Gebruik geen normaal water om je rijst te koken, doe dit en je maakt het 100x lekkerder!

De juiste methode is als volgt: Was de rijst, maar overdrijf het niet. Tijdens het wassen is het niet nodig om de rijst onder stromend water af te spoelen. Roer de rijst met je handen in een kom om zichtbare onzuiverheden te verwijderen. Was het één of twee keer voorzichtig en het blijft in goede staat, zelfs na langere tijd bewaren. Oude rijst moet niet vaker dan drie keer worden gewassen.

Dan kunnen we het rijstwater gebruiken: Rijstwater is het water dat overblijft na het wassen van rijst. Sommige sporenelementen in de rijst, zoals calcium en fosfor, blijven in dit water achter. Gebruik het om bloemen water te geven, het kan een bevorderende werking hebben. Gebruik het om groenten en fruit schoon te maken. Omdat rijstwater licht zuur is, kan het helpen pesticiden op groenten en fruit af te breken, waarna je het met schoon water kunt afspoelen. Dit maakt het gezonder om de vruchten te eten.

Gebruik het ook om afwas te doen. Rijstwater kan effectief vet op oppervlakken reinigen. Het kan ook gebruikt worden om sterk ruikende vis of zeevruchten schoon te maken. Voeg een beetje zout toe aan het rijstwater om de geur te verwijderen en het eten lekkerder te maken. Het kan zelfs helpen roest te verwijderen, kleding witter te maken, en nog veel meer voordelen.

Het kruiden met zout is essentieel: Voeg een beetje zout toe om de glutenvorming in de rijst te verbeteren en de smaak te versterken. Rijst die op deze manier wordt bereid, is zacht, niet plakkerig en geurig. Het belangrijkste bestanddeel van witte rijst is zetmeel. Wanneer zure stoffen met zetmeel in aanraking komen, kunnen ze de rijst luchtiger maken en zachter om te eten. Een ander voordeel is dat azijn bij hoge temperaturen kan voorkomen dat rijst ranzig wordt. Voeg echter niet te veel azijn toe bij het stomen van rijst, slechts 2 tot 3 druppels witte azijn per kilo rijst is voldoende.

Volg deze tips om van de beste rijst te genieten bij je huisgemaakte gerechten!



Ook interessant:

VIDEO: Waarom Jochem Myjer altijd zal denken aan de Bonaire-menéér!

Jochem Myjer is een meester in het combineren van energieke fysieke humor met scherpe observaties,...

Lees meer

VIDEO: Harrie Jekkers en zijn meest grappige kijk op Nederlandse dialecten

Harrie Jekkers, de bekende Nederlandse cabaretier, heeft met zijn humor en scherpe observaties een plaats...

Lees meer

Zien: Brutaal pestventje kan wel wat opvoeding gebruiken (video)

Kinderen worden vanzelf groter als je ze voedt, maar dat betekent nog niet dat je...

Lees meer

Video: Nieuwe televisie besteld? Met deze postbezorgers krijg je deze niet heel binnen

<div class="flex max-w-full flex-col flex-grow"> <div class="min-h-8 text-message flex w-full flex-col items-end gap-2 whitespace-normal break-words...

Lees meer

Een fascinerende optische illusie onthult verrassende inzichten over je persoonlijkheid

<div class="flex max-w-full flex-col flex-grow"> <div class="min-h-8 text-message flex w-full flex-col items-end gap-2 whitespace-normal break-words...

Lees meer

Twee auto’s botsen tegen elkaar, maar wie was de schuldige? 95% zit ernaast!

Stel je een alledaagse verkeerssituatie voor. Je rijdt, zoals gewoonlijk, op de weg en komt...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.