Pistachenoten zijn niet alleen lekker, maar ook hartstikke gezond. Of je ze nu over een taart strooit, er pesto van maakt, of gewoon uit het vuistje eet, ze hebben tal van voordelen voor je gezondheid. In dit artikel zetten we deze gezondheidsvoordelen van pistachenoten op een rijtje.
Boordevol vitaminen
Een goede reden om vaker pistachenoten te eten, is dat ze rijk zijn aan vitaminen en antioxidanten. In een handjevol pistachenoten vind je vitaminen zoals B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B11 (foliumzuur), C (ascorbinezuur) en E (tocoferol). Deze vitaminen spelen verschillende belangrijke rollen in je lichaam, zoals het bijdragen aan energie, het bevorderen van een gezonde werking van je hartspier en zenuwstelsel, het stimuleren van de productie van rode en witte bloedcellen, het ondersteunen van wondgenezing, en het beschermen van cellen, bloedvaten, organen en weefsel.
Rijk aan eiwitten
Het is goed om te weten dat pistachenootjes per 100 gram ongeveer 20 gram eiwitten bevatten. Dit is meer dan wat je in veel andere noten aantreft, zoals cashewnoten, hazelnoten en walnoten. Eiwitten zijn belangrijk voor het gevoel van verzadiging en spelen een cruciale rol bij het behouden en opbouwen van spierweefsel. Voor vegetariërs en veganisten zijn pistachenoten ook een uitstekende eiwitbron, omdat ze complete eiwitten bevatten, met alle essentiële aminozuren. Lees snel verder op de volgende pagina voor meer voordelen van pistachenoten!