Heb je eten over na het koken en vraag je je af of je het moet bewaren of weggooien? Niet al het eten is geschikt om opnieuw op te warmen. Sommige etenswaren kun je beter direct weggooien als je ze overhoudt.
1. Aardappelen
Aardappels kun je heropwarmen, maar alleen als je ze direct na het koken koel bewaart. Laat je ze eerst afkoelen tot kamertemperatuur, dan kan dit de groei van gevaarlijke bacteriën zoals botulisme aanmoedigen, wat voedselvergiftiging kan veroorzaken.
Kip
Heropgewarmde kip kan problemen geven. De eiwitten veranderen namelijk als je kip opnieuw opwarmt, wat spijsverteringsproblemen kan veroorzaken. Zorg ervoor dat de kip aan de binnen- en buitenkant minstens 75 graden wordt. Dit kun je alleen nauwkeurig meten met een keukenthermometer.
Eieren
Eieren kun je beter niet opnieuw opwarmen. Naast dat ze een rubberachtige structuur en een vreemde geur krijgen, is het ook ongezond. Er komen namelijk schadelijke stoffen vrij. Lees de andere 4 producten op de volgende pagina!