Dit trucje is super eenvoudig en je hebt er niets speciaals voor nodig, behalve een flesje azijn dat in bijna elke keuken wel te vinden is. Het mooie is dat je geen verschil proeft in de frietjes; de azijn beïnvloedt de smaak niet negatief. In plaats daarvan zul je merken dat je frietjes een stuk krokanter zijn dan normaal, iets wat vaak lastig te bereiken is met thuis frituren.
Het proces is simpel: kook je gesneden aardappelen kort in water met een lepel azijn, droog ze daarna goed af, en frituur ze vervolgens tot ze goudbruin en knapperig zijn. Deze kleine aanpassing in je bereidingswijze kan het verschil maken tussen gewone huisgemaakte frietjes en frietjes die zo lekker krokant zijn dat je vrienden en familie zullen vragen naar je geheim.
Dus, de volgende keer dat je zelf frietjes maakt, vergeet dan niet om dit simpele ingrediënt te gebruiken. Het is een kleine moeite met een groot effect, waardoor je zelfgemaakte frietjes naar een hoger niveau getild worden. Wie had gedacht dat iets zo eenvoudig als een lepel azijn het geheim kon zijn achter de perfect krokante friet?