Dit worden de nieuwe prijzen voor een biertje op het terras

Het leven lijkt steeds duurder te worden en dat is geen illusie. In de afgelopen twee jaar zijn de prijzen van dagelijkse producten in de supermarkt flink gestegen, sommige zelfs verdubbeld. Maar wat betekent dit voor je portemonnee als je deze zomer van een biertje op het terras wilt genieten? We duiken in de kosten van populaire drankjes en geven je tips om toch binnen budget te blijven.
a potted plant sitting on top of a wooden table

Een biertje op het terras kost je tegenwoordig gemiddeld €3,65. Dit is aanzienlijk duurder dan een blikje uit de supermarkt, maar het terras biedt een bepaalde sfeer en gezelligheid die je niet zomaar thuis nabootst.

Vooral in het stadscentrum kunnen de prijzen oplopen tot ongeveer €4 voor een standaard glas bier.Terrassen in het stadscentrum zijn vaak duurder vanwege hogere huurprijzen en de populaire locatie.

De mogelijkheid om mensen te kijken en de ambiance van een bruisende stad voegen een onbetaalbare waarde toe aan je drankje. Deze extra kosten worden doorberekend aan de klant, wat de hogere prijzen verklaart.

Niet alleen bier is prijzig. Een kopje koffie kost je gemiddeld €3,30 en een glas huiswijn komt neer op ongeveer €4,96. Frisdrankliefhebbers betalen gemiddeld €3,16 voor een colaatje of andere soorten frisdrank. Net als bij bier, kunnen deze prijzen in het centrum nog hoger uitvallen.

Als je van mixdrankjes houdt, moet je diep in de buidel tasten. Voor een mixdrankje betaal je in het centrum gemiddeld €9,60. Deze hoge prijs komt door de combinatie van dure sterke dranken en de locatie waar je zit.

Het loont dus de moeite om terrassen buiten het centrum te overwegen voor goedkopere alternatieven. Om de kosten wat te drukken, kun je overwegen om een terras buiten het stadscentrum te bezoeken. Hier zijn de prijzen vaak lager en kun je voor hetzelfde geld meer drinken bestellen.

Hoewel het ‘mensen kijken’ hier misschien minder spectaculair is, bespaar je wel aanzienlijk op je drankjes. De stijgende prijzen van consumptiegoederen en diensten hebben invloed op het dagelijks leven van iedereen.

Niet alleen je wekelijkse boodschappen, maar ook je sociale activiteiten, zoals een terrasje pakken, worden duurder. Dit heeft vooral impact op mensen met een vast of laag inkomen, die nu beter moeten plannen en keuzes maken om hun budget te beheren.

De stijgende prijzen zijn grotendeels te wijten aan inflatie, verhoogde productiekosten en logistieke uitdagingen. De coronapandemie heeft de supply chains wereldwijd verstoord, wat heeft geleid tot hogere kosten voor grondstoffen en transport.

Deze kosten worden uiteindelijk doorberekend aan de consument. In vergelijking met enkele jaren geleden zijn de prijzen van drankjes op het terras flink gestegen.

Waar je vroeger voor minder dan drie euro een biertje kon bestellen, is dit tegenwoordig bijna ondenkbaar. De prijsstijgingen zijn een weerspiegeling van de bredere economische trends en de toenemende kosten van levensonderhoud.

Hoewel de prijzen op het terras aanzienlijk zijn gestegen, blijft het een geliefde bezigheid om van een drankje te genieten in de buitenlucht. Door slimme keuzes te maken, zoals het kiezen van terrassen buiten het centrum, kun je toch genieten zonder je budget te overschrijden.

Houd de economische trends in de gaten en plan je uitjes zorgvuldig om optimaal te kunnen genieten van je zomerse dagen zonder financiële kater.

Met deze inzichten ben je beter voorbereid op wat je deze zomer kunt verwachten als je van een drankje op het terras wilt genieten. Proost op een zonnige en betaalbare zomer!Ook interessant:

Alarmerende uitspraken van HAK-topvrouw: Klimaatverandering dreigt voor schaarste te zorgen!

<div class="flex flex-grow flex-col max-w-full"> <div class="min-h-[20px] text-message flex w-full flex-col items-end gap-2 whitespace-pre-wrap break-words...

Lees meer

Pas op! Dit populaire vakantieland heeft de meeste flitspalen en torenhoge boetes!

Vakantie is altijd iets om naar uit te kijken. Veel mensen kiezen ervoor om met...

Lees meer

Net binnen: Wereldwijd problemen door computerstoring “Schiphol ook getroffen”

Schiphol ondervindt ernstige problemen door een wereldwijde computerstoring. De luchthaven meldt op haar website dat...

Lees meer

Mason (56): “Sarah (26) is gevallen voor mijn innerlijk, niet voor het geld”

“Ik ben gevallen op zijn geweldige persoonlijkheid en zeker niet op zijn geld.” Dit lijkt...

Lees meer

Vrouw (64) ruilt alles in tegen een camper: “Ik betaal geen huur en heb mijn vrijheid gevonden”

Siobhan Daniels, een voormalige BBC-verslaggeefster uit Tunbridge Wells, Kent, VK, nam op 64-jarige leeftijd een...

Lees meer

Jongen (6) ziet zijn vader met een andere vrouw. Zijn onschuldige reactie schokt het internet

Kinderen zijn geweldig in hun vermogen om de wereld op hun eigen unieke manier te...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.