wat helpt roest te verwijderen en de scherpte van het mesje te herstellen. Beide methoden kunnen helpen de levensduur van je scheermesjes te verlengen.