Dit is wat iedereen vergeet te doen wanneer je het wasgoed vergeten bent eruit te halen

Het is ons allemaal wel eens overkomen: je gooit een lading wasgoed in de wasmachine, drukt op de startknop, en vergeet het dan. De volgende ochtend open je de machine en de was ruikt muf of stinkt zelfs. Gelukkig is er een oplossing.

1. Ruik aan de Was

Neem een kledingstuk uit de wasmachine en ruik eraan. Als het niet onaangenaam ruikt, kun je het gewoon aan de frisse lucht ophangen om op te frissen. Schud de kleding goed uit om kreuken te voorkomen.

2. Opnieuw Wassen

Als de kleding muf ruikt, moet je een nieuwe wasbeurt doen. Kies een hoge temperatuur van minstens 60 graden om eventuele bacteriën of schimmel te doden. Voeg een halve kop azijn toe aan de was voor extra reiniging. Als de kleding niet bestand is tegen hoge temperaturen, gebruik dan een lager temperatuurprogramma met een hygiënisch wasmiddel.

3. Gebruik van Hygienewasmiddel

Bij delicate stoffen kun je een lager temperatuurprogramma gebruiken in combinatie met een hygiënisch wasmiddel. Dit zorgt ervoor dat je kleding goed schoon wordt zonder beschadigd te raken.

4. Wasdroger Gebruiken

Gebruik een wasdroger na het opnieuw wassen van de kleding. Dit helpt bij het doden van resterende bacteriën en het verwijderen van vocht, waardoor de kans op schimmelvorming vermindert. Controleer wel of de kleding geschikt is voor de droger.

5. Wasmachine Reinigen

Na het vergeten van een was, is het verstandig om de wasmachine zelf ook grondig te reinigen. Laat de wasmachine op een leeg programma draaien op 60 of 90 graden. Dit voorkomt de ophoping van schimmelsporen en bacteriën in de trommel.

6. Maak een Herinnering

Om te voorkomen dat je nogmaals de was vergeet, stel een herinnering in op je telefoon. Dit helpt je eraan te denken om de was uit de machine te halen zodra het programma klaar is.

washing machine, washing drum, to wash

7. Gebruik Enzymreiniger

Als de muffe geur na het opnieuw wassen blijft, kan een enzymreiniger helpen. Dit product is speciaal ontworpen om hardnekkige geuren en vlekken te verwijderen.

8. Frisse Lucht

Hang de kleding buiten aan de lijn om op te frissen als het weer het toelaat. Frisse lucht en zonlicht helpen geuren te neutraliseren en zorgen voor een frisse geur.

towels hanging on clothes line

9. Regelmatige Onderhoud

Zorg ervoor dat je wasmachine regelmatig onderhoud krijgt. Reinig de filters en laat de deur na elke wasbeurt openstaan om ventilatie te bevorderen en schimmelvorming te voorkomen.

10. Azijn en Bakpoeder

Voor een grondige reiniging kun je een mengsel van azijn en bakpoeder in de wasmachine gebruiken. Dit helpt bij het verwijderen van geuren en het reinigen van de trommel.

11. Voorkomen van Problemen

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je de wasmachine niet overlaadt en gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel om ophoping van resten te voorkomen. Dit helpt bij het behouden van een frisse en schone wasmachine.

Conclusie

Het vergeten van de was in de wasmachine is vervelend, maar met deze tips kun je snel en effectief handelen om muffe geuren te verwijderen en je kleding weer fris te krijgen. Regelmatig onderhoud en bewuste gewoonten helpen om je wasroutine soepel en probleemloos te laten verlopen.Ook interessant:

Alarmerende uitspraken van HAK-topvrouw: Klimaatverandering dreigt voor schaarste te zorgen!

<div class="flex flex-grow flex-col max-w-full"> <div class="min-h-[20px] text-message flex w-full flex-col items-end gap-2 whitespace-pre-wrap break-words...

Lees meer

Pas op! Dit populaire vakantieland heeft de meeste flitspalen en torenhoge boetes!

Vakantie is altijd iets om naar uit te kijken. Veel mensen kiezen ervoor om met...

Lees meer

Net binnen: Wereldwijd problemen door computerstoring “Schiphol ook getroffen”

Schiphol ondervindt ernstige problemen door een wereldwijde computerstoring. De luchthaven meldt op haar website dat...

Lees meer

Mason (56): “Sarah (26) is gevallen voor mijn innerlijk, niet voor het geld”

“Ik ben gevallen op zijn geweldige persoonlijkheid en zeker niet op zijn geld.” Dit lijkt...

Lees meer

Vrouw (64) ruilt alles in tegen een camper: “Ik betaal geen huur en heb mijn vrijheid gevonden”

Siobhan Daniels, een voormalige BBC-verslaggeefster uit Tunbridge Wells, Kent, VK, nam op 64-jarige leeftijd een...

Lees meer

Jongen (6) ziet zijn vader met een andere vrouw. Zijn onschuldige reactie schokt het internet

Kinderen zijn geweldig in hun vermogen om de wereld op hun eigen unieke manier te...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.