Dit eten kan je erg ziek maken en je hebt zeker in je keukenkastje staan

Ja we horen het je denken: is er tegenwoordig nog iets wat niet slecht voor je is? Helaas blijken een hoop dingen die de dagelijks gebruiken kankerverwekkend te zijn. Dit geldt ook voor wat we eten. Deze voedingsmiddelen zijn kankerverwekkend. 

In 2021 kregen 124.000 mensen k*nker. Helaas is het zo dat bepaalde voedingsmiddelen de kans op kanker in de hand werken. Die kans is al onwijs groot. Zeker als je jezelf bedenkt dat zeker 1 op de 3 mensen ooit in hun leven kanker krijgen. Het is daarom belangrijk om te weten producten je beter niet of met mate kan nemen om de kans enigszins te verlagen.

1- Kweekvis: Een visje eten wordt over het algemeen als onwijs gezond beschouwd. Toch is niet iedere soort vis zo gezond als we denken. Gekweekte vis is namelijk kankerverwekkend. Dit komt overigens niet door de vis zelf, maar door de chemicaliën en antibiotica die er worden gebruikt. Probeer dus te kiezen voor natuurlijke vis.

brown and white fish on water

2- Chips: Geloof het of niet, maar je zakje chips kunnen kankerverwekkend zijn. Dit heeft weer te maken met de toegevoegde, kunstmatige smaak- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. In chips zit tevens acrymalide. Dit stofje zit ook in sigaretten. Een alternatief is om zelf je chips te maken. Dit kan je gemakkelijk doen door een aardappel heel dun te snijden en te frituren. Nog beter is het om je chips lekker te laten staan.

3- Light producten: Dubbel he? Je denkt dat deze producten een verantwoorde keuze zijn in tegenstelling tot de normale variant, maar light producten worden meestal gemaakt met aspartaam. Ook suikerarme producten worden veelal ‘verrijkt’ met chemische stofjes om het toch nog lekker te laten smaken.

brown chips on brown textile

4- Rood vlees: We willen het heerlijke biefstukje natuurlijk niet teveel afvallen, maar ook dit kan je beter met mate eten. Rood vlees wordt namelijk in direct verband met een hogere kans op darmkanker. Ieks!

5- Plantaardige olie: Dit is weer zo een geval waarbij het product normaal gesproken helemaal zo slecht niet is, maar door middel van de toevoegingen ineens kankerverwekkend wordt gemaakt. Kies voor een gezonde olie, zoals olijfolie bijvoorbeeld.

clear glass bottle beside plant

6- Tomatenpuree: Een lekker, vers tomaatje is natuurlijk hartstikke gezond, maar als het eenmaal in een blik zit dan is dit niet meer het geval. Hoe dit komt? Een blik bevat namelijk BPA. Dit stofje reageert niet goed op het zuurgehalte van de tomaten en maakt het dus kankerverwekkend. Je kan ook zelf tomatenpuree maken. Super lekker en ook nog eens stukken gezonder.

7- Bewerkt vlees: Houd jij van een lekker stukje salami op zijn tijd? Balen, want bewerkt vlees is door de WHO ingeschaald als klasse 1. Dit betekent dat dit de meest kankerverwekkende vleessoorten zijn. Je kan dus wederom beter kiezen voor de niet-bewerkte vleessoorten.

red tomato on gray concrete surface

Toegevoegde stoffen

Het is al langer bekend dat de zogenaamde toevoegingen aan bewerkte voedingsmiddel nadelig zijn voor de gezondheid. Helaas is het overgrote deel van wat je in de supermarkt vindt dus ongezond. Fabrikanten maskeren deze stofjes door middel van de zogenaamde E-nummers. Door jezelf goed in te lezen kom je erachter wat veilig te eten is en wat je beter over kan slaan. Het kan in ieder geval geen kwaad om wat bewuster te eten en te zondigen met mate.

Welke gezondheidsfreak moet dit echt vandaag nog weten? Tag deze persoon in de reacties! Ook interessant:

Dringende terugroepactie Jumbo: Breng dit product direct terug!

Ja we horen het je denken: is er tegenwoordig nog iets wat niet slecht voor...

Lees meer

WEERALARM: KNMI waarschuwt voor zware windstoten in deze gebieden

Ja we horen het je denken: is er tegenwoordig nog iets wat niet slecht voor...

Lees meer

Deze 10 dingen hoef je maar één keer per jaar schoon te maken (en jij doet het vast vaker)

Ja we horen het je denken: is er tegenwoordig nog iets wat niet slecht voor...

Lees meer

Uienschillen: Gooi ze nooit weg: je hebt geen idee wat je ermee kunt doen!

Ja we horen het je denken: is er tegenwoordig nog iets wat niet slecht voor...

Lees meer
person in blue gloves holding white textile

Dit is hoeveel calorieën je verbrand tijdens het schoonmaken

Ja we horen het je denken: is er tegenwoordig nog iets wat niet slecht voor...

Lees meer

Verloren smaken: nostalgische lekkernijen die je vergeten bent

Ja we horen het je denken: is er tegenwoordig nog iets wat niet slecht voor...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.