Karamel Pecannoten French Toast Ovenschotel
Ingrediënten:
– 1 stuk boter, gesmolten
– 1 kopje bruine suiker
– 1/2 kopje gehakte pecannoten
– 1 stokbrood, diagonaal gesneden in plakjes van 3,5 cm dik
– 4 eieren
– 1 kopje volle melk of half en half
– 1/2 theelepel kaneel
– 1/4 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze:
1. Vet een 9×13 pan in met boter of kookspray.
2. Meng de gesmolten boter, bruine suiker en pecannoten in een kom en verspreid over de bodem van de pan.
3. Schik de stokbroodplakjes in de pan in een gelijkmatige laag zonder overlap.
4. Klop in een kom de eieren, melk, kaneel, nootmuskaat en vanille-extract tot een homogeen mengsel.
5. Giet dit mengsel gelijkmatig over het stokbrood, dek af met plasticfolie en zet minstens een uur in de koelkast, of laat het tot een nacht staan.
6. Verwarm de oven voor op 375°F (190°C) en bak de wentelteefjes 35 tot 40 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
7. Laat de schotel even afkoelen, keer hem dan om op een bakplaat of snijplank zodat de karamel-pecannotenlaag bovenop komt.
8. Serveer met ahornsiroop, slagroom of verse bessen voor een feestelijk en heerlijk ontbijt.